NRK > Nyheter

Tuesday, 28 June, 10:48

NRK - 16 maj 22 kl. 15:30

Støre: Norge, Danmark og Island gir sikkerhetsgaranti til Sverige og Finland

– Norge, Danmark og Island er klare til å bistå med alle nødvendige midler hvis Sverige og Finland blir utsatt for et angrep før de formelt blir Nato-medlemmer. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding mandag, kort tid etter at Sverige kunngjorde at de vil søke Nato-medlemskap. Støre sier dette er en historisk dag. – Dette er et tidsskille for det nordiske samarbeidet. Denne forsikringen er et tydelig signal fra oss.
Les mer på NRK


Les mer om:
Island, Sverige, Finland, Nato, Jonas Gahr Støre, Norge, Støre

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Støre, Norge, Danmarkog , Island, gir, sikkerhetsgaranti, til, Sverige, og Finland
NRK - 12 maj 22 kl. 15:46

Norge, Danmark og Island vil samkjøre Nato-ja

Norge, Danmark og Island kan ratifisere svensk og finsk Nato-medlemskap samme dag, opplyser statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). – I Norden er vi enige mellom Danmark, Norge og Island om at vi skal være tidlig ute, og gjerne på samme dag, sier Støre til NTB. Ifølge Støre virker det klart at ingen allierte kommer til å si at Finland og Sverige ikke kvalifiserer til medlemskap i Nato..

NRK - 06 mar 22 kl. 19:11

Danmark øker forsvarsbudsjettet

Danmark skal øke forsvarsbudsjettet i årene fremover slik at det i år 2033 utgjør 2 prosent av BNP: Det opplyste statsminister Mette Fredriksen da hun søndag la frem et nasjonalt kompromiss om Danmarks sikkerhets- og forsvarspolitikk. Det ble også klart at Danmark 1. juni skal holde folkeavstemning om Danmark skal bli med i EUs forsvarssamarbeid.

NRK - 16 maj 22 kl. 15:30

Støre: Lover å bistå Sverige og Finland

Norge, Danmark og Island er klare til å bistå med alle nødvendige midler hvis Sverige og Finland blir utsatt for et angrep før de formelt blir Nato-medlemmer. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding mandag, kort tid etter at Sverige kunngjorde at de vil søke Nato-medlemskap. – Dette er et tidsskille for det nordiske samarbeidet.

Klartale - 16 maj 22 kl. 15:43

Lover å forsvare Sverige og Finland ved angrep

Sverige og Finland har bestemt seg. De vil bli medlem i forsvar-samarbeidet Nato. Det skjer etter at Russland startet krig med Ukraina.

NRK - 12 maj 22 kl. 20:50

Felles støtteerklæring fra de nordiske Nato-landene

Norge, Danmark og Island jobber med en felles erklæring for å understøtte Sveriges og Finlands sikkerhet etter de har søkt Nato-medlemskap. Det bekrefter statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til VG torsdag kveld. Tidligere på dagen bekreftet statsministeren overfor NTB at Norge, Danmark og Island kan ratifisere svensk og finsk Nato-medlemskap samme dag..

Aftenposten - 16 maj 22 kl. 15:28

Støre: Norge, Island og Danmark vil gi sikkerhetsgaranti til Finland og Sverige

Støre: Norge, Danmark og Island lover å bistå Sverige og Finland hvis de skulle bli angrepet, sier statsminister Jonas….

NRK - 04 maj 22 kl. 15:18

Vil kjempe for rask Nato-godkjenning for Sverige og Finland

Statsministrene i Norge, Danmark og Island sier at dersom Sverige og Finland søker om Nato-medlemskap, vil de kjempe for en svært kort godkjennelsesprosess. På en pressekonferanse med regjeringslederne for de fem nordiske landene sa Marin at det er snakk om «uker, ikke måneder» før Finland tar sin avgjørelse om de vil søke medlemskap i Nato. Dersom Finland og Sverige bestemmer seg for å søke om medlemskap i forsvarsalliansen, vil Norge, Danmark og Island ta til orde for at godkjennelsen skal skje «samme dag», sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på pressekonferansen.

NRK - 06 mar 22 kl. 17:49

Danske medier: Skal holde folkeavstemning om medlemskap i EUs forsvarssamarbeid

Den danske regjeringen skal klokken 19.00 søndag holde pressekonferanse om et nasjonalt kompromiss om landets sikkerhetspolitikk, i lys av Russlands angrep på Ukraina. Ifølge Ekstra Bladet, BT og Berlingske er en del av kompromisset at det innen sommeren skal holdes folkeavstemning om Danmark skal bli med i EUs forsvarssamarbeid.

NRK - 01 mar 22 kl. 12:52

Russlands bekymret for forholdet mellom Norge og Danmark

Russlands ambassade i Danmark uttrykker bekymring for forholdet mellom Norge og Danmark, melder DR. Bakgrunnen for den russiske bekymringen er et forslag i Danmark om å døpe om gaten i København, der den russiske ambassaden ligger, fra Kristianiagade til Ukrainegade. – Den russiske ambassade vil gjene minne om at Kristianiagade bærer det tidligere navnet til Norges hovedstad g symboliserer historiske bånd og godt forhold mellom Danmark og Norge, skriver ambassaden på Twitter..

NRK - 01 mar 22 kl. 12:52

Russland bekymret for forholdet mellom Norge og Danmark

Russlands ambassade i Danmark uttrykker bekymring for forholdet mellom Norge og Danmark, melder DR. Bakgrunnen for den russiske bekymringen, er et forslag i Danmark om å døpe om gaten i København, hvor den russiske ambassaden ligger. Danske politikere vil døpe om gaten fra Kristianiagade til Ukrainegade.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Dømt til fem års fengsel for mishandling

En mann er i Vestre Innlandet tingrett dømt til fengsel i fem år og tre måneder for grov mishandling av sin kone og tre barn. I tillegg må han betale erstatning på 200.000 kroner til hver av dem..

NRK - 15 minutter siden

101-åring dømt til fem års fengsel for medvirkning til holocaust

Josef Schütz (101) er dømt til fem år i fengsel for å ha medvirket til drap på 3.518 fanger i konsentrasjonsleiren Sachsenhausen under andre verdenskrig. Dommen ble avgitt i en tysk domstol tirsdag.

NRK - 30 minutter siden

USA hevder at de har likvidert ledende jihadist

Det amerikanske militæret er «svært sikre» på at de har likvidert lederen for jihadistgruppa Hurras al-Din (HaD) i et droneangrep, melder AFP. Lederen Abu Hamzah al Yemeni reiste alene med motorsykkel da angrepet inntraff i Idlib-provinsen i Syria, opplyser USAs sentralkommando i en kunngjøring. Ingen andre ble drept i angrepet..

NRK - 45 minutter siden

Luftambulanser kan bli satt på bakken i dag

Flyene i Alta, Kirkenes, Ålesund vil bli satt på bakken i løpet av ettermiddagen/kvelden dersom tekniker ikke rekker frem til basen før den tid, eller de får foretatt teknisk sjekk ved annen base i forbindelse med oppdrag. Det opplyser Luftambulansetjenesten i en presemelding..

NRK - 1 time siden

Flystreiken går til tvungen lønnsnemnd

Det opplyser arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen. Persen forteller at hun mandag fikk opplyst fra Helsetilsynet at det måtte gripes inn i streiken i dag. Hvis ikke ville det oppstå fare for liv og helse..

NRK - 1 time siden

Finnmarksykehuset: Over 70 pasientreiser kansellert

Finnmarkssykehuset har måttet avlyse et 70-tall pasientreiser tirsdag, opplyser kommunikasjonssjef Eirik Palm til Dagbladet. Årsaken er den pågående flyteknikerstreiken..

NRK - 1 time siden

Russland har misligholdt gjeld, ifølge Moody's

Kredittvurderingsbyrået Moody's bekrefter at Russland har misligholdt utenlandsgjeld for første gang på over hundre år, skriver NTB. Kreditorene hadde ikke mottatt rentebetalinger på til sammen 100 millioner dollar i tide fra Russland. Flere medier melder at Russland er villige til å betale, men at sanksjonene mot landet gjør det umulig å overføre pengene til de utenlandske kreditorene.

NRK - 1 time siden

Omkom i bilulykke i Orkland

En kvinne i 40-årene omkom i en frontulykke som skjedde i Orkland mandag kveld. Det bekrefter etterforskningsleder Randi Fagerholt til Adressa.no..

NRK - 1 time siden

Karantenetiden i Kina halveres for innreisende

Kinesiske myndigheter halverer karantenetiden for innreisende fra utlandet, melder AFP. Nå må tilreisende tilbringe syv dager på karantenehotell, og ytterligere tre dager i hjemmekarantene. Tidligere måtte reisende tilbringe minst to uker på karantenehotell ved ankomst..

NRK - 1 time siden

Skar ut kulehull fra moské

I går, nesten tre år etter terroren mot Al Noor-moskeen i Bærum, ble kulehullene skåret ut av veggen. De skal stilles ut i et eget museumsrom, skriver Budstikka. Stiftelsen 10.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com