NRK > Nyheter

Lørdag, 24 Juli, 21:52

NRK - 23 juni 21 kl. 16:14

Stormakter diskuterer Libya

Representanter fra Libyas midlertidige regjering møter i dag USA, Frankrike, og Egypts utenriksministere i Berlin. De skal diskutere krisen i det krigsherjede landet som skal avholde valg i slutten av året. Samtalene har støtte fra FN..
Les mer på NRK


Les mer om:
Libyas, USA, Egypts, Berlin, FN, Libya

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stormakter, diskuterer, Libya
NRK - 09 april 21 kl. 15:38

AstraZeneca-doser til Libya

Gjennom det globale vaksinesamarbeidet Covax har Libya mottatt 57.600 doser av AstraZenecas covid-19-vaksine. Unicef opplyser at dosene kom til landet torsdag og er øremerket helsepersonell, eldre over 75 år og personer med kroniske sykdommer.

NRK - 01 juni 21 kl. 12:02

Nye Libya-samtaler i Tyskland

Tyskland skal være vert for nye fredssamtaler for Libya 23. juni, opplyser det tyske utenriksdepartementet. Det er ventet at Libyas overgangsregjering deltar i samtalene.

NRK - 23 juni 21 kl. 17:36

Vil ha leiesoldater ut av Libya

USAs utenriksminister Antony Blinken gjentar kravet om at alle utenlandske soldater og leiesoldater må forlate Libya. Det befinner seg anslagsvis 20.000 utenlandske soldater og leiesoldater i Libya.

NRK - 10 april 21 kl. 11:28

Starter ny uran-anriking

Iran har startet opp flere nye sentrifuger for å anrike uran, melder den iranske statskanalen i dag. Meldingen kommer etter at det denne uka ble innledet forhandlinger om en gjenoppliving av atomavtalen mellom Iran og fem stormakter, deriblant USA..

NRK - 22 april 21 kl. 16:31

Opnar pengesekken for regnskogen

Ein norsk idé sikrar milliardinvestering frå stormakter og gigantselskap i regnskogen. Det skal kunne kutte 100 millionar tonn CO₂-utslepp..

Aftenposten - 01 mai 21 kl. 14:04

På ti dager har smittetallet tredoblet seg. Nå omtaler leger landet som «mini-India».

Nepal ligger inneklemt mellom to stormakter. Men bare én av dem kan hjelpe..

Aftenposten - 04 mai 21 kl. 20:25

New Zealands Kina-nøling kan skape splittelse med stormakter

Riften mellom Vesten og Kina vokser. Må småstaten New Zealand velge mellom vestlige venner og sin kinesiske….

NRK - 21 mai 21 kl. 11:30

Støtter USAs skatteforslag

Frankrike og Tyskland støtter USAs forslag om en global minstesats for selskapsskatt på 15 prosent. USA lanserte ideen torsdag som et ledd i president Joe Bidens forsøk på å få økonomiske stormakter med på å innføre en felles minstesats..

NRK - 17 mars 21 kl. 17:56

AFP: EU forlenger våpenblokade

EU forlenger våpenblokaden av Libya og patruljeringen i Middelhavet for å sikre at den overholdes til 2023, opplyser kilder til AFP. Libya har vært preget av borgerkrig og kaos siden regimet til diktator Muammar Gaddafis ble styrtet i 2011..

NRK - 13 juni 21 kl. 05:09

Mange returnert til Libya

Rekordmange flyktninger og migranter ble sendt tilbake til Libya på samme dag lørdag. Over 1 000 personer ble returnert, fordelt på fem oppdrag, i følge FN..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Båt støytt på grunn i Kristiansand

Naudetatane og redningsskøyta rykker ut til melding om ein grunnstøytt båt med personar om bord. Det skal ikkje vere personar i vatnet. – Vi er på staden med mykje ressursar, skriv politiet i Agder på Twitter..

NRK - 15 minutter siden

Ny flaum i Belgia

Belgia er igjen ramma av kraftige flaumar laurdag, berre ei veke etter uvêret i Mellom-Europa som har tatt livet av over 200 personar. Fleire gater i Dinant i Namur er flødd over av kraftig regn, melder De Standaard. Minst 25 bilar er tatt av vatnet..

NRK - 30 minutter siden

Ti personar involvert i slagsmål

Politiet fekk klokka 20.11 laurdag melding om eit slagsmål med rundt ti personar involvert i Hagemannsparken i Holmestrand. Politiet er på staden med fleire patruljar for å undersøke kva som har skjedd og snakke med involverte, skriv dei på Twitter..

NRK - 1 time siden

Politiet rykte ut til insekt

Ein bebuar i Industrigata i Oslo ringde til politiet om det dei meinte var ein reptil som skjulte seg bak ein TV. Berre halen var synleg. – Oppdraget gjekk til nokon av våre tøffaste frå beredskapstroppen.

NRK - 1 time siden

Bil krasja med høgspentmast

Ein bil med tre personar har køyrt inn i ei høgspentmast på Kongsvingervegen i Vormsund, melder Aust politidistrikt på Twitter. Det er uvisst skadeomfang. Naudetatane er på veg..

NRK - 1 time siden

Skal ha svindla Nav for 340.000

En mann må møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for å ha tatt imot 340.000 kroner i arbeidsavklaringspenger fra Nav uten å opplyse om at han bodde i Thailand. Arbeidsavklaringspenger fra Norge kan kun beholdes dersom man flytter til EU- eller EØS-land eller Sveits.

NRK - 2 timer siden

Seks soldatar drepne av IS-styrkar

Minst seks kamerunske soldatar er drepne og fire skada etter eit angrep frå IS-styrkar nord i landet, ifølge CRTV. Ifølge myndigheitene i landet er det jamn stigning i angrep frå IS etter at Boko Haram-leiaren vart drepen i juni. IS prøver å ta over område som Boko Haram tidlegare hadde..

NRK - 3 timer siden

160.000 demonstrerar i Frankrike

Situasjonen er amper i Frankrike, der store politistyrkar er plassert ut i fleire byar etter at over 160.000 demonstrantar har tatt til gatene for å protestere mot koronatiltak og vaksinen, skriv Le Figaro. Fleire er arresterte.

NRK - 3 timer siden

Store demonstrasjonar i Paris

Store politistyrkar er plassert ut i sentrum av Paris laurdag etter at tusenvis at demonstrantar har tatt til gatene for å protestere mot koronavaksinen. Fleire delar av byen er stengt av for publikum. Sjå demonstrasjonen direkte her..

NRK - 3 timer siden

Smittevernlege i Sogndal slår alarm

Av dei elleve som er smitta etter eit utbrot på nattklubben Meat Point i Sogndal sist helg, var det berre tre som ikkje var vaksinerte. Det har fått smittevernlege Jan Ove Tryti til å gå ut med ei åtvaring. – Smitteutbrotet i Sogndal gir oss grunn til å tru at vaksine gir dårleg vern mot smitte.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt