NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 08:42

NRK - 24 mar 22 kl. 11:32

Storbritannia innfører fleire straffetiltak mot russiske selskap

Storbritannia innførte torsdag sanksjonar mot 59 nye russiske firmaa og privatpersonar, inkludert det sikkerheitsselskapet Wagner. Wagner-gruppa har blitt omtalt som «Putins private hær» og har mellom anna russiske leigesoldatar. Blant dei sanksjonerte er stedottera til Russlands utanriksminister Sergej Lavrov. Storbritannia har allereie innført sanksjonar mot ei rekkje russiske selskap, varer og oligarkar, blant Chelsea-eigar Roman Abramovitsj..
Les mer på NRK


Les mer om:
Wagner, Russlands, Sergej Lavrov, Chelsea, Roman Abramovitsj

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Storbritannia, innfører, fleire, straffetiltakmot , russiske, selskap
NRK - 01 nov 21 kl. 21:55

Macron: Ingen straffetiltak ved midnatt

Frankrikes president Emmanuel Macron sier det ikke blir straffetiltak mot Storbritannia ved midnatt mandag ettersom forhandlingene i fiskeristriden fortsetter tirsdag. – Det er ikke når vi forhandler at vi skal innføre sanksjoner, sier han mandag. (NTB).

NRK - 24 mar 22 kl. 15:31

Noreg innfører endå fleire sanksjonar mot Russland

EUs siste sanksjonspakke mot Russland er torsdag innført i norsk rett. Dermed aukar Noreg det økonomiske trykket. – Det er viktig å halde oppe trykket mot Putin og dei som tener mest på og støttar regimet hans, seier utanriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i ei pressemelding.

NRK - 09 feb 22 kl. 13:56

Russland advarer Storbritannia mot å snakke om straffetiltak

Den britiske utenriksministeren Liz Truss skal i dag drøfte Ukraina-konflikten med sin russiske kollega Sergej Lavrov i Moskva. Russerne advarer henne mot å snakke om straffetiltak. – Kort samtale hvis britene snakker om sanksjoner, sier den russiske ambassadøren i London, Andrej Kelin..

NRK - 13 apr 22 kl. 21:24

Russland innfører sanksjoner

Russland opplyser onsdag at det innføres sanksjoner mot 398 medlemmer av USAs kongress. Sanksjonene kommer som gjengjeldelse for Washingtons straffetiltak overfor Russland, som følge av invasjonen av Ukraina. Russiske myndigheter sier at det kan komme ytterligere sanksjoner.

NRK - 03 nov 21 kl. 11:31

Fiskerikrangel mellom England og Frankrike

Frontene er fortsatt steile i fiskerikrigen mellom Storbritannia og Frankrike, som truer med å innføre straffetiltak mot hverandre. Forhandlingene mellom Frankrike og Storbritannia fortsetter, men tirsdag kveld ble det ikke meldt om verken gjennombrudd eller framgang. Striden dreier seg om hvilke rettigheter fiskere fra de to landene har i hverandres farvann, og den har gradvis tilspisset seg de siste månedene.

Klartale - 08 jun 22 kl. 10:06

Mer enn 10.000 migranter har reist over Den engelske kanal i år

Så langt i år skal over 10.000 migranter ha reist over Den engelske kanal. Det melder nyhetsbyrået Press Association.

NRK - 15 mar 22 kl. 10:31

Ny straffetoll mot russiske i Storbritannia

Regjeringa i Storbritannia innfører ny toll mot russiske varer. Listen av varer som nå får økt toll strekker seg til 900 millioner pund, skriver Reuters. Blant annet vil russisk vodka få en straffetoll med en økning på 35 prosent.

NRK - 26 apr 22 kl. 06:53

Storbritannia fjerner alle avgifter på ukrainske varer

Storbritannia fjerner alle former for avgifter på varer fra Ukraina, og innfører samtidig forbud mot eksport av enda flere varer til Russland. Avgiftskuttet omfatter blant annet viktige varegrupper som bygg, honning og fjærfekjøtt og skjer som følge av en direkte henvendelse fra Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – Storbritannia fortsetter å gjøre alt i landets makt for å støtte Ukrainas kamp mot (Russlands president Vladimir) Putins brutale og uprovoserte invasjon, står det i en.

Klartale - 05 maj 22 kl. 06:00

Vil velgerne straffe Boris Johnson?

Britene skal torsdag velge hvem som skal få styre sine byer og kommuner. Men det er også mer enn et vanlig lokalvalg. Det vil også gi svar på hvor mange som støtter Boris Johnson etter to år med Brexit, korona og det som blir kalt «party gate» .

NRK - 04 sep 21 kl. 12:12

Sjåførmangel fører til forsinkelser

Stor mangel på lastebilsjåfører etter både brexit og pandemien fører til flere ukers forsinkelse i leveringen av årets influensavaksiner i Storbritannia. Helsemyndighetene skulle ha en kampanje med gratis influensavaksine til 35 millioner mennesker, men den må nå utsettes. Titusener av sjåfører reiste fra Storbritannia etter brexit da de ikke fikk forlenget oppholdstillatelsen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Altinn melder om ustabilitet i tjenestene

– Enkelte brukere kan oppleve ustabilitet i Altinn, skriver tjenesten på sine nettsider. De jobber med å rette problemet. Altinn er en internettportal for digital dialog mellom næringslivet, privatpersoner og offentlige etater..

NRK - 30 minutter siden

Gjelsten trekker seg ut av Molde – Kjell Inge Røkke blir eneeier

Kjell Inge Røkke kjøper opp Bjørn Rune Gjelstens eierandel på en tredel i Molde Fotball AS. – Kjell Inge har gjennom 30 år vært en drivende kraft i utviklingen av Molde Fotball AS og Molde FK, og siden 2013 har Bjørn Rune vært deleier. Bjørn Rune velger nå å tre ut som eier, men vi er sikre på at han fortsatt er en ivrig supporter og bidragsyter til Molde FK, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Molde Fotball AS til klubbens hjemmeside.

NRK - 30 minutter siden

Tidenes høyeste krafteksport i 2021, melder Statistisk sentralbyrå

Eksporten av kraft økte med 30 prosent i 2021 sammenlignet med snittet for de siste fem årene, og var det høyeste noensinne. Kraftproduksjonen i Norge økte med 1,9 prosent fra 2020 til 2021. Det melder Statistisk sentralbyrå i en pressemelding onsdag..

NRK - 45 minutter siden

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 45 minutter siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

NRK - 1 time siden

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars.

NRK - 2 timer siden

Mange klimaskeptikere i Norge

Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, viser en EU-studie. Studien har tatt for seg innbyggernes holdninger til klimaforskning og klimaendringer i seks europeiske land. Nordmenn skiller seg ut som de mest klimaskeptiske.

NRK - 2 timer siden

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette.

NRK - 3 timer siden

700 vil ta lederutdanning i Forsvaret

700 kandidater konkurrerer om å få skoleplass i Forsvaret. Østlandet og Vestlandet er høyt representert blant søkerne. – For oss er det viktig at alle landsdeler representeres, både her på FOS og i Forsvaret generelt.

NRK - 3 timer siden

EU-enighet om klimanøytrale biler fra 2035

Nye biler som selges i EU, må være klimanøytrale fra 2035. Det er unionens klimaministre enige om. Klimaministrene ble på et møte i Luxembourg natt til onsdag enige om å stanse salg av nye biler med forbrenningsmotor i 2035 og om å styrke det eksisterende kvotehandelssystemet som gjelder for industri og energi.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com