NRK > Nyheter

Thursday, 06 October, 12:48

NRK - 17 aug 22 kl. 02:21

Store branner herjer i Spania og Portugal

Både i Spania og Portugal er hundrevis av brannmannskaper satt inn i kampen mot flere store skogbranner. 300 brannmenn jobbet hele natt til tirsdag for å få kontroll over en enorm brann i nærheten av Valencia som hittil har lagt nesten 100 kvadratkilometer i aske. Brannen ble utløst av lyn lørdag kveld og spredte seg raskt. 1.500 mennesker er hittil evakuert.
Les mer på NRK


Les mer om:
Spania, Portugal, Valencia, UNESCO, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Store, branner, herjeri , Spaniaog , Portugal
NRK - 21 jul 22 kl. 22:16

Større områder i Europa ødelagt av skogbrann hittil i år enn i hele fjor

Skogbrannene som har herjet Europa de siste ukene, har allerede ødelagt større områder enn det som gikk tapt i branner i hele 2021. Til og med 16. juli i år har branner over hele Europa brent ned 517.

NRK - 02 jun 22 kl. 14:20

Stadig flere branner i Brasil

Brasil registrerte i mai det høyeste antall branner i Amazonas siden mai 2004 og det høyeste mai-antall i Cerrado-savannen noensinne. Det nasjonale romfartssenteret INPE sier at satellittdata viser totalt 2287 branner i Amazonas, 96 prosent flere enn i mai i fjor. Det er det nest høyeste mai-tallet noensinne, bare overgått av 2004 da det ble registrert 3131 branner.

VG - 19 jul 22 kl. 17:50

Hetebølgen: Flere branner herjer i England

LONDON/OSLO (VG) For første gang er det meldt over 40 varmegrader i Storbritannia. Tirsdag herjer det branner flere steder i landet, og brannvesenet i London har erklært krisetilstand..

NRK - 12 aug 22 kl. 13:23

Dyster rekord for skogbranner i Europa

Det har vært rekordmange skogbranner i det sørlige Europa i år, og hundretusenvis av mål med skog er lagt i aske i Frankrike, Spania og Portugal. Ifølge data fra EUs overvåkingstjeneste Copernicus har luftforurensningen fra skogbranner i Frankrike de siste tre månedene vært verre enn noensinne siden målingene startet i 2003. Spania registrerte tidenes verste utslipp fra skogbranner i juli, og hetebølger og langvarig tørke gjør at faren for nye branner er overhengende både der og i nabolandene.

NRK - 19 jul 22 kl. 17:08

Brannene i Spania har ødelagt enorme områder

Brannene som har herjet i Spania siden forrige onsdag har ødelagt minst 60.000 hektar med skog, ifølge kringkasteren RTVE. En av de medvirkende årsakene til brannene er den pågående hetebølgen i landet.

Aftenposten - 17 aug 22 kl. 11:17

Voldsomme branner herjer i Spania og Portugal

Både i Spania og Portugal er hundrevis av brannmannskaper satt inn i kampen mot flere store skogbranner..

NRK - 22 jul 22 kl. 09:09

Storker i Spania har sluttet å migrere til Afrika om vinteren

Storker i Spania drar ikke lenger sørover til afrikanske land om vinteren. Varmere klima og mat på søppelfyllinger har ført til at fuglene dropper turen. De karakteristiske fuglene er kjent for de lange beina og det spisse, tynne nebbet.

NRK - 02 maj 22 kl. 16:11

Undersøker om branner kan være påtent

Politiet undersøker om flere branner rundt Hovseter og Huseby i Oslo kan være påtent. Mandag har brannvesenet flere ganger rykka ut til brann og branntilløp i vegetasjon i området. Brannene er blitt slokka raskt.

NRK - 18 aug 22 kl. 12:54

Skogbranner øst i Spania under kontroll

Etterlengtet regn har gjort det lettere å få kontroll over skogbrannene som har herjet i Spania de siste dagene. Torsdag morgen meldte nødetatene at brannene i Valencia øst i Spania har sluttet å spre seg, og at de flere steder har lyktes med å slå ned flammene. I alt tre branner i regionen har svidd av et område på rundt 210 kvadratkilometer.

NRK - 12 jul 22 kl. 06:41

Hundrevis av branner herjer i Portugal

Flere tusen brannmannskaper kjemper mot de mer enn 250 brannene som herjer i Portugal. Situasjonen i det brennhete lander omtales som «et rent helvete». Brannene oppsto i forbindelse med en hetebølge med temperaturer over 40 grader som for tiden har festet grepet om Portugal.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Svensk politi: Mistanken om sabotasje er styrket

Åstedsundersøkelsen ved gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 er nå fullført. Etterforskningen har styrket mistankene om grov sabotasje, skriver svensk sikkerhetspolti i en pressemelding. Det har vært eksplosjoner ved Nord Stream 1 og 2 i svensk økonomisk sone, som har forårsaket omfattende skader på gassrørledningene, står det videre..

NRK - 15 minutter siden

Russland: Vi vil aldri tillate atomkrig

Russlands utenriksdepartement sier at de forplikter seg til prinsippet om å aldri tillate en atomkrig, skriver Reuters..

NRK - 10 minutter siden

Analyse: Tusen ganger høyere metannivå i Østersjøen enn normalt etter gasslekkasjene

Det er tusen ganger høyere metannivå enn normalt i området rundt gasslekkasjene fra Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen, ifølge svenske forskere. Det viser resultaterer fra forskningsfartøyet Skagerack, som har gjennomført analysen noen nautiske mil fra lekkasjene, skriver Sveriges Radio. Ifølge vitenskapelig leder om bord, Katarina Abrahamsson, kan de høye metankonsentrasjonene påvirke havets plankton, men det er behov for flere analyser for å bekrefte dette.

NRK - 30 minutter siden

ABE-reformen borte

Avbyråkratiserings- og effektiviseringsreforma, som vart innført av tidlegare statsminister Erna Solberg, er ikkje lenger omtalt i budsjettdokumenta. Reforma gjekk ut på å krevje at offentleg sektor skulle vise omstillingsevne og -vilje. I budsjetta frå statsminister Solbergs regjeringar medførte den at offentlege verksemder måtte spare inn mellom 0,5 og 0,8 prosent på driftspostane årleg.

NRK - 30 minutter siden

Elbilforeningen: Tidenes verste elbilbudsjett

Det er ikke bare NAF som reagerer på elbilsatsingen i budsjettet. – Denne regjeringa går på diesel! Med forslag til statsbudsjett blir det dyrere å både kjøpe og bruke elbil.

NRK - 45 minutter siden

Frikortgrensa blir på 3040 kroner neste år

Egenandelstaket for helsetjenester blir på 3040 kroner neste år. Det betyr at man får frikort når man har betalt 3040 kroner i helseutgifter. I år er dette beløpet på 2921 kroner.

NRK - 45 minutter siden

0,75 prosent til bistand

Regjeringa vil bruke 0,75 prosent av brutto nasjonalinntekta (BNI) til bistand. Dermed er dei langt unna Stortinget sitt vedtak om å bruke 1 prosent av BNI på bistand. I budsjettet skriv dei at veksten i anslått brutto nasjonalinntekt er "eksepsjonelt høg".

NRK - 45 minutter siden

Foreslår 43 millioner til Nationaltheatret: – Lettet

Nationaltheatret-bygningen er i svært dårlig stand, og regjeringen tar sikte på at prosjektet skal gjennomføres med effektiv framdrift uten unødig opphold, skriver de i Statsbudsjettet. Direktør Marta Færevaag Hjelle er lettet over at teatret får 25 millioner til drift, samt 15 millioner til videre utgreing av hvordan teatret skal rehabiliteres. – Regjeringen har tatt ned forventingene våre, så man blir lettet for hva som helst.

NRK - 1 time siden

EU vedtar ny sanksjonspakke

EUs stats- og regjeringssjefer har formelt vedtatt en ny sanksjonspakke som reaksjon på Russlands annektering av områder i Sør- og Øst-Ukraina. Det bekrefter Det europeiske råd i en pressemelding torsdag. De nye sanksjonene innebærer blant annet pristak på russisk olje, forbud mot sjøtransport av russisk olje til tredjeland, samt forbud mot relaterte tjenester.

NRK - 45 minutter siden

Støre svarer på Erna Solbergs kritikk

Statsminister Jonas Gahr Støre tar regjeringens første statsbudsjett i forsvar. – Det er et stramt budsjett, slår Støre (Ap) fast overfor NTB. – Vi er i en tid der realiteten for mange er at selv om de får det samme neste år som de får nå, så vil de likevel ha mindre å rutte med fordi prisene stiger, sier statsministeren, som torsdag er i Praha for å delta på et felleseuropeisk toppmøte.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com