Klartale > Nyheter

Sunday, 04 December, 00:44

Klartale - 10 jun 22 kl. 11:15

Stormingen av kongressen var et forsøk på å kuppe makten

6. januar 2021 stormet folk USAs Kongress. Mange av dem gjorde det for å vise sin støtte til Donald Trump. Han var tidligere president, men for ett år siden tapte han valget. Og Joe Biden ble valgt som USAs nye president.
Les mer på Klartale


Les mer om:
USAs Kongress, Donald Trump, Joe Biden, USAs, Trump, Kongressen, USA, Thompson, William Barr, Trumps, Barr, Miller, Oath Keeper, Proud Boys, Washington, Mike Pence, Pence, Det, Edwards, TV

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stormingenav , kongressenvar et , forsøkpå å , kuppe, makten
NRK - 16 jun 22 kl. 20:26

Høringen etter stormingen av kongressen

Komiteen som gransker stormingen av Kongressen, vil innkalle Virginia Thomas til å vitne. Hun er kona til høyesterettsdommer Clarence Thomas og Trump-tilhenger. Thomas hadde kontakt med flere personer i Donald Trumps nærmeste krets i forkant av stormingen 6.

NRK - 01 aug 22 kl. 22:42

Mann dømt til sju års fengsel for storming av Kongressen

En mann fra Texas er dømt til over sju års fengsel for sin deltakelse i stormingen av kongressbygningen i Washington 6. januar 2021. Guy Wesley Reffitt var væpnet med pistol og iført skuddsikker vest og hjelm da han deltok i stormingen i et forsøk på å hindre at de folkevalgte utropte Joe Biden til valgets rettmessige vinner.

NRK - 28 jun 22 kl. 10:46

Komiteen som gransker stormingen av Kongressen varsler hastehøring

Komiteen som gransker stormingen av den amerikanske kongressen vil tirsdag avholde en hastehøring, skriver The Washington Post. Den overraskende avgjørelsen som ble kunngjort på mandag ble avgjort i hemmelighet. Hensikten med tirsdagens høring er å presentere innhentede bevis og motta vitneforklaringer, skriver den amerikanske avisen.

NRK - 24 nov 22 kl. 01:15

New York Times: Mike Pence bes vitne om stormingen av Kongressen

USAs justisdepartement vil ha tidligere visepresident Mike Pence til å vitne om stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, skriver New York Times. Avisa skriver, i likhet med flere andre medier, at Pence vurderer å stille som vitne i departementets etterforskning av ekspresident Donald Trumps handlinger i forbindelse med kongressopprøret.

NRK - 28 mar 22 kl. 19:24

Sannsynlig at Trump har brutt loven

En føderal dommer i California, David Carter, sier det er «mer sannsynlig enn ikke» at tidligere president Donald Trump og advokaten John Eastmann begikk lovbrudd ved å forsøke å hindre at presidentvalget i 2021 ble godkjent av Kongressen på et møte 6. januar. Det melder flere amerikanske medier.

NRK - 27 jul 22 kl. 00:05

Trump: – Landet vårt er en pøl av kriminalitet

– Landet vårt er nå en pøl av kriminalitet, vi har blod, død og lidelse i et utenkelig omfang, sa USAs tidligere president Donald Trump i tirsdagens tale ved tankesmia America First Policy Institute. Skylden la han på Det demokratiske partiet, ifølge Newsweek. Han hevdet at USA hadde en blomstrende økonomi, en trygg grense mot Mexico, lave bensinpriser og ingen inflasjon da han selv var president.

NRK - 22 jul 22 kl. 05:36

Vitner forteller at Trump nektet å be tilhengerne stanse kongresstormingen

Donald Trump nektet å be tilhengerne stanse angrepet på Kongressen, til tross for at han ble bønnfalt om det. Dagen etter ville han ikke si at valget var over. Det er bildet 6.

NRK - 01 sep 22 kl. 22:31

Eks-politimann dømt til ti år i fengsel for kongresstorming

Den tidligere politimannen Thomas Webster er dømt til ti år i fengsel for sin rolle i stormingen av Kongressen 6. januar i fjor. Det er den lengste straffen som er blitt gitt til noen som deltok i kongresstormingen så langt.

Klartale - 03 jun 22 kl. 10:49

Ber Kongressen om å handle etter nye masseskytinger

En skytter drepte 19 barn og to voksne på en skole i USA forrige uke. Joe Biden holdt en direktesendt TV-tale fra Det hvite hus torsdag. Biden er USA sin president.

NRK - 02 sep 22 kl. 20:13

Biden ber om 470 milliarder kroner for å takle kriser

President Joe Biden ber Kongressen bevilge over 470 milliarder kroner øremerket Ukraina, koronapandemien, apekopper og naturkatastrofer. Biden ber om rundt 137 milliarder kroner som skal gå til militærhjelp, etterretningsbistand og budsjettstøtte til Ukraina. Ifølge sjefen for budsjettkontoret i Det hvite hus, Shalanda Young, er rundt tre firedeler av de rundt 400 milliarder kronene Kongressen bevilget tidligere i år, nå brukt.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 18 timer siden

Restauranter skriker etter folk til å jobbe

– Få elever begynner på restaurant- og matfag, og mange slutter. Bransjen sliter med å skaffe folk. Det skrev avisa Nationen i en leder.

Klartale - 19 timer siden

Dag 3: Julemarked

3. desember.For mange er det en nødvendighet å få dratt på julemarked før jul.

Klartale - Igår: 16:00

Hvordan gikk egentlig Black Week?

Årets julegavehandel er fullt i gang. Forrige uke var det en stor handledag på Black Friday. Mange butikker kjørte Black Week hele uka.

Klartale - Igår: 13:29

Det ble satt 58 varmerekorder i november

Målinger av temperaturer i Norge startet i 1900. Årets november er den tiende varmeste siden det. Det har vært en varm måned i mesteparten av landet, men unntak av Troms.

Klartale - Igår: 13:05

Vil ta vare på informasjonen du legger ut på nett

Justis- og beredskaps-minister Emilie Enger Mehl holder pressekonferanse fredag. Hun skal snakke om Politiets sikkerhets-tjeneste (PST). Hedvig Moe er også tilstede.

Klartale - Igår: 12:03

Undersøker hvorfor bro kollapset

15. august raste Tretten bru i Øyer kommune. Statens havarikommisjon har sjekket hvordan det skjedde.

Klartale - Igår: 11:00

Er kritikken mot Qatar rasistisk?

Lise Klaveness Norges er president i Norges Fotball-forbund (NFF). Klaveness og NFF har fått meldinger fra norske minoritets-ungdommer. Det fortalte Klaveness i et intervju med nyhetsbyrået NTB forrige uke.

Klartale - Igår: 10:49

Silo har eksplodert

– Nødetatene på vei til Tretjerndalsveien etter at en silo har eksplodert. Personskader kjent, men ukjent skadegrad, skriver Øst politidistrikt på Twitter.– Vi ble ringt klokken 10.

Klartale - Igår: 10:40

Ber om fengsel for kvinne etter hundeangrep

Det har pågått en rettssak mot en kvinne etter at hunden hennes drepte et barn. Kvinnen var farmoren til barnet på ett og et halvt år. Aktor ber om at kvinnen dømmes til seks måneder i fengsel.

Klartale - Igår: 09:55

Slik har andre uka med fotball-VM vært

Søndag 20. november startet kampen om å bli verdensmester i fotball for landslag.Klar Tale følger mesterskapet, men lager ingen saker med resultat hver dag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com