NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 13:36

NRK - 10 maj 22 kl. 09:48

Staten sparer millioner på Havila

Staten sparer flere millioner kroner på at rederiet Havila Kystruten i Herøy ikke får seile mellom Bergen og Kirkenes på grunn av at de ikke har skip å seile med. Havila skal ha fire skip i ruta sammen med de sju skipene til Hurtigruten, men nå sparer staten millioner hver måned skriver Klassekampen. Rederiet skulle egentlig ha 24 millioner kroner hver måned ifølge kontrakten med Samferdselsdepartementet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Havila Kystruten, Herøy, Bergen, Kirkenes, Hurtigruten, Klassekampen, Samferdselsdepartementet, Havila

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Staten, sparer, millioner, Havila
Klartale - 05 maj 22 kl. 13:39

Staten tilbyr bøndene mindre lønnsvekst enn de krever

Bøndene ga sitt krav til staten 27. april. De krevde 11,5 milliarder kroner for å unngå at bønder tapte penger de neste to årene.

NRK - 09 feb 22 kl. 19:02

Kystruteskip blir meir forseinka

Havila Castor, som er det andre skipet Havila Kystruten etter planen skal setje i drift mellom Bergen og Kirkenes, vert ein månad forseinka. Ny dato for fyrste seglas blir 10. mai.

NRK - 02 maj 22 kl. 11:37

Avlyser nok ein rundtur

Havila Kystruten melder at reiarlaget må avlyse endå ein tur med skipet «Havila Capella». Den neste rundturen Bergen-Kirkenes-Bergen skulle etter planen starte onsdag 4. mai.

E24 - 16 jun 22 kl. 12:16

Havila Kystruten vil bli eier av Havila Capella

Havila Kystruten får ikke seile med skipet Havila Capella fordi den ikke kan forsikres grunnet russisk eierskap. Nå har selskapet tatt rettslige skritt for å bli eier av skipet..

NRK - 20 jun 22 kl. 15:35

Får bruke Havila Capella

Hordaland tingrett har mandag gitt Havila Kystruten rett til å seile med båten Havila Capella langs kysten i to år. Dette gir Kystruten en mulighet for for å oppfylle kontrakten med Samferdselsdepartementet. Nå må båten forsikres før den kan kaste loss fra Bergen, der den har lagt i opplag.

NRK - 05 mar 22 kl. 10:15

Staten i dialog med Havila

Samferdselsdepartementet er i dialog med Havila Kystruten om Russland-Ukraina-konflikten og mulige konsekvenser for kystrutedriften, bekrefter departementet overfor E24. Havila Kystruten har finansiert sitt byggeprogram til flere milliarder kroner gjennom en leie- og lånefinansieringsavtale med russiske, statseide GTLK. NRK skrev om denne saken tidligere i uken.

NRK - 13 apr 22 kl. 08:08

Kystruteskipet «Havila Capella» står fast i Bergen

Mandag ble det klart at selskapet GTLK, som skulle finansiere de fire skipene til Havila Kystruten, er sanksjonert som en følge av Russlands invasjon av Ukraina. Det har ført til at skipet «Havila Capella» nå står fast i Bergen. – Det er en usikkerhet rundt forsikringsdekningen som gjør at avgangen er utsatt, sier kommunikasjonsansvarlig Lasse Vangstein til Bergens Tidende..

NRK - 26 apr 22 kl. 09:31

Havila Capella får seile fra Bergen

Havila Kystruten med hovedsete i Herøy har mottatt dispensasjon fra Utenriksdepartementet til at skipet Havila Capella får seile fra Bergen. Selskapet vil nå arbeide videre med forsikring av skipet. Skipet ble stoppet av sanksjonene mot Russland tirsdag før påske, og for hver dag har selskapet blitt rammet økonomisk..

E24 - 05 maj 22 kl. 13:52

Havila Kystrutens nye skip har ankommet Bergen

Havila Kystruten mottok torsdag sitt andre skip, Havila Castor, som skal trafikkere Bergen-Kirkenes. Nå skal skipet klargjøres før jomfruturen 10. mai..

NRK - 24 maj 22 kl. 15:56

Ny rundtur med Havila Capella kansellert

Havila Kystruten må nok en gang kansellere en kommende rundtur med Havila Capella, da det ikke har kommet på plass en løsning som gjelder forsikring av skipet. Det skriver selskapet i en pressemelding. Rundturen hadde planlagt avgang 26.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Ni personer til sykehus etter syre-uhell

Ni personer fraktes til St. Olav hospital etter uhellet i Vanvikan i Trøndelang mandag. Tre av disse fraktes i luftambulanse.

NRK - 15 minutter siden

Jobber med Finland og Sveriges Nato-søknader

Nato jobber aktivt med Finland og Sveriges Nato-søknader, opplyser generalsekretær i Nato Jens Stoltenberg under et pressemøte i Brussels, ifølge Al Jazeera. – Jeg vil ikke gi noen løfter, men forsikrer om at vi jobber aktivt for å sikre fremskritt, sa Stoltenberg på sin pressekonferanse mandag. Senere i dag skal han møte Sveriges statsminister Magdalena Andersson i Brussel i Beligia..

NRK - 45 minutter siden

Fotgjenger påkjørt i Åsane

En kvinne i 70-årene skal være påkjørt på en parkeringsplass ved Liamyrane i Åsane. Hun er våken og bevisst, men skadeomfanget er ukjent, skriver Vest politidistrikt på Twitter. Politi og ambulanse har rykket ut, og det er ikke meldt om trafikale problemer på stedet.

NRK - 30 minutter siden

Advarer mot vann på E6 og E18

Vegtrafikksentralen advarer om stedvis mye vann i vegen på blant annet E18 og E6 i og rundt Oslo. – avpass farten og kjør etter forholdene, skriver vegtrafikksentralen på Twitter..

NRK - 45 minutter siden

Avviser at de har henrettet sudanske soldater

Det sudanske militæret anklager Etiopia for å ha henrettet sju soldater og en sivil sudansk statsborger som var i deres varetekt. Etiopia avviser anklagene..

NRK - 45 minutter siden

Momoa ny talsmann for FN-miljøprogram

Skuespiller Jason Momoa, kjent fra Aquaman og Game of Thrones er utnevnt til talsmann for FNs miljøprogram «Life below water». På Instagram skriver Momoa at det er en stor ære å få denne utnevnelsen. – Uten et friskt hav vil ikke livet slik vi kjenner det eksistere..

NRK - 1 time siden

Kreml avviser mislighold av utenlandsgjeld

Kreml kaller meldinger om at Russland ikke klarer å betjene sin utenlandsgjeld for grunnløse. Flere medier, blant dem Bloomberg og BBC , meldte mandag at Russland ikke har kunnet foreta en rentebetaling på 100 millioner dollar som forfalt søndag. Kreml kaller meldingene grunnløse.

NRK - 45 minutter siden

Solberg mener PST bør lære av feilen

Solberg mener vurderingen av voldspotensialet er avgjørende for å kartlegge voldstrusler i samfunnet. Her har PST feilet, mener hun. Spørsmålene PST bør lære av mener Solberg er: – Er det andre indikatorer vi kunne lagt vekt på?

NRK - 1 time siden

Må avlyse legetimer

Sykehuset i Hammerfest må avlyse flere legetimer fordi spesialister ikke kommer seg til sykehuset. Årsaken er at Widerøe har stengt ned deler av kortbanenettet. Koimmunikasjonssjef ved Finnmarkssykehuset i Hammerfest, Eirik Palm, bekrefter dette til Dagbladet..

NRK - 1 time siden

Helgelandssykehuset i gul beredskap

Helgelandssykehuset er i gul beredskap, opplyser sykehuset på sine hjemmesider. Dette får konsekvenser for bemanningssituasjonen i Helgelandssykehuset da enkelte vikarer ikke kommer seg til Helgeland og at ambulanseflyene også kan bli stående på bakken..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com