VG > Utenriks

Monday, 20 September, 00:45

VG - 17 jun 21 kl. 03:49

Stor politiaksjon i Hongkong: Pågrep toppfolk i avis

Det siste året har Kina strammet grepet om Hongkong. Tidlig torsdag morgen troppet flere hundre politifolk opp på kontorene til den prodemokratiske Hongkong-avisen Apple Daily..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Kina, Hongkong, Apple Daily

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stor, politiaksjoni , Hongkong, Pågrep, toppfolki , avis
NRK - 27 maj 21 kl. 10:27

Forbyr markering i Hongkong

Politiet i Hongkong har forbode neste månads minnemarkering av massakren på Den himmelske freds plass i 1989. Det er andre år på rad styresmaktene har nekta arrangørane å gjennomføre markeringa, melder AFP. Hongkong-alliansen har arrangert minnemarkeringane i tre tiår..

NRK - 17 jun 21 kl. 03:36

Fem pressefolk arrestert i Hongkong

Politiet i Hongkong tok seg torsdag morgen inn i lokalene til den prodemokratiske avisen Apple Daily, og arresterte fem ledere, blant dem sjefredaktør Ryan Law. De er siktet etter den nye sikkerhetsloven og anklages for å konspirere med «et fremmed land eller andre eksterne elementer for å sette den nasjonale sikkerheten i fare», opplyser politiet ifølge AFP. Arrestasjonene er den siste i en rekke inngrep mot den populære tabloidavisa, som har støttet opp om demokratibevegelsen i Hongkong..

NRK - 19 jun 21 kl. 06:37

Avisleiarar i retten i Hongkong

Sjefredaktøren i den prodemokratiske avisa Apple Daily i Hongkong og leiaren for eigarselskapet til avisa stilte laurdag i det første rettsmøtet etter arrestasjonen. Dei sikta etter Kinas nasjonale tryggingslov for Hongkong, og er skulda for å konspirere for å setje den nasjonale tryggleiken i fare..

NRK - 21 jul 21 kl. 15:47

Avisredaktører pågripes i Hongkong

Tre tidligere redaktør i den nedstengte Hongkong-avisa Apple Daily er pågrepet, siktet etter den omstridte sikkerhetsloven Kina har innført. Tidligere sjefredaktør Lam Man-chung ble pågrepet onsdag for å ha samarbeidet i det skjulte med utenlandske krefter, et brudd på den nye sikkerhetsloven, ifølge politiet i Hongkong. Lokale medier melder at også nummer to i avisen, Chan Pui-man, og redaksjonssjef Fung Wai-kong ble pågrepet på nytt.

NRK - 05 aug 21 kl. 20:23

Stopper utsendelser til Hongkong

Torsdag tilbydde president Joe Biden en «trygg havn» for personer fra Hongkong i USA. Det gir tusenvis av personer muligheten til å forlenge oppholdet i landet. I et notat til innenriksdepartementet beordrer Biden en pause på utsendelser av mennesker fra Hongkong i 18 måneder.

NRK - 11 aug 21 kl. 09:54

Hongkongs lærerforening oppløses

Hongkongs største fagforbund for lærere har oppløst seg selv på grunn av det stadig farligere politiske klimaet i byen. Myndighetene i Hongkong kuttet i forrige uke båndene til fagforbundet etter å ha anklaget dem for å spre propaganda mot Beijing og Hongkong-myndighetene, skriver NTB. Samtidig kalte statlige kinesiske medier forbundet en «ondartet svulst som må utryddes».

NRK - 18 aug 21 kl. 14:26

Studentledere pågrepet i Hongkong

Fire studentledere ved Hongkongs mest prestisjetunge universitet ble pågrepet onsdag, for å ha oppildnet til terrorisme. Bakgrunnen for at de fire mennene mellom 18 og 20 år ble pågrepet er en uttalelse en studentforening kom med etter et angrep på en politibetjent i juli, ifølge en talsmann fra politiet. 1.

NRK - 25 jun 21 kl. 18:36

Stor politiaksjon i tysk by

Politiet i Würzburg i tyske Bayern sier at de har sperret av deler av sentrum grunnet en stor politiaksjon, melder nyhetsbyrået Reuters. Lokale medier skriver at det skal ha vært knivstikkking, men at det nå ikke skal være noen fare for innbyggerne..

NRK - 04 jun 21 kl. 06:57

Tiananmen-demonstrant pågrepet

Politiet i Hongkong har pågrepet en av lederne for organiseringen av en planlagt markering til minne om den kinesiske Tiananmen-massakren for 32 år siden. Hensikten med å pågripe advokaten Chow Hang-tung, en av de få gjenværende fremstående demokratiaktivistene som ikke allerede er fengslet eller eksil, skal være å hindre at noen møter opp til fredagens ventede markeringer. Rundt 7.

Aftenposten - 04 jun 21 kl. 21:56

Hongkong-innbyggere trosset risiko for årevis i fengsel – tok til gatene for å minnes myndighetenes massakre på sivile

Politiet i Hongkong pågrep fredag en av lederne for en planlagt markering til minne om Tiananmen-massakren for 32 år….

Fler nyheter fra VG

VG - 4 timer siden

Valdagsmåling: Kraftig nedgang - men seier til Putin-parti

Vladimir Putins parti Forente Russland går mot en knusende seier ved parlamentsvalget - men ligger ifølge valgdagsmålingen an til en nedgang på nesten ti prosent siden 2016..

VG - 4 timer siden

Kraftig nedgang - men seier til Putin-parti

Vladimir Putins parti Forente Russland ligger som ventet an til en knusende seier ved parlamentsvalget - men ligger ifølge valgdagsmålingen an til en nedgang på nesten ti prosent siden 2016..

VG - 10 timer siden

Russland-ekspert om valget: – Alle Putin-kritiske partier er luket bort

Valget i Russland vil trolig ende med bare Putin-vennlige partier i parlamentet..

VG - Igår: 01:45

Mangemillionær funnet skyldig i drap

Mangemillionæren Robert Durst (78) er kjent skyldig i drapet på sin beste venninne Susan Berman i 2000..

VG - Igår: 01:45

Mangemillionær dømt for drap på venn

Mangemillionæren Robert Durst (74) er dømt for drapet på sin venninne Susan Berman i 2000..

VG - I førrgår: 22:16

Frankrike kaller hjem USA- og Australia-ambassadørene

Frankrike har kalt tilbake ambassadørene sine fra USA og Australia over et nytt sikkerhetssamarbeid de kategoriserer «som et knivstikk i ryggen»..

VG - I førrgår: 22:16

Frankrikes ambassadører kaller hjem USA- og Australia-ambassadørene

Frankrike har kalt tilbake ambassadørene sine til USA og Australia over et nytt sikkerhetssamarbeid de kategoriserer «som et knivstikk i ryggen»..

VG - I førrgår: 21:20

USA innrømmer at droneangrep i Kabul drepte ti sivile

Etter å ha hevdet at de tok ut en terrortrussel, innrømmer det amerikanske forsvaret at droneangrepet de gjennomførte i Kabul under den siste dagen av evakueringen fra landet, drepte ti sivile mennesker..

VG - I førrgår: 16:51

FNs generalsekretær: Verden er på vei mot 2,7 graders oppvarming

Går ikke klimautslippene ned, er verden på vei mot 2,7 graders oppvarming, advarer FNs generalsekretær António Guterres..

VG - 16 sep 21 kl. 00:49

I natt skjer det: Første amatørbesetning i verdensrommet

– De risikerer livet, sier NRKs romfartsekspert Hallvard Sandberg om deltakerne i den første privatfinansierte romferden, som skyter fart mot rommet natt til torsdag..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt