Klartale > Nyheter

Saturday, 23 September, 07:35

Klartale - 10 jun 22 kl. 11:15

Stormingen av kongressen var et forsøk på å kuppe makten

6. januar 2021 stormet folk USAs Kongress. Mange av dem gjorde det for å vise sin støtte til Donald Trump. Han var tidligere president, men for ett år siden tapte han valget. Og Joe Biden ble valgt som USAs nye president.
Les mer på Klartale


Les mer om:
USAs Kongress, Donald Trump, Joe Biden, USAs, Trump, Kongressen, USA, Thompson, William Barr, Trumps, Barr, Miller, Oath Keeper, Proud Boys, Washington, Mike Pence, Pence, Det, Edwards, TV

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stormingenav , kongressenvar et , forsøkpå å , kuppe, makten
NRK - 16 jun 22 kl. 20:26

Høringen etter stormingen av kongressen

Komiteen som gransker stormingen av Kongressen, vil innkalle Virginia Thomas til å vitne. Hun er kona til høyesterettsdommer Clarence Thomas og Trump-tilhenger. Thomas hadde kontakt med flere personer i Donald Trumps nærmeste krets i forkant av stormingen 6.

NRK - 01 aug 22 kl. 22:42

Mann dømt til sju års fengsel for storming av Kongressen

En mann fra Texas er dømt til over sju års fengsel for sin deltakelse i stormingen av kongressbygningen i Washington 6. januar 2021. Guy Wesley Reffitt var væpnet med pistol og iført skuddsikker vest og hjelm da han deltok i stormingen i et forsøk på å hindre at de folkevalgte utropte Joe Biden til valgets rettmessige vinner.

Klartale - 21 dec 22 kl. 12:00

Trump kan bli siktet etter storming av Kongressen

Trump var president 6. januar 2021. Denne dagen skulle Kongressen godkjenne resultatet fra valget i 2020.

NRK - 28 jun 22 kl. 10:46

Komiteen som gransker stormingen av Kongressen varsler hastehøring

Komiteen som gransker stormingen av den amerikanske kongressen vil tirsdag avholde en hastehøring, skriver The Washington Post. Den overraskende avgjørelsen som ble kunngjort på mandag ble avgjort i hemmelighet. Hensikten med tirsdagens høring er å presentere innhentede bevis og motta vitneforklaringer, skriver den amerikanske avisen.

NRK - 17 jan 23 kl. 07:50

39 siktet etter stormingen i Brasilia

Brasiliansk påtalemyndighet har siktet 39 av dem som deltok i stormingen av landets nasjonalforsamling og regjeringsbygg i hovedstaden Brasilia. De 39 er blant rundt 1.200 personer som ble pågrepet under stormingen 8.

Klartale - 12 jan 23 kl. 14:08

Derfor er angrepet i Brasil så alvorlig

Folk stemmer fram hvem som skal styre et land. Og hvem som skal lage landets lover. Også domstolene har makt.

NRK - 24 nov 22 kl. 01:15

New York Times: Mike Pence bes vitne om stormingen av Kongressen

USAs justisdepartement vil ha tidligere visepresident Mike Pence til å vitne om stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, skriver New York Times. Avisa skriver, i likhet med flere andre medier, at Pence vurderer å stille som vitne i departementets etterforskning av ekspresident Donald Trumps handlinger i forbindelse med kongressopprøret.

NRK - 28 mar 22 kl. 19:24

Sannsynlig at Trump har brutt loven

En føderal dommer i California, David Carter, sier det er «mer sannsynlig enn ikke» at tidligere president Donald Trump og advokaten John Eastmann begikk lovbrudd ved å forsøke å hindre at presidentvalget i 2021 ble godkjent av Kongressen på et møte 6. januar. Det melder flere amerikanske medier.

NRK - 27 apr 23 kl. 23:40

Pence vitnet under ed om stormingen av Kongressen

Tidligere visepresident Mike Pence vitnet torsdag for en storjury i Washington DC der han forklarte seg om ekspresident Donald Trumps anstrengelser for å beholde makten etter valgnederlaget i 2020. Pence er et nøkkelvitne i saken der Trump anklages for å ha forsøkt å blokkere Kongressens godkjenning av Joe Bidens valgseier. Han vitnet bak lukkede dører, skriver amerikanske medier.

NRK - 02 mar 23 kl. 20:00

– Donald Trump kan bli saksøkt for Kongress-stormingen

Det amerikanske justisdepartementet sier det ikke er noe i veien for at Donald Trump kan holdes rettslig ansvarlig for stormingen av Kongressen i 2020. To betjenter ved politistyrken som er knyttet til kongressbygningen, samt elleve av Demokratenes kongressrepresentanter ønsker å reise søksmål mot Trump for å holde ham ansvarlig for skader som de ble påført da hundrevis av mennesker stormet kongressbygningen 6. januar 2020.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 1 time siden

Får store følger for landet

Taliban tok makta i Afghanistan i 2021. Gruppa bestemte at jenter ikke får ta utdanning. De får bare gå seks år på skole.

Klartale - 16 timer siden

Nå er det blitt flere neshorn i Afrika

Det var nær 23.300 neshorn i Afrika i slutten av 2022. Det er over 5 prosent flere enn i 2021.

Klartale - 18 timer siden

Norge produserte mest laks i verden i fjor

Hver dag spises det rundt 40 millioner måltider med laks. Det er i hele verden. Rundt 21 millioner av måltidene har norsk laks.

Klartale - 20 timer siden

Færre stemte i Oslo i år

Færre brukte stemmeretten sin i årets valg. Det er sammenlignet med valget i 2019. I Oslo stemte færrest i bydelene Stovner og Alna.

Klartale - 20 timer siden

To personer ble skutt og drept i Sverige

Politiet tror at den ene døde var et tilfeldig offer. To andre ble skadet i skytingen. De mistenkes også å være tilfeldige ofre.

Klartale - 21 timer siden

Politiet har pågrepet flere unge personer i Oslo

De fem pågrepne er mellom 17 år og 19 år. De er blant annet siktet for salg av narkotika. Samt oppbevaring av våpen, macheter og kniver.

Klartale - 22 timer siden

Mange vil slutte å jobbe i barnehage

Mange barnehagelærerne sier de vil slutte i jobben. Én av tre vurderer å slutte i løpet av ett til tre år.Det er for mange barn, men for få som jobber i barnehagen.

Klartale - 22 timer siden

Fant bakterie i ostesaus

En bakterie er funnet i en ostesaus. Derfor kaller Santa Maria Norge tilbake varen. Det gjelder Cheddar Cheese Sauce og Santa Maria Dip Nacho Cheese Style.

Klartale - Igår: 06:00

Krigsskip skal trene langs kysten av Norge

– Aktiviteten sender et viktig signal om vårt nære forhold til våre allierte. Det sier Trond Grimmingsrud i en pressemelding. Han er sjef for den norske Marinen.

Klartale - Igår: 15:30

Europas største bie er oppdaget i Norge

Snekkerbiene er vanligst i området rundt Middelhavet. Men i sommer ble en snekkerbie oppdaget i Norge. Den store bien satt i en vinduskarm i Holmestrand.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com