Klartale > Nyheter

Friday, 30 September, 20:55

Klartale - 27 maj 22 kl. 08:43

Stadig flere tar vaksine mot flått

I alt 22.494 personer har vaksinert seg mot flått i år. De har tatt til sammen 28.335 doser med vaksine. Vaksinen beskytter mot TBE-viruset, som finnes i flått.
Les mer på Klartale


Les mer om:
TBE, SYSVAK, Folkehelse, FHI, Norge, Vest-Agder, agder, Buskerud, Apotek, Maren Lima, NTB, Sørlandet, Kerlefsen, Flåttsenteret

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Stadig, flere, tar, vaksinemot , flått
Klartale - 05 aug 22 kl. 08:23

Oppdaget fryktet sykdom i New York

Polio var en av USAs mest fryktede sykdommer. Så fikk folk vaksine. I 1979 var polio utryddet.

NRK - 06 jul 22 kl. 04:46

Skal teste ut vaksine mot borreliose til høsten

En vaksine mot flåttsykdommen borrelia kan forventes i 2025. Til høsten skal vaksinen testes på flere tusen mennesker i seks europeiske land, skriver svenske Yle. Så langt har forskere gjennomført to faser med vaksineprøver, hvor de har konkludert med at vaksinen ser ut til å være trygg, og at den gir god immunrespons.

Klartale - 09 aug 22 kl. 06:30

Kampen for å få vaksinert hele verden

Det er gått over to år siden korona-pandemien kom til Norge. Mange har tatt tre doser av korona-vaksinen. Flere vil få tilbud om fjerde dose.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 10 aug 22 kl. 13:32

Ny vaksine mot omikronvarianter kan bli godkjent til høsten

EUs legemiddelbyrå (EMA) tar i løpet av høsten sikte på å godkjenne en ny vaksine mot to omikronvarianter av koronaviruset. Vaksinen er utviklet av tyske BioNTech og amerikanske Pfizer. – EMA regner med å motta en søknad om vaksine tilpasset variantene BA.

NRK - 27 maj 22 kl. 11:56

EU enig om felles innkjøp av vaksine mot apekopper

EU har bestemt seg for å gå til felles innkjøp av vaksine for å bekjempe utbruddet av apekopper. Det sier den svenske farmasøyten Richard Bergström til den svenske avisa Dagens Nyheter. – EU-felles innkjøp av vaksiner og medisiner tjente oss godt under pandemien og kan nå gjøre det igjen, sier Sveriges sosialminister Lena Hallgren, ifølge avisen.

NRK - 27 maj 22 kl. 11:56

EU og Norge enig om felles innkjøp av vaksine mot apekopper

EU og Norge har bestemt seg for å gå til felles innkjøp av vaksine for å bekjempe utbruddet av apekopper. Det bekrefter den svenske farmasøyten Richard Bergström overfor NRK. Det var den svenske avisa Dagens Nyheter som først omtalte saken.

Nyhetspressen - 17 dec 21 kl. 15:04

Slik har streaming-teknologien forandret den nettbaserte underholdningen i Norge og Sverige

Teknologien er i full fart fremover, og det siste tiåret har måten vi tar inn underholdning på blitt revolusjonert. Der vi tidligere spilte fysiske brettspill og så på VHS- og DVD-filmer, har vi i dag en verden av underholdning tilgjengelig på nett. Den kanskje største revolusjonen innad i underholdningsindustrien er streaming.

Klartale - 24 mar 22 kl. 06:00

Per kunne levd livet som pensjonist. Isteden jobber han frivillig som lege for papirløse

Per Stensland logger seg inn på en PC på kontoret sitt. Bak ham er en undersøkelses-benk, ved enden av pulten hans en ekstra stol. Det ser ut som et hvilket som helst legekontor.

Aftenposten - 27 apr 22 kl. 13:25

Vaksinert mot influensa, men likevel syk? Årets vaksine virker dårligere enn vanlig.

Mange blir syke av influensa nå selv om de har tatt vaksine. Spesielt én gruppe har dårlig effekt av årets vaksine..

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 3 timer siden

Kong Charles er nå på engelske mynter

Britiske Royal Mint viste fram de første myntene. På de er selveste kong Charles.Fra rundt desember vil britene kunne se bildet på vekslepengene sine.

Klartale - 4 timer siden

Se Støre snakke om Ukraina og Østersjøen

Fredag tok Russland over deler av Ukraina. Det skjer til store protester fra mye av verden. Norge har også fordømt valget.

Klartale - 6 timer siden

Her sier Putin at Russland tar deler av Ukraina

– Kjære statsborgere av Russland, sa president Putin fredag. Han hilste så til folk i fylkene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja i Ukraina. Han sa så at disse fire fra fredag blir en del av Russland.

Klartale - 7 timer siden

Asiatiske byer synker

Flere årsaker skyldes at byene synker.Blant annet blir det flere folk. Og flere samler seg rundt de samme stedene.

Klartale - 8 timer siden

Politiet ferdig med etterforskningen

Tina Jørgensen ble funnet drept for 22 år siden. Nå sier politier at de er ferdig med å etterforske saken. Personen som var siktet er samme person som var siktet for drapet mot Birgitte Tengs.

Klartale - 8 timer siden

Tre livvakter fra politiet stanset med våpen på flyplass

Torsdag var tre livvakter fra Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) på vei til Kongo. På N’djili-flyplassen ble de stanset for kontroll.De var der for å gjøre klart for å være livvakt for Espen Barth Eide.

Klartale - 8 timer siden

Norge gir tre milliarder kroner til Ukraina

Bjørn Arild Gram er forsvarsminister. Fredag snakket han med kanalen NRK.– Invasjonen av Ukraina har skapt den største krisen Europa har hatt siden andre verdenskrig, sier Gram.

Klartale - 8 timer siden

– Vi vil stenge grensa raskt om det skulle bli nødvendig

– Vi vil stenge grensa raskt om det skulle bli nødvendig. Og endringer kan komme på kort varsler. Det sier Emilie Enger Mehl i en pressemelding.

Klartale - 9 timer siden

Dette er rekordene Haaland kan ta

Erling Braut Haaland er en av verdens beste fotballspillere. Han er fra Norge og spiller på engelske Manchester City. Både laget og Haaland har startet denne sesongen veldig bra.

Klartale - 11 timer siden

23 drept i angrep på bilkolonne i Ukraina

En rekke med biler var på vei ut av Zaporizjzja by. I bilene satt vanlige folk. De var på vei til den delen av fylket som er styrt og okkupert av russerne.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com