NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 19:12

NRK - 09 apr 22 kl. 10:12

Støre godtar Enoksens avgang

Statsminister Jonas Gahr Støre Enoksens ønske om å gå av som forsvarsminister. – Odd Roger Enoksen har i dag informert meg om at han ønsker å trekke seg som forsvarsminister. Det er en avgjørelse jeg har akseptert og mener er riktig, skriver statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til VG. – Jeg vil i løpet av kort tid komme tilbake til hvem som overtar oppgaven som forsvarsminister, sier Støre..
Les mer på NRK


Les mer om:
Jonas Gahr Støre Enoksens, Roger Enoksen, Jonas Gahr Støre, VG, Støre, Enoksens

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Støre, godtar, Enoksens, avgang
Aftenposten - 09 apr 22 kl. 18:20

#metoo-forskere om Enoksens avgang: – Absurd at en forsvarsminister ikke forstår hva makt betyr

Professor mener Enoksens avgang bør være en vekker. – Vi kan ikke være avhengig av at varslere står frem..

NRK - 09 apr 22 kl. 11:32

Støre om Enoksens avgang: Nødvendig avgjørelse

– Det er en nødvendig avgjørelse etter det som er fremkommet i denne saken. Jeg ha gjort det klart for Enoksen at det ikke er forenlig med det å være statsråd. Det sa statsminister Jonas Gahr Støre lørdag formiddag etter at forsvarsminister Odd Roger Enoksen (SP) gikk av etter at de kom frem at han på 2000-tallet hadde et forhold til en ung kvinne.

NRK - 09 apr 22 kl. 11:22

Se Støre om Enoksens avgang

NRK - 09 apr 22 kl. 10:28

Se nyhetssending om Enoksens avgang

NRK - 09 apr 22 kl. 10:12

Støre: Riktig at Enoksen går av

Statsminister Jonas Gahr Støre Enoksens ønske om å gå av som forsvarsminister. – Odd Roger Enoksen har i dag informert meg om at han ønsker å trekke seg som forsvarsminister. Det er en avgjørelse jeg har akseptert og mener er riktig, skriver statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK.

NRK - 09 apr 22 kl. 11:49

Støre vil gjennomgå rutinene

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier regjeringen må se på rutinene i granskingen av mulige statsråder etter at forsvarsministeren lørdag måtte gå. – Vi får gå igjennom de rutinene, det tror jeg er nødvendig. Men som sagt så har de vært basert på ganske grundige prosesser.

NRK - 12 apr 22 kl. 14:57

Takket Enoksen for innsatsen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) takket Odd Roger Enoksen (Sp) for innsatsen han gjorde som forsvarsminister, skriver NTB. – Jeg ønsker å takke ham for den innsatsen han har levert som forsvarsminister i en krevende tid, sa Støre da Enoksens erstatter Bjørn Arild Gram (Sp) ble presentert onsdag ettermiddag. Lørdag ble det kjent at forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) trekker seg, etter at VG gjorde det kjent han hadde et seksuelt forhold til en ung kvinne mens han var statsråd.

VG - 09 apr 22 kl. 10:13

Støre om Enoksens forhold: Ikke forenelig med å være statsråd

Odd Roger Enoksen (Sp) går av som forsvarsminister. Det er riktig valg, sier Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til VG..

NRK - 09 apr 22 kl. 10:33

Vedum: Helt nødvendig og riktig av Enoksen å gå av

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier at Odd Roger Enoksen måtte gå av som forsvarsminister. Vedum sier i likhet med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at det som har kommet fram om Enoksens forhold til en ung kvinne på 2000-tallet, ikke er forenlig med tilliten som behøves for å være statsråd. – Det var en nødvendig og helt riktig vurdering av Enoksen å be om å få gå av som forsvarsminister, sier Vedum.

NRK - 09 apr 22 kl. 11:01

Sier Senterpartiet ikke har vært kjent med Enoksen-saken

Senterpartiets partisekretær Knut M. Olsen sier at partiet har ikke vært kjent med saken som førte til at forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) lørdag sier at han vil gå av. – Saken er alvorlig og vi mener Enoksens avgjørelse om å gå av som forsvarsminister er riktig, sier OIsen til NRK..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

19-åringene Marte og Tor Martin døde i ulykke i natt

Politiet frigir navnet på de to 19-åringene som døde i en MC-ulykke på riksvei 450 mellom Oltedal og Dirdal i natt. Det var Marte Lima Espeland og Tor Martin Oltedal som omkom. Navnene frigis i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 45 minutter siden

Vegdirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på vegene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Denne helgen har fire omkommet i trafikken – to på E6 i Bardu og to i en MC-ulykke på fylkesvei 450 Rage i Gjesdal.

NRK - 45 minutter siden

Veidirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på veiene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.

NRK - 1 time siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.

NRK - 1 time siden

Norsk andreplass i VM i puslespill

Kristin Thuv fra Bodø stakk i helgen av med andreplass i verdensmesterskapet i puslespillbygging i Valladolid i Spania. I finalen bygges det et puslespill på 500 brikker. Deltakerne har maksimalt 90 minutter på seg, og den raskeste til å fullføre puslespillet vinner.

NRK - 2 timer siden

Klaveness-delegasjon avvist i Qatar-fly - reiser i morgen i stedet

Fotballpresident Lise Klaveness og hennes følge ble i dag nektet ombordstigning på et fly til Qatar. – Det er helt sikkert en glipp, sier Klaveness til NRK. Årsaken var manglende dokumentasjon på negativ koronatest.

NRK - 2 timer siden

To bekreftet omkommet etter trafikkulykke i Bardu

Politiet meldte søndag ettermiddag om en alvorlig trafikkulykke med tre biler involvert på E6 ved Brandvollkrysset i Bardu kommune. Klokken 16:35 bekrefter politiet at to personer er omkommet i ulykken. Det skal totalt være fem personer involvert.

NRK - 2 timer siden

Person ble truet med kniv i Oslo

Politiet er i Møllergata i Oslo etter at en person ble truet med kniv. Ingen er skadet, skriver politiet på Twitter. Politiet har kontroll på en mistenkt og en fornærmet, og det jobbes nå med å innhente forklaring fra disse..

NRK - 3 timer siden

Flere skadd i trafikkulykke i Bardu

E6 ved Brandvollkrysset i Bardu kommune er stengt på grunn av en trafikkulykke, opplyser Statens vegvesen. Nødetatene er på vei til stedet. Tre biler skal være involvert.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com