NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 05:09

NRK - 31 aug 23 kl. 05:03

Store skader etter "Idalia"

Etter å ha herjet Floridas vestkyst med vind og voldsomme regnbyger, svekket Idalia seg idet ekstremværet vendte seg mot Georgia og Carolina-delstatene. Stormen forlot Florida onsdag ettermiddag og dro videre til Georgia. Da var den nedgradert til en tropisk storm. Den ventes å passere Charleston i South Carolina tidlig torsdag morgen, for så å gå ut i Atlanterhavet. Ifølge CNN var det onsdag kveld mer enn 460.
Les mer på NRK


Les mer om:
Floridas, Idalia, Georgia, Carolina, Florida, Charleston, South Carolina, Atlanterhavet, CNN, Pasco County, Tampa, Valdosta, Tallahasse, South Carolinas, Myrtle Beach, City, Edisto Island, North, National Hurricane Center, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Store, skader, etter, Idalia
NRK - 29 aug 23 kl. 03:29

Florida ruster opp før stormen Idalia

Folk i Florida evakueres fra boligene sine, og det settes opp flomvern av sandsekker idet den tropiske stormen Idalia intensiveres og nærmer seg delstaten. Stormens kraftige regnvær har allerede truffet Cuba og tvunget folk der til å evakuere. Idalia ventes å treffe Florida med orkanstyre sent tirsdag.

NRK - 30 aug 23 kl. 13:57

Orkanen Idalia har truffet Floridas kyst

Litt før klokken 14 norsk tid gikk Idalia i land nær Keaton Beach i Florida som en kategori 3-orkan, ifølge CNN. Den har en maksimal vedvarende vindstyrke på litt over 200 km/t, og enda kraftigere vindkast. Det gjør Idalia til den kraftige stormen som har truffet land, i denne regionen av Florida, på mer enn 125 år.

NRK - 29 aug 23 kl. 23:28

Kriseerklæring i South Carolina før orkanen Idalia

South Carolina-guvernør Henry McMaster har kommet med en kriseerklæring i påvente av potensielle skader fra orkanen Idalia. Orkanen har styrket seg over Mexicogolfen tirsdag og nærmer seg Floridas vestkyst. Det har ført til evakueringer i lavtliggende kystområder som ventes å bli oversvømt når orkanen treffer land onsdag.

NRK - 29 aug 23 kl. 12:17

Storm oppgradert til orkan – evakuering ved Florida-kysten

Den tropiske stormen Idalia er tirsdag oppgradert til orkan, og det er utstedt varsel om stormflo ved kysten av Mexicogolfen i Florida. Flere beboere evakueres. Stormvarslerne sier Idalia trolig kommer til å vokse til å bli en farlig og stor orkan tidlig onsdag.

NRK - 30 aug 23 kl. 12:55

Orkanen Idalia ventes å treffe Florida klokken 14

Guvernør i Florida Ron DeSantis sier at Orkanen Idalia først vil treffe Florida klokken 14 norsk tid. Det melder nyhetsbyrået Reuters. DeSantis oppfordret på en pressekonferanse innbyggerne i Florida til å ta hensyn til beredskapsmyndighetenes advarsler om å ta dekning når orkanen Idalia nærmer seg delstatens golfkyst, ifølge CNN.

NRK - 30 aug 23 kl. 21:48

Orkanen Idalia: Trur ikkje South Carolina vil bli like ille som andre orkaner

Guvernøren i delstaten South Carolina i USA, Henry McMaster, trur ikkje orkanen «Idalia» vil ramma delstaten like hardt som tidlegare orkander, skriv CNN. – Men han vil bli øydeleggande, sa McMaster på ein pressekonferanse onsdag. Orkanen er venta å treffa den sørlege delen av delstaten seinare i natt.

NRK - 28 aug 23 kl. 16:59

Biden erklærer krisetilstand i Florida i påvente av orkan

USAs president Joe Biden har mandag møtt Floridas guvernør Ron DeSantis for å snakke om den ventede orkanen Idalia, som nærmer seg delstaten. Under mandagens møte godkjente Biden en kriseerklæring for delstaten i påvente av orkanen, opplyser Det hvite hus. Det betyr at det automatisk utløses føderal pengestøtte til Florida.

NRK - 30 aug 23 kl. 23:38

"Idalia" er ikke lenger orkan

Amerikanske værmyndigheter kunngjorde onsdag kveld at ekstremværet «Idalia» har gått fra å være en orkan til å bli en tropisk storm. De advarer likevel mot risiko for flom, stormflo og sterk vind. Idalia traff nordlige deler av Florida onsdag ettermiddag, men beveger seg nå mot delstaten Georgia med vindstyrke på over 100 kilometer i timen.

Klartale - 11 aug 23 kl. 11:00

Flere har meldt om skader etter «Hans»

Ekstremværet «Hans» har gjort store skader. Forsikrings-selskapet Gjensidige har fått 1670 meldinger om skader fredag morgen.Det er meldt om flest skader i Innlandet.

NRK - 01 feb 24 kl. 14:44

Flere hundre skader etter «Ingunn»: – Det tar litt av nå

Gjensidige og Tryg melder om tilsammen 260 registerte skader etter ekstremværet «Ingunn» Men tallet forventes å øke kraftig utover dagen da stormen fortsatt pågår i Nord-Norge. – Det tar litt av nå. Vi har doblet antall skader de siste timene, sier Øystein Thoresen i forsikringsselskapet Gjensidige til NRK.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Afghansk sykehus: Stabil tilstand skadde turister

Tilstanden er stabil for de sårede turistene, blant dem en nordmann, etter skyteangrepet i Bamiyan i Afghanistan før helgen, opplyser et sykehus i Kabul, ifølge nyhetsbyrået AFP. Seks mennesker, tre av dem spanjoler og de tre andre afghanere, ble drept i angrepet fredag. I tillegg ble sju eller åtte personer såret.

NRK - 30 minutter siden

Brann i bygning på Brandbu i Gran

Det er meldt om brann i en bygning på Brandbu, rett nord for Brandbukampen. Det er en 3 etasjers bolig. Beboer som var til stede er ute.

NRK - 1 time siden

Ulykke mellom bil og elsparkesykkel i Tønsberg - begge msitenskes for ruskjøring

Det har vært en trafikkulykke ved Vear i Tønsberg i natt. En person på sparkesykkel er påkjørt og fraktes med ambulanse til sykehus, skriver politiet på X. Begge parter mistenkes for å ha kjørt ruspåvirket, og må ta blodprøver.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke i Tønsberg – sjåfør mistenkt for ruskjøring

Det har vært en trafikkulykke ved Vear i Tønsberg i natt. En person er trolig påkjørt i veibanen og fraktes med ambulanse til sykehus, skriver politiet på X. Fører av bilen mistenkes for å ha kjørt ruspåvirket.

NRK - 1 time siden

Alvorlig trafikkulykke i Nord-Odal

En bilfører satt fastklemt etter en utforkjøring på riksvei 24 rett sør for Sand i Nord-Odal kommune natt til søndag. Nødetatene fikk melding om ulykken, som politiet omtaler som alvorlig, klokken 3.22.

NRK - 1 time siden

Mann kastet kebab på politibil

En mann ble natt til søndag anmeldt for ordensforstyrrelse etter at han kastet en kebab på en politibil i Gjøvik. Mannen i 30-årene fikk også forbud mot å oppholde seg i Gjøvik sentrum frem til klokken 1200 på søndag. Hendelsen skjedde rett før klokken 3 da en politipatrulje var i sentrum som et forebyggende tiltak.

NRK - 1 time siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 3 timer siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 3 timer siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com