NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:36

NRK - 27 jul 23 kl. 10:40

Statsforvalter ber om nasjonal bistand

Statsforvalter i Troms og Finnmark, Elisabeth Aspaker, mener man i nord trenger nasjonal bistand for å rydde opp krykkjer som har dødd av fugleinfluensa. Aspaker skriver dette i et innlegg på Vadsø-ordføreren sin offisielle Facebook-konto. I dag skal mat- og landbruksminister Sandra Borch til Vadsø for å få en oversikt over utbruddet. Lokalt forventer man at hun vil komme med midler for å bistå i opprydningen av døde fugler..
Les mer på NRK


Les mer om:
Troms, Finnmark, Aspaker, Vadsø, Facebook, Sandra Borch

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Statsforvalter, berom , nasjonal, bistand
Klartale - 08 maj 23 kl. 14:11

Norge har aldri gitt mer i bistand enn i fjor

Mange land ga mye i bistand i fjor. Norge har aldri gitt mer i bistand enn i 2022. Ukraina fikk mest.

NRK - 06 aug 23 kl. 15:42

Statsforvalteren i Innlandet setter krisestab og ber alle forberede seg på ekstremværet

– Innlandet ser ut til å bli episenteret for ekstremværet Hans. Alle bør ta forholdsregler, er oppfordringen fra statsforvalter Knut Storberget. Statsforvalteren i Innlandet setter krisestab i forbindelse med ekstremværet som er ventet fra mandag morgen.

NRK - 21 jul 23 kl. 04:16

Pasient døde etter språkvansker på sykehjem

Leger og utenlandske sykepleiere forsto ikke hverandre. En pasient med alvorlige pusteproblemer ble fratatt oksygen og døde. Statsforvalter stiller spørsmål rundt kompetansen hos ansatte ved Prestøyhjemmet i Kirkenes etter en hendelse juni 2022.

NRK - 12 aug 23 kl. 09:41

Statsforvalter: – Kan bli flere evakueringer i dag

Ifølge statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland i Oslo og Viken kan det bli flere områder som må evakueres i dag når vannstanden i Mjøsa fortsatt stiger. – Vannet skal jo ut et sted. Det er ikke lett å være forberedt på det aller verste, men kommuner har satt krisestab og forbereder seg på flom og evakuering av dem som bor såpass nær elvene og Mjøsa at det kan bli nødvendig, sier Haugland.

NRK - 12 aug 23 kl. 10:36

Statsforvalter i Innlandet: For lave anslag på oppryddingskostnadene

– Det blir et voldsomt oppryddingsarbeid, sier statsforvalter Knut Storberget i Innlandet om ødeleggelsene etter flommen. – De anslag som har kommet tidligere i uken – jeg hørte noen snakke om 900 millioner kroner – tror jeg er altfor lave. Fylkeskommunen her i Innlandet snakker om at bare de enorme skadene vi har på fylkesveiene våre, vil kunne beløpe seg til et milliardbeløp, i hvert fall over en halv milliard kroner, sier Storberget til NRK.

Klartale - 13 apr 23 kl. 08:47

Mange land ga mye penger til bistand

Mange land ga mye til bistand året 2022. Såpass mye at det ble satt rekord. Hele 2.

NRK - 29 jul 23 kl. 18:48

Norge stanser ikke bistanden til Niger etter militærkupp

Norge har foreløpig valgt å ikke stanse bistanden til Niger etter militærkuppet torsdag i forrige uke. Det bekrefter utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) til TV 2. – Niger er blant de fattigste landene i verden og svært sårbar for klimaendringer.

Klartale - 13 maj 23 kl. 06:03

17. mai er barnas dag

– Det kom en lov. Den er noen år gammel, forklarer seks år gamle Andreas Alme Bergø.Grunnloven er hele 209 år gammel.

NRK - 30 apr 23 kl. 13:09

Første Røde Kors-fly med bistand har landet i Sudan etter kampene startet

Søndag landet det første flyet fra Røde Kors med bistand i krigsherjede Sudan, der kampene har pågått siden 15. april. – Flyet landet i havnebyen Port Sudan og hadde med seg åtte tonn med humanitær bistand, deriblant medisiner og kirurgisk utstyr for å støtte sudanske sykehus og frivillige hjelpearbeidere, opplyser Røde Kors i en pressemelding.

NRK - 11 maj 23 kl. 10:59

Regjeringen når målet om 1 prosent til bistand

Regjeringen når målet om å gi 1 prosent av brutto nasjonalinntekt til bistand. Det kommer frem i revidert nasjonalbudsjett for 2023. Regjeringen foreslår et rekordstort bistandsbudsjett på 58,5 milliarder kroner i år.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 45 minutter siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 2 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 3 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 3 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 3 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com