NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 13:59

NRK - 07 jul 23 kl. 13:45

Stoltenberg om klasevåpen til Ukraina: Ikke opp til Nato å avgjøre

Det er opp til Natos medlemsland hva slags våpen de vil gi, sier Jens Stoltenberg på spørsmål om det er nødvendig og klokt å sende klasevåpen til Ukraina. Klasevåpen brukes av begge sider i krigen i Ukraina, påpekte Stoltenberg da han fredag møtte pressen i Brussel før Nato-toppmøtet. – Nato som allianse har ikke noen holdning til klasevåpenkonvensjonen, sier generalsekretæren og viser til at en rekke medlemmer har signert konvensjonen, mens flere ikke har det. Blant de sistnevnte er USA, som ifølge høytstående kilder i amerikanske medier vil etterkomme Ukrainas forespørsel om å få klasebomber. – Det er opp til enkeltmedlemmer å ta en beslutning om leveranser og militærforsyninger til Ukraina, sier Stoltenberg.
Les mer på NRK


Les mer om:
Natos, Jens Stoltenberg, Ukraina, Stoltenberg, Brussel, Nato, USA, Ukrainas, Russland, Putin, Norge, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stoltenbergom , klasevåpen, til, Ukraina, Ikke, opp, til, Nato, å avgjøre
Klartale - 14 jul 23 kl. 14:00

Våpnene som skaper frykt

Du har kanskje hørt om dem. Klasevåpen. USA har gitt Ukraina slike våpen.

NRK - 08 jul 23 kl. 13:02

FN-bekymring for klasevåpen til Ukraina

Bruken av klasevåpen bør opphøre, ikke utvides, sier FN-talsmenn etter at det er kjent at USA vil gi Ukraina slike våpen. Flere av verdensorganisasjonens talspersoner har uttrykt bekymring og motstand mot bruk av klasebomber etter USAs beslutning om å forsyne Ukraina med klasevåpen i kampen mot Russland, skriver nyhetsbyrået AP. – Bruken av slik ammunisjon bør opphøre umiddelbart.

NRK - 09 jul 23 kl. 18:35

Norge kritiserer ikke at USA vil gi Ukraina klasevåpen

Flere Nato-land kritiserer USAs beslutning om å levere klasevåpen til Ukraina. Norge er ikke blant dem. Det har vakt oppsikt at USA skal sende klasevåpen til Ukraina.

NRK - 16 jul 23 kl. 13:05

Putin: Russland vil bruke klasevåpen om nødvendig

President Vladimir Putin sier Russland har «tilstrekkelige lager» med klasevåpen og at han vil bruke dem om slike våpen som brukes mot russiske styrker i Ukraina. – Selvfølgelig, hvis de blir brukt mot oss, forbeholder vi oss retten til å gjengjelde, sa Putin i et intervju sendt på statlig russisk TV søndag. Han la til at Russland ennå ikke har brukt våpnene til tross for en «viss mangel på ammunisjon på et tidspunkt».

Klartale - 10 jul 23 kl. 06:14

Slik blir Natos toppmøte i Vilnius

11. og 12. juli kommer de mektige folkene til Vilnius i Litauen.

NRK - 13 jul 23 kl. 11:22

Støre tok opp klasevåpen med USA

Statsminister Jonas Gahr Støre sa tydelig hva Norge mener om klasevåpen, da han torsdag møtte USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i Helsingfors. – Amerikanerne har redegjort for at dette var en veldig vanskelig beslutning for dem. De anså at det var kritisk å nå fram med ny ammunisjon og at dette var nødvendig.

NRK - 13 jul 23 kl. 11:22

Støre snakket om klasevåpen med USA

Statsminister Jonas Gahr Støre var tydelig på hva Norge mener om klasevåpen da han torsdag møtte USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i Helsingfors. – Amerikanerne har redegjort for at dette var en veldig vanskelig beslutning for dem. De anså at det var kritisk å nå fram med ny ammunisjon og at dette var nødvendig.

NRK - 09 jul 23 kl. 18:35

Norge kritiserer ikke USAs beslutning om å levere klasevåpen til Ukraina

Flere Nato-land kritiserer USAs beslutning om å levere klasevåpen til Ukraina. Norge er ikke blant dem. – Hva synes du om at USA donerer klasevåpen til Ukraina?

Klartale - 22 jun 23 kl. 06:00

Hvor farlig er egentlig atomvåpen?

Russlands krig i Ukraina skaper på nytt frykt for atomvåpen. Og nå skal Russland ha sendt atomvåpen til nabolandet Belarus.– Vi har missiler og bomber, hevder presidenten i Belarus.

NRK - 07 jul 23 kl. 12:17

Tyskland vil ikke sende klasevåpen til Ukraina

Tyskland vil ikke sende klasevåpen til Ukraina, da landet har ratifisert konvensjonen som forbyr produksjon og bruk av slike våpen. Klasevåpen er bomber, granater eller stridshoder som åpner seg i luften og kan slynge ut hundrevis av mindre sprengladninger over et stort område. Udetonerte sprengladninger kan bli liggende i mange år etter at krigshandlingene er over og rammer ofte sivile.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

AFP: Israel trekker forhandlere ut fra Qatar etter ingen fremgang

Israelsk etterretning har vært i samtaler med qatarske meklere for å opprette en ny våpenhvile mellom Israel og Hamas. Nå skal statsminister Benjamin Netanyahu ha beordret Mossad-sjef David Barnea og hans team til å returnere fra Qatar på grunn av en «blindvei» i forhandlingene som fant sted i Doha lørdag, opplyser statsministerens kontor, ifølge The Jerusalem Post og AFP. Israel er angivelig åpen for å vurdere flere fremtidige våpenhviler i krigen på Gazastripen for å tillate løslatelse av gisler holdt av Hamas, ifølge The Jerusalem Post.

NRK - 15 minutter siden

Sverige tar til orde for atomkraft

Mer enn 20 land klimatoppmøtet ber om en tredobling av verdens kjernekraftkapasitet som en del av arbeidet med å oppnå nullutslipp innen 2050, skriver France 24. I en erklæring signert av blant annet USA, Ghana, Sverige og Japan skriver landene at atomenergi spiller en nøkkelrolle for å nå målet om karbonnøytralitet. – Vi argumenterer ikke for noen at dette absolutt kommer til å være et omfattende alternativ til alle andre energikilder, sa den amerikanske klimautsendingen John Kerry.

NRK - 30 minutter siden

Iran: To i den iranske Revolusjonsgarden er drept av israelske angrep

Statlig media i Iran melder at to soldater i den iranske Revolusjonsgarden er drept etter et israelsk angrep i Syria. Det skriver flere nyhetsbyråer. Israel har startet hundrevis av luftangrep mot sin nordlige nabo siden Syrias borgerkrig startet i 2011.

NRK - 1 time siden

Raid mot skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

NRK - 1 time siden

Reuters: Nye hjelpesendinger på vei til Gazastripen

De første lastebilene med nødhjelp er på vei til Gazastripen siden våpenhvilen i området kollapset, opplyser kilder i Røde Halvmåne. Det er nyhetsbyrået Reuters som har snakket med kildene i hjelpeorganisasjonen. Lastebilene skal lørdag ha passert den egyptiske siden av grenseovergangen Rafah, før de skal undersøkes.

NRK - 1 time siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 1 time siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 2 timer siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 2 timer siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 2 timer siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com