VG > Sport

Friday, 02 December, 06:41

VG - 01 nov 21 kl. 12:27

Støre i Glasgow: Ingen klimaplan uten karbonfangst og lagring

GLASGOW (VG) Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gir full støtte til Bellona-leder Frederic Hauge i miljøbevegelsens krangel om hvorvidt fangst og lagring av CO₂ er et gode eller ikke. Men Støre sier også at det må tas vanskelige klima-valg fremover..
Les mer på VG


Les mer om:
Glasgow, Jonas Gahr Støre, Bellona, Frederic Hauge, CO₂, Støre

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Størei , GlasgowIngen , klimaplan, uten, karbonfangstog , lagring
NRK - 30 okt 21 kl. 07:03

Biden kommer tomhendt til Glasgow

President Joe Biden kommer til klimatoppmøtet i Glasgow uten en konkret klimaplan etter at hans parti ikke greide å bli enige. Uenigheten blant demokratene gjør at det er lite trolig at reformpakken blir vedtatt innen søndag når møtet åpner. (NTB).

NRK - 31 okt 21 kl. 21:58

Støre: – Redd det blir for generelt

Jonas Gahr Støre og FNs generalsekretær António Guterres er søndag på veg til Glasgow for å delta på klimatoppmøtet som startet i dag. På spørsmål om Støre hadde en kommentar til G20-landenes innsats for å nå målet om 1,5 grader, var statsministeren tydelig: – Det vi trenger i Glasgow er forpliktelser. Det er for stor avstand mellom de kuttene land har lovet, og det målet vi skal nå.

NRK - 31 okt 21 kl. 21:58

Støre: – Vi trenger forpliktelser

Jonas Gahr Støre og FNs generalsekretær António Guterres er søndag på veg til Glasgow for å delta på klimatoppmøtet som startet i dag. På spørsmål om Støre hadde en kommentar til G20-landenes innsats for å nå målet om 1,5 grader, var statsministeren tydelig: – Det vi trenger i Glasgow er forpliktelser. Det er for stor avstand mellom de kuttene land har lovet, og det målet vi skal nå.

NRK - 02 nov 21 kl. 11:38

Kina: Xi fikk ikke tale via video

Kinas president Xi Jinping fikk ikke lov av arrangørene til å tale til klimatoppmøtet i Glasgow via video. Det sier talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet, Wang Wenbin. President Xi deltar ikke på toppmøtet, men er hjemme i Beijing.

NRK - 15 okt 21 kl. 21:23

Obama til Glasgow

Tidligere president i USA, Barack Obama, vil besøke klimatoppmøtet i Glasgow i Skottland i november, melder Reuters. Under møtet, kjent som COP26, vil Obama møte unge aktivister og snakke om trusselen klimaendringer utgjør. Nåværende president Joe Biden vil stille med en stor delegasjon i Glasgow etter at han har deltatt på G20-møtet i Roma i dagene før.

NRK - 21 okt 21 kl. 15:20

Utviklingsministeren til Glasgow

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) reiser til klimatoppmøtet i Glasgow. I begrunnelsen for hvorfor Tvinnereim drar til møtet vises det til at fattige land rammes hardest av klimaendringene. – Klimaendringene rammer de fattige først og hardest.

NRK - 30 okt 21 kl. 23:29

Thunberg kom med tog til Glasgow

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg kom laurdag til Glasgow der ho vart omringa av politi og tilhengjarar. Ho seier til BBC det er uklart om ho får bli med på noko av det offisielle programmet. Fleire tusen aktivistar har kome til Glasgow for demonstere..

NRK - 01 nov 21 kl. 11:23

Søppeltømmere streiker i Glasgow

Søppeltømmere og gaterengjørere streiker i storbyen Glasgow i Skottland. Det i forbindelse med en lønnskonflikt mellom fagforening og byledelse i storbyen. Streiken, som etter planen skal vare i én uke, skjer mens Glasgow forbereder seg på å ta imot opptil 25.

NRK - 01 nov 21 kl. 11:40

Erdogan dropper Glasgow

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har avlyst planene om å delta på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, melder statlige medier. Mandag reiste Erdogan tilbake til Tyrkia fra Roma i Italia, hvor han har vært med på helgens G20-toppmøte. Den tyrkiske presidenten kommer likevel ikke til å delta på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow.

NRK - 05 nov 21 kl. 14:06

Klimademonstrasjon i Glasgow

Tusenvis av mennesker, inkludert unge klimaaktivister fra hele verden, demonstrerte i den skotske byen Glasgow i ettermiddag. Hensikten var å legge press på beslutningstakere under klimatoppmøtet COP26 som finner sted i samme by. Den kjente klimaaktivisten Greta Thunberg var blant deltakerne som masjerte fra parken Kelvingrove mot Glasgow sentrum..

Fler nyheter fra VG

VG - 4 timer siden

Full forvirring om student-drapene i Idaho

Var de fire studentene som ble brutalt drept i studentboligen tilfeldige ofre eller ikke? Det hersker det forvirring om i Moscow etter tragedien som rammet studentmiljøet i byen..

VG - 5 timer siden

Fant historisk bombe på 500 kilo: – Jeg ble veldig gira

– At vi skulle få en sånn i Norge, hadde jeg aldri trodd, sier kurator Guttorm Fjeldstad om 1000-kilosbomben som har ligget godt bevart i bunnslammet i et tjern på Romerike..

VG - 7 timer siden

Det er nesten ikke til å tro

AL KHOR (Costa Rica - Tyskland 2–4) I 178 sekunder var VM på vei mot et sjokk som knapt kan ordlegges. Det endte bare med en av de aller største sensasjonene..

VG - 11 timer siden

Vingenes herrer

VG - 14 timer siden

Filmanmeldelse «Troll»: Hollywood i fjellheimen

Gøyalt skjermtroll i mega-generisk monsterfilm..

VG - 15 timer siden

Kampfly måtte nødlande i Bodø

Et F-35 jagerfly måtte torsdag nødlande på flyplassen i Bodø..

VG - 16 timer siden

Emil Iversen svarer etter uttaks-bråket: – Ikke artig

LILLEHAMMER (VG) Flere har vært kritiske til uttaket av Emil Iversen til fristilsløpet på Lillehammer. Nå svarer 31-åringen på kritikken..

VG - 16 timer siden

Svenske forskere tester mulig hormonfritt prevensjonsmiddel for kvinner

Forskere på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm tester nå en gel som kan blokkere spermiens vei til livmoren, som et hormonfritt prevensjonsmiddel..

VG - 16 timer siden

Prins Harry og hertuginne Meghan i dokumentar: – Ingen ser det som skjer bak lukkede dører

Netflix gir første smakebit på den kontroversielle dokumentaren til prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41)..

VG - 17 timer siden

Frigir navn etter dødsulykke på E6 i Sverige

Det var 41 år gamle Anette Michelle Schrøder som omkom i den tragiske fallulykken på E6 rett nord for Strömstad tirsdag denne uken..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com