NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 03:04

NRK - 31 okt 21 kl. 21:58

Støre: – Redd det blir for generelt

Jonas Gahr Støre og FNs generalsekretær António Guterres er søndag på veg til Glasgow for å delta på klimatoppmøtet som startet i dag. På spørsmål om Støre hadde en kommentar til G20-landenes innsats for å nå målet om 1,5 grader, var statsministeren tydelig: – Det vi trenger i Glasgow er forpliktelser. Det er for stor avstand mellom de kuttene land har lovet, og det målet vi skal nå. Det er ikke veldig mange konkrete forpliktelser, hverken i form av penger eller utslippskutt, svarte statsministeren, som er redd lovnadene blir for generelle. – Men holdningen er riktig.
Les mer på NRK


Les mer om:
Gahr Støre, FNs, António Guterres, Glasgow, Støre, G20

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Støre, Redddet blir , for, generelt
Klartale - 27 apr 22 kl. 06:00

Barna i leiren blir vitne til vold og drap

Redd Barna har laget en rapport. Den handler om barna i al-Hol-leiren i Syria. Leiren blir drevet av kurdisk milits.

NRK - 21 dec 22 kl. 18:04

Redd Barna: 7000 barn fortsatt i flyktningsleierer i Syria

7000 barn fortsatt fanget i de farlige leirene i nordøst-Syria, på tross av at 60 prosent flere ble hentet hjem i 2022, ifølge organisasjonen Redd Barna. Ifølge organisasjonen ble 517 kvinner og barn i år hentet hjem til sine land, fra leirene i nordøst-Syria. – Hjemhentingen går for sakte.

Klartale - 22 sep 22 kl. 06:00

En av tre barnefamilier må spare penger på mat

En ny undersøkelse fra organisasjonen Redd Barna viser at livet for mange barnefamilier kan bli vanskelig i tiden som kommer. Mer enn halvparten av familiene med barn sier dyrere mat, strøm, drivstoff og renter har store eller svært store følger for dem.Og det er de som tjener minst, som sliter mest.

NRK - 31 okt 22 kl. 04:16

Redd Barna bekymret for barnefattigdom

Redd Barna er bekymret for at stadig flere barn i Norge kan vokse opp i fattigdom. Nå ber de regjeringen øke barnetrygden. Før høstens økte priser og renter, levde 115 000 norske barn i vedvarende lavinntektsfamilier, i følge statistisk sentralbyrå, SSB.

NRK - 25 sep 22 kl. 10:21

Sveits holder folkeavstemning om økt pensjonsalder for kvinner

veitserne skal søndag stemme om hvorvidt pensjonsalderen til kvinner bør oppjusteres fra 64 til 65 år, slik at den blir den samme som for menn. Forslaget er en del av en større pensjonsreform, og har skapt stor debatt i Sveits. Diskusjonen dreier seg ikke bare om selve pensjonsalderen, men om generelt manglende likestilling på arbeidsmarkedet.

NRK - 23 apr 22 kl. 18:56

Zelenskyj held pressekonferanse

Presidenten i Ukraina Volodymyr Zelenskyj held pressekonferanse frå ein t-banestasjon. På eit spørsmål om han framleis vil ha eit møte med den russiske presidenten Vladimir Putin, svarar han at han har insistert på eit møte sidan starten av krigen. – Fordi eg innser at møter gjennom forhandlarar ikkje har hatt ønskja effekt, seier han.

NRK - 23 apr 22 kl. 18:56

Zelenskyj vil møte Putin

Presidenten i Ukraina Volodymyr Zelenskyj heldt laurdags kveld pressekonferanse frå ein t-banestasjon i Ukraina. På eit spørsmål om han framleis vil ha eit møte med den russiske presidenten Vladimir Putin, svarar han at han har insistert på eit møte sidan starten av krigen. – Fordi eg innser at møter gjennom forhandlarar ikkje har hatt ønskja effekt, seier han.

NRK - 24 aug 22 kl. 13:15

Redd Barna: Krigen langt fra over

På disse seks månedene har over 11 millioner mennesker flyktet ut av landet, 7 millioner er på flukt inne i Ukraina, nærmere 1000 barn er skadd eller drept – et tall som trolig er langt høyere – og mer enn 2000 utdanningsfasiliteter er ødelagt av bomber. Akkurat nå trenger 18 millioner mennesker hjelp inne i Ukraina, og situasjonen vil forverres mot vinteren, skriver Redd Barna i en pressemelding. – Omfanget av denne krigen kan være vanskelig å ta innover seg, men vi må ikke glemme at den trolig er lang fra over.

NRK - 13 sep 22 kl. 13:24

Redd Barna om Somalia : – Snart for sent å avverge hungersnød

Nye tall viser at 54,5 prosent av alle barn under fem år lider av underernæring i Somalia. Dette er en økning på 20 prosent fra tidligere prognoser. Det skriver Redd Barna i en pressemelding.

NRK - 07 okt 22 kl. 11:13

Redd Barna gratulerer

Redd Barna gratulerer Ales Bjaljatski, den russiske oranisasjonen Memorial og den ukrainske organisasjonen Senteret for sivile rettigheter med Nobels fredspris 2022. – Redd Barna gratulerer årets fredsprisvinnere! Vi gratulerer også alle barn i Russland, Hviterussland og Ukraina.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Over 15.000 bekreftet døde etter jordskjelvet

Minst 15.000 mennesker har så langt mistet livet i jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 1 time siden

Rekordomsetning for matbutikkene på svenskegrensa

Både Nordby Supermarket og Maximat hadde historisk høy omsetning den siste uka etter at de norske matvarebutikkene satte opp prisene. – Vi omsatte for 20–30 prosent mer enn samme uke i 2019. Det er snakk om mange, mange millioner kroner i økt omsetning, sier butikkansvarlig Patrik Zäll på Nordby Supermarket til Sarpsborg Arbeiderblad.

NRK - 1 time siden

Erkjenner skyld etter skyting i matbutikk

3 personer ble skutt og drept på en Walmart-butikk i El Paso i 2019. En 24 år gammel mann erkjenner straffskyld og at det var et rasistisk motivert angrep. Byen El Paso ligger i den amerikanske delstaten Texas og grenser til Mexico.

NRK - 2 timer siden

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda på grunn av uvær. Dette gjelder samtlige kjøretøy, skriver Vegtrafikksentralen vest på Twitter. Ny vurdering vil bli gjort klokka 10 på torsdag.

NRK - 2 timer siden

Twitter har problemer

Mikrobloggtjenesten Twitter opplever natt til torsdag problemer. Flere brukere sliter med å få tilgang til tjenesten. Twitter skriver i en uttalelse at de er klar over problemene og at de jobber med feilretting, skriver Reuters..

NRK - 2 timer siden

Takplater fra skole i Lakselv flyr

Brannvesenet i Finnmark har rykket ut til Lakselv ungdomsskole etter meldinger om at løse gjenstander kommer flygende rundt skolen. – Det er takplater som har blåst av skolen. Det er snakk om 70 til 100 kvadratmeter, sier vaktleder Kjartan Lunøe ved 110-sentralen i Finnmark til NTB.

NRK - 2 timer siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 3 timer siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 4 timer siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 4 timer siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com