NRK > Nyheter

Saturday, 13 August, 08:42

NRK - 29 jun 22 kl. 09:09

Støre lettet over svensk-finsk enighet med Tyrkia

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener det er en lettelse og glede for Norge at motforestillingene mot svensk og finsk Nato-medlemskap er ryddet av veien. – Jeg kjenner en veldig lettelse, sa Støre da han møtte norsk presse på Natos toppmøte i Madrid onsdag. Det er ventet at Natos ledere senere onsdag vil vedta å invitere Sverige og Finland inn i alliansen. Det skjer etter at Tyrkia tirsdag kveld inngikk en avtale med de to landene og gikk med på å godta at de blir med i Nato..
Les mer på NRK


Les mer om:
Jonas Gahr Støre, Norge, Nato, Støre, Natos, Madrid, Sverige, Finland, Tyrkia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Støre, lettet, over, svensk-finsk, enighetmed , Tyrkia
NRK - 07 jun 22 kl. 19:58

Stjålet identitet i Lørenskog-saken dukket opp i finsk straffesak

Passinformasjonen som er blitt brukt i Lørenskog-saken, er også involvert i en større finsk straffesak. Politiet ber finsk politi om opplysninger. Identiteten til Ole Henrik Golf ble benyttet til å opprette en bitcoin-konto knyttet til Lørenskog-saken, der Anne-Elisabeth Hagen forsvant i 2018.

NRK - 14 maj 22 kl. 18:59

Bred støtte til Finland og Sverige på Nato-møte

Utenriksminister Anniken Huitfeldt forsikret internasjonal presse om at Norge støtter finsk og norsk Nato-medlemskap, på vei til et møte med Nato-land i Berlin på lørdag. – Dette vil også styrke det nordiske samarbeidet, fordi vi valgte forskjellig etter Andre verdenskrig. Jeg tenker at dette er et historisk øyeblikk akkurat nå, sa hun.

NRK - 17 maj 22 kl. 15:20

Det kvite hus: Sikker på at Nato kan bli samd om svensk og finsk medlemskap

Administrasjonen til Biden er sikker på at Nato kan bli samde om svensk og finsk medlemskap, seier pressesekretær i Det kvite hus, Karine Jean-Pierre. Det skriv nyheitsbyrået Reuters. Dette kjem etter at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa måndag at han ikkje vil seie ja til eit svensk og finsk medlemskap i Nato..

Klartale - 29 jun 22 kl. 07:04

Nå sier Tyrkia ja til Sverige og Finland i Nato

Tirsdag kveld ble det raskt kalt inn til en pressekonferanse hos forsvars-samarbeidet Nato. Der sa Nato-sjef Jens Stoltenberg at Tyrkia har endret syn på svensk og finsk medlemskap.– I morgen vil de allierte lederne ta et valg om å invitere Sverige og Finland inn i Nato.

NRK - 22 apr 22 kl. 08:35

Støre tror på nordisk Nato-tyngdepunkt

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gjør seg klar for finsk og svensk Nato-medlemskap, og sier det vil skape et nytt, nordisk tyngdepunkt i forsvarsalliansen. – Det vil bli en sterkere integrasjon av militær planlegging, felles øvelser og innkjøp. Norden sin stemme i Nato vil bli tydeligere, sier Støre til Klassekampen.

NRK - 26 apr 22 kl. 10:34

Støre håper Sverige og Finland blir med i Nato

Dersom Sverige og Finland skulle søke medlemskap i Nato, vil de ha Norges fulle støtte. Det slo statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fast i sin redegjørelse for Stortinget om Ukraina-krigen tirsdag. – Finsk og svensk medlemskap vil være en styrke for Nato.

NRK - 04 maj 22 kl. 18:26

Russisk helikopter kan ha krenket finsk luftrom

Et russisk helikopter mistenkes for å ha krenket finsk luftrom, melder kringkasteren Yle. Hendelsen fant sted onsdag i nærheten av Parikkala, sørøst i landet, nær grensen mot Russland. Helikopteret skal ha fløyet over 4 kilometer inn i finsk luftrom.

NRK - 02 maj 22 kl. 17:06

Huitfeldt til Nato-toppmøte i mai

Utenriksminister Anniken Huitfeldt deltar på Natos utenriksministermøte i Berlin, 14. og 15. mai.

NRK - 07 maj 22 kl. 11:48

Nord-Korea fordømmer svensk og finsk natosøknad

Nord-Korea fordømmer en svensk og finsk NATO-søknad. Landets utenriksdepartement mener at dersom Sverige og Finland slutter seg til NATO, vil det endre den militære balansen i den baltiske regionen, skriver Aftonbladet. Nord-Korea er et av få land som fortsatt har et nært forhold til Russland.

NRK - 12 maj 22 kl. 17:50

USA: Lover rask behandling av finsk og svensk Nato-søknad

Hvert enkelt land i Nato må ta stilling til om nye land skal tas opp som medlemmer i forsvarsalliansen. I USA er det Senatet som godkjenner og vedtar traktater, og det kreves enstemmighet blant senatorene for å godkjenne nye medlemmer til Nato. Demokraten Menendez er leder av Senatets utenrikskomité.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Bidens klima- og helseplan godkjent i Kongressen

Eit fleirtal i Representantenes hus i USA har godkjend president Joe Bidens klima- og helseplan, skriv CNN. Planen blei søndag godkjend i Senatet, og er nå klar for Bidens endelege signering. Avtalen kan bli den størske klimapakka i USA si historie, med nasjonale utsleppskutt på 40 prosent innan 2030, ifølge demokratane.

NRK - 30 minutter siden

Britiske, svenske og kroatiske krigsfangar for retten i Donetsk

Tre britar, ein svenske og ein kroatar må møta i ein sjølvoppnemnt rett i Donetsk i Ukraina måndag, etter å ha delteke i krigen på ukrainsk side, ifølge den uavhengige, russiske avisa Meduza. Den eine briten skal ifølge britiske myndigheiter ha drive med humanitært arbeid. Blir dei dømd skyldig, kan dei risikera dødsstraff, skriv avisa.

NRK - 1 time siden

Mann med stort sår i halsen

Politiet har fått melding om ein mann med eit stort sår i halsen i Trondheim, skriv politiet i Trøndelag på Twitter. Naudetatane er på veg. Mannen skal vera bevisst..

NRK - 1 time siden

Mekling sju timer på overtid

Meklingen mellom Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsetter på overtid på sjuende timen lørdag. Meklingsfristen om elektrokjemisk overenskomst gikk ut ved midnatt, men klokken 6.45 lørdag morgen pågår meklingen fortsatt.

NRK - 2 timer siden

Ingen har mistet livet på firefelts motorvei i år

En oversikt fra Aftenposten viser at ingen har mistet livet på veiene som har de høyeste fartsgrense i Norge. Per 12. august i år har 82 personer mistet livet i ulykker langs norske veier.

NRK - 2 timer siden

Nord-Korea fjerner munnbindpåbud

Nord-Korea har fjernet munnbindpåbudet og lettet på også andre koronarestriksjoner, melder landets statlige nyhetsbyrå KCNA. Tiltakene omfatter hele landet, bortsett fra grenseområdene, der restriksjonene fortsatt opprettholdes. Folk med symptomer på luftveissykdommer anbefales dessuten å bruke munnbind.

NRK - 3 timer siden

Bankenes innskuddsmarginer har økt

Mens lånerenten går til værs, står kundenes innskuddsrente nærmest på stedet hvil, skriver Dagens Næringsliv. Siden i fjor høst har innskuddsrentene økt med 0,2 prosentpoeng, mens boliglånsrentene har økt med rundt 0,5 prosentpoeng, ifølge Statistisk sentralbyrå. (NTB).

NRK - 5 timer siden

Russlands økonomi falt 4 prosent

Russlands bruttonasjonalprodukt (BNP) falt 4 prosent i årets andre kvartal, sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, ifølge offisielle tall. Tallene fra landets statistiske sentralbyrå Rosstat omfatter det første fulle kvartalet etter at Russland gikk inn i Ukraina med soldater. (NTB).

NRK - 6 timer siden

Alvorlig skadet etter sykkelulykke

En syklist er sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader etter en trafikkulykke på Vettre i Asker fredag kveld. Personen ble funnet i Granbakken like før midnatt fredag kveld. Det er uklart hva som har skjedd.

NRK - 7 timer siden

Salman Rushdie ligger på respirator

Forfatteren Salman Rushdie som ble knivstukket i New York fredag ligger på respirator og vil trolig miste et øye. Det opplyser agenten hans, ifølge nyhetsbyrået Reuters. – Nyhetene er ikke gode.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com