NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 08:19

NRK - 29 apr 22 kl. 11:15

Stenger grensa og havnene for russisk transport

Regjeringa følger EU og stenger grensene for russisk varetransport og havnene for russiske skip. Fiskefartøy blir unntatt sanksjonene. Det betyr at to av tre russiske skipsanløp til Norge kan fortsette som før. – Vi innfører EUs femte sanksjonspakke i Norge. Det betyr at vi stenger Storskog for godstransport umiddelbart, at det blir innført forbud mot transport av en rekke kjemikalier, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.
Les mer på NRK


Les mer om:
EU, Norge, EUs, Storskog, Anniken Huitfeldt

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stenger, grensaog , havnene, for, russisk, transport
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

E24 - 29 apr 22 kl. 11:18

Norge stenger grensen og havnene for russisk transport

Grensestasjonen Storskog stenger umiddelbart. Havnene stenger neste helg, men fiskefartøy får sanksjonsunntak..

Aftenposten - 29 apr 22 kl. 11:33

Norge stenger grensen og havnene for russisk transport

Grensestasjonen Storskog stenger umiddelbart. Havnene stenger neste helg, men fiskefartøy får sanksjonsunntak..

Klartale - 05 apr 22 kl. 06:00

Polen tvinger fortsatt folk på flukt tilbake til Hviterussland

Tusenvis at folk fra flukt kommer til Polen. Både fra Ukraina, men også fra Afghanistan og andre land i Midtøsten. Mange har forsøkt å komme seg inn til Europa det siste året.

Klartale - 05 maj 22 kl. 06:00

Vil velgerne straffe Boris Johnson?

Britene skal torsdag velge hvem som skal få styre sine byer og kommuner. Men det er også mer enn et vanlig lokalvalg. Det vil også gi svar på hvor mange som støtter Boris Johnson etter to år med Brexit, korona og det som blir kalt «party gate» .

Klartale - 27 maj 22 kl. 11:47

Nordmenn reiser til Sverige for å handle igjen

Nordmenn har funnet veien til butikkene over grensa igjen etter pandemien. Men grensehandelen er ikke på samme nivå som i 2019.Nordmenn brukte 2,1 milliarder kroner på grensehandel.

NRK - 23 jun 22 kl. 11:25

Petro vil gjenåpne grensa til Venezuela

Gustavo Petro, som sist helg vant presidentvalget i Colombia, sier at han vil normalisere forholdet til Venezuela og gjenåpne grensa mot nabolandet. – Jeg har kontaktet Venezuelas regjering for å gjenåpne grensa og gjenopprette menneskerettighetene på grensa, tvitrer Petro. I februar 2019 brøt den avtroppende presidenten Ivan Duque de diplomatiske forbindelsene med Venezuela og stengte grensa, skriver NTB..

VG - 06 apr 22 kl. 07:46

Regjeringen vurderer å stenge havnene for Russland

EU har foreslått å stenge havnene for russiske skip som en del av sanksjonene. Regjeringen vil vurdere forslaget..

E24 - 06 apr 22 kl. 08:14

Regjeringen vurderer å stenge havnene for Russland

EU har foreslått å stenge havnene for russiske skip som en del av sin femte sanksjonspakke. Regjeringen vil vurdere forslaget..

Aftenposten - 06 apr 22 kl. 08:14

Regjeringen vurderer å stenge havnene for Russland

EU har foreslått å stenge havnene for russiske skip som en del av sin femte sanksjonspakke..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tidenes høyeste krafteksport i 2021, melder Statistisk sentralbyrå

Eksporten av kraft økte med 30 prosent i 2021 sammenlignet med snittet for de siste fem årene, og var det høyeste noensinne. Kraftproduksjonen i Norge økte med 1,9 prosent fra 2020 til 2021. Det melder Statistisk sentralbyrå i en pressemelding onsdag..

NRK - 15 minutter siden

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 30 minutter siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

NRK - 30 minutter siden

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars.

NRK - 2 timer siden

Mange klimaskeptikere i Norge

Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, viser en EU-studie. Studien har tatt for seg innbyggernes holdninger til klimaforskning og klimaendringer i seks europeiske land. Nordmenn skiller seg ut som de mest klimaskeptiske.

NRK - 2 timer siden

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette.

NRK - 3 timer siden

700 vil ta lederutdanning i Forsvaret

700 kandidater konkurrerer om å få skoleplass i Forsvaret. Østlandet og Vestlandet er høyt representert blant søkerne. – For oss er det viktig at alle landsdeler representeres, både her på FOS og i Forsvaret generelt.

NRK - 3 timer siden

EU-enighet om klimanøytrale biler fra 2035

Nye biler som selges i EU, må være klimanøytrale fra 2035. Det er unionens klimaministre enige om. Klimaministrene ble på et møte i Luxembourg natt til onsdag enige om å stanse salg av nye biler med forbrenningsmotor i 2035 og om å styrke det eksisterende kvotehandelssystemet som gjelder for industri og energi.

NRK - 3 timer siden

Høy bot for fyllekjøring med sparkesykkel

En mann i 20-årene er dømt til betinget fengsel og ilagt en bot på 59.000 kroner etter å ha fyllekjørt i Trondheim på en elsparkesykkel. Den unge mannen var ikke klar over at det han gjorde var ulovlig, men har lagt alle kortene på bordet, skriver Adresseavisen.

NRK - 3 timer siden

Oppbygging av kornlager kan ta sju år

Det kan ta sju år å få på plass et beredskapslager med 165.000 tonn matkorn, nok for et halvt års forbruk, viser en rapport. Landbruksdirektoratet har anbefalt at det bygges opp et slikt beredskapslager, skriver Nationen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com