NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 01:14

NRK - 22 feb 23 kl. 03:13

Stadig mindre areal til økologisk jordbruk

I løpet av det siste tiåret er jordbruksarealet som brukes til økologisk matproduksjon her i landet, redusert med rundt 20 prosent. I 2010 var nær 574.000 dekar godkjent eller under omlegging til økologisk produksjon. Det utgjorde 5,7 prosent av norsk jordbruksareal totalt. I 2021 var arealet 451.
Les mer på NRK


Les mer om:
Nationen, Stortinget, Norge, Riksrevisjonen, Solberg, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stadigmindre , areal, til, økologisk, jordbruk
NRK - 23 dec 22 kl. 16:16

Funn av bly - økologisk kardemomme trekkes fra markedet

To typer økologiske kardemomme-produkter trekkes fra markedet, skriver Mattilsynet på Matportalen.no. Årsaken er at det er funnet bly over tillatt grenseverdi i produktene.

Klartale - 09 mar 23 kl. 11:15

– Helt åpent hva som vil skje med vindmøllene på Fosen

Jonas Gahr Støre er Norges statsminister. Nå må han og regjeringen finne ut hva de skal gjøre med vindmøllene på Fosen. De har det vært mye debatt rundt de siste ukene.

NRK - 17 nov 22 kl. 10:44

Areal tilsvarande 200.000 fotballbanar til nye hytter i Noreg

Allereie finst det ein halv million hytter her til lands. I kommunane er det sett av plass tilsvarande 200.000 fotballbanar til nye fritidsbustader.

NRK - 20 feb 23 kl. 13:30

Bulgaria: Politiet har funnet enda en varebil stappfull av mennesker

Få dager etter at bulgarsk politi fant 18 døde mennesker i en lastebil, er det funnet en ny lastebil med 43 personer, alle i live. Blant de 43 er det ti barn, opplyser politiet mandag. Ifølge etterforskeren Natalia Nikolova ser alle ut til å være ved god helse selv om de var stuet sammen på et lite areal.

NRK - 04 apr 23 kl. 14:15

Vårjakten på ender tredobles

Vårjakten på ender tredobles. Samtidig ber regjeringen om ny, vitenskapelig innhenting av kunnskap om artenes bestandssituasjon. – Vårjakt på ender har vært viktig i samisk tradisjon for å sikre tilgang på mat på slutten av vinteren.

E24 - 28 apr 23 kl. 11:45

Aasland vil gi kommuner mer makt i vindkraftsaker

Olje- og energiminister Terje Aasland har lyttet til kommunene: Nå skal kommuner selv finne areal til vindkraft. I tillegg får kommunene mulighet til å si nei lenger ut i prosessen..

NRK - 08 maj 23 kl. 04:06

29.000 mennesker evakuert på grunn av skogbrann i Canada

Skogbranner i Alberta-provinsen vest i Canada har tvunget 29.000 mennesker til å forlate hjemmene sine. Et areal på mer enn 3750 kvadratkilometer er rammet av brannen, opplyser canadiske myndigheter.

NRK - 04 apr 23 kl. 09:41

Ny budsjettsprekk i Oslo kommune

Det nye badet på Stovner i Groruddalen vil koste om lag 1,5 milliarder kroner. Kostnadssprekken er på rundt en halv milliard kroner. Byråd for næring og eierskap, Rina Mariann Hansen (Ap), har orientert bystyret om at badet både blir dyrere og forsinket.

Aftenposten - 28 apr 23 kl. 11:45

Aasland vil gi kommuner mer makt i vindkraftsaker

Olje- og energiminister Terje Aasland har lyttet til kommunene: Nå skal kommuner selv finne areal til vindkraft..

NRK - 11 nov 22 kl. 12:38

Ny letetillatelse for CO2-lagring på sokkelen

Wintershall Dea Norge AS og CapeOmega AS har fått en felles letetillatelse av Olje- og energidepartementet for lagring av CO2 på norsk sokkel. – Dette er tredje letetillatelse vi tildeler for lagring av CO2. Tildelinger av areal for lagring av CO2 vil styrke utviklingen av et viktig klimatiltak og bidrar til å bygge opp under en ny, kommersiell næring på norsk sokkel.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 1 time siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 1 time siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 2 timer siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 2 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 2 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 3 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 3 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.

NRK - 3 timer siden

Professor stiller som presidentkandidat i USA

Aktivisten og professoren Cornel West sier han stiller som kandidat i neste års presidentvalg i USA for venstreorienterte Folkets parti. West (70) er en kjent svart filosof og forfatter i USA, og han er tidligere professor ved både Harvard og Princeton. I en video lagt ut på Twitter mandag sier West at han vil kjempe for sannhet og rettferdighet og stille som presidentkandidat.

NRK - 3 timer siden

Kontroll på brann i Risør

Det er kontroll på brannen som startet i en del av et lagerbygg ved Furomoveien i Risør mandag kveld, melder brannvesenet. Det skal ikke være personer inne i bygget..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com