NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 02:17

NRK - 30 jan 23 kl. 10:57

Stiftelsen Amathea avvikler kontorer og kutter årsverk

Stiftelsen Amathea avvikler seks kontorer og kutter 4,5 årsverk i år. Ifølge stiftelsen skjer dette som en konsekvens av kuttet i bevilgningene over statsbudsjettet på 6 millioner kroner i inneværende år. Kuttet utgjør 25 prosent av Amatheas budsjett. Styret tok beslutningen i et ekstraordinært styremøte 25. januar for å sikre forsvarlig og bærekraftig drift fremover, skriver stiftelsen i en pressemelding.
Les mer på NRK


Les mer om:
Amathea, Amatheas, Helsedirektoratet, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stiftelsen, Amathea, avvikler, kontorerog , kutter, årsverk
NRK - 31 jan 23 kl. 05:53

Hoksrud provosert over at tilbud legges ned

Nestleder Bård Hoksrud (Frp) i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget er provosert over at Stiftelsen Amathea må legge ned seks av ti kontorer. Stiftelsen, som tilbyr veiledning før og etter abort, stenger i Tønsberg og Skien etter at de får 6,2 millioner kroner mindre i statsstøtte. Statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet sier Amathea gjør en god jobb med å tilby veiledning til de som blir gravide uplanlagt, men at politikerne måtte gjøre tøffe prioriteringer i et stramt budsjett..

VG - 19 apr 23 kl. 11:13

Stiftelsen Amathea: Mange sykehus mangler rutiner for abort-oppfølging

Kun 1 av 6 kvinner svarte at de ble fulgt opp etter en abort, i en undersøkelse fra stiftelsen Amathea. Mathilde Okkenhaug Pilskog skulle ønske hun hadde fått hjelp til å tåle den psykiske belastningen..

VG - 30 jan 23 kl. 10:37

Aborttilbud må legge ned seks av ti kontorer i Norge

– Vi har snudd alle steiner, sier direktør Andrea Skaarer Kreutz i Stiftelsen Amathea, Norges eneste landsdekkende helsetjeneste for kvinner før og etter abort..

NRK - 12 okt 22 kl. 02:44

Nesten 500 hvaler døde i New Zealand

Myndighetene i New Zealand bekrefter at 477 grindhvaler er døde i to nylige strandinger som omtales som noen av de største landet har registrert. Strandingene skjedde på den avsidesliggende øygruppen Chatham Islands, rundt 840 kilometer øst for byen Christchurch på Sørøya. 232 grindhvaler ble funnet på øygruppens hovedøy lørdag.

VG - 31 okt 22 kl. 12:25

Togselskapet Green Cargo avvikler innenriks godstrafikk i Norge

Det statlige svenske togselskapet Green Cargo avvikler den norske delen av bedriften. Rundt 120 ansatte mister jobben..

NRK - 13 dec 22 kl. 17:31

Avvikler dyreholdet hos bonden som ble drept i Lavangen

Mattilsynet avvikler dyreholdet på gården til bonden som ble skutt og drept på Røkenes i Lavangen, skriver Folkebladet. Et stort antall drektige kyr kan dermed bli slaktet. – I samarbeid med Nortura vurderer vi med hvert enkelt dyr hva som dyrevelferdsmessing er best å gjøre.

NRK - 07 okt 22 kl. 19:38

AFP: Russisk domstol har gitt ordre om at Memorials kontorer i Moskva skal beslaglegges

En russisk domstol har beordret at Memorial sine kontorer i Moskva skal beslaglegges. Det melder nyhetsbyrået AFP. Memorials er en av prisvinnerene for årets Nobels fredspris.

Klartale - 29 nov 22 kl. 11:10

– Vi ønsker virkelig å hjelpe

– Vi ønsker å fylle rollen vår. Og hjelpe dem som trenger det mest. Det sier Hans Christian Holte til nyhetsbyrået NTB.

NRK - 15 feb 23 kl. 05:54

Melding om ny razzia av BBC-kontorer i India

Indiske skattemyndigheter gjennomførte onsdag nye razziaer av BBCs kontorer i New Delhi og Mumbai, ifølge TV-kanalen NDTVs kilder. Kontorene ble først gjennomsøkt tirsdag, noen uker etter at BBC sendte en kritisk dokumentar om Indias statsminister, hindunasjonalisten Narendra Modi. Dokumentaren, som var i to deler, tok for seg de blodige sekteriske opptøyene som i 2002 krevde over 1.

NRK - 18 apr 23 kl. 11:37

Bellona erklært uønsket i Russland

Det melder russiske medier og miljøstiftelsen selv. – Helt uakseptabelt, sier talsperson i Bellona, Frederic Hauge. Det betyr at det blir ulovlig for enhver russisk statsborger å jobbe med oss.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Microsoft inngår forlik

Teknologigiganten Microsoft inngår forlik for 20 millioner dollar med amerikanske myndigheter etter ulovlig innsamling av barns personopplysninger. Summen tilsvarer drøyt 220 millioner kroner. Selskapet er anklaget for å ha brutt med lovverk om barns privatliv på nett ved å hente inn personopplysningene til barn som registrerte brukere til selskapets Xbox-spillkonsoller.

NRK - 15 minutter siden

Trekker arrestordre på geriljaleder

Riksadvokaten i Colombia har trukket tilbake en arrestordre på Antonio Garcia, som leder den venstreorienterte ELN-geriljaens fredssamtaler med landets regjering. Det skjer på forespørsel fra presidet Gustavo Petro, opplyser riksadvokat Francisco Barbosa. Den colombianske regjeringen og ELN, den siste aktive geriljagruppa i landet, gjenopptok de formelle fredssamtalene i Venezuela i november.

NRK - 2 timer siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 2 timer siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 3 timer siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 3 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 3 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 4 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 4 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com