NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 12:32

NRK - 28 mar 21 kl. 10:28

Sprenger gammelt kraftverk

Et 80 år gammelt kraftverk skal sprenges i Lunen i Tyskland, søndag formiddag. Rivningsselskapet som gjennomfører jobben kaller det årets eksplosjon..
Les mer på NRK


Les mer om:
Lunen, Tyskland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sprenger, gammelt, kraftverk
NRK - 06 feb 23 kl. 17:52

Norges største generator satt ut av drift etter røykutvikling i kraftverk

Mandag oppsto det røykutvikling i en stator i en generator i Tonstad kraftverk. Generatoren vil trolig være ute av drift i sju dager. Like etter klokken 13 mandag oppsto det røykutvikling i en stator i den femte generatoren på Tonstad kraftverk, skriver EnergiWatch.

NRK - 10 aug 23 kl. 17:01

Østlendingen: Sprenger strømmast ved kraftverk

Politiet bekrefter til avisa Østlendingen at strømmasta i elva ved Braskereid kraftverk skal sprenges. Det vil likevel ikke skje noe før klokken 18:00, ifølge avisen..

NRK - 22 mar 21 kl. 16:07

Sier nei til kraftverk i Kvinnherad

NVE sier nei til Fatland Krafts søknad om å bygge Svoldal kraftverk. NVE mener at naturinngrepene ved planlagte tiltak og rørtrase er for store. Planen var å bygge et mindre kraftverk som ville gitt en årlig produksjon på om lag 5,6 GWh..

NRK - 11 apr 22 kl. 11:03

Får ikkje løyve til å bygge kraftverk i verna vassdrag

NVE avslår NEAS AS sin søknad om å få bygge kraftverk i verna vassdrag i Sunndal kommune i Møre og Romsdal, skriv NVE i ei pressemelding. Etter NVE sitt syn vil utbygging av eit kraftverk i Smisetfossen vere i strid med verneverdiane i det verna Ålvundvassdraget. NVE meiner at utbygging av dei aktuelle planane vil gi Smisetfossen eit tydeleg preg av kraftutbygging..

NRK - 30 nov 22 kl. 09:20

Guvernør hevder Ukraina angrep russisk kraftverk

Den russiske regionen Kursk ble rammet av strømbrudd etter ukrainske angrep mot et kraftverk, hevder regionenes guvernør. – I alt var det rundt elleve angrep. Et kraftverk ble truffet, skrev guvernør Roman Starovojt på meldingstjenesten Telegram tirsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 07 mar 23 kl. 18:50

Generator på Norges største kraftverk blir ute av drift i nesten to år

En ødelagt generator på Tonstad kraftverk i Agder blir ute av drift til desember 2024. Med det blir en tredel av kapasiteten borte. Generatoren ble tatt ut av drift etter at det oppsto røykutvikling i den for en måned siden.

NRK - 09 aug 23 kl. 10:19

Kraftverk i Våler under vann

Braskereidfoss kraftverk har onsdag problemer som fører til at flomlukene ikke åpnes. Det har også vært strømbrudd ved verket. Brannvesenet er onsdag på kraftverk for å få vekk vann inne i selve stasjonen.

NRK - 09 aug 23 kl. 11:01

Evakuerer rundt kraftverk i Våler

Vann har trengt inn i et kraftverk på Braskereidfoss. Det har ført til større skader. – Politiet har startet evakuering i samarbeid med kommunen, sier Merete Hjertø innsatsleder på stedet.

Klartale - 09 aug 23 kl. 11:26

Vann fyller kraftverk – frykter flodbølge

Vann har trengt inn i et kraftverk. Det er i Våler i Innlandet. Vann flommer over dammen og inn i stasjonene.

NRK - 19 jun 24 kl. 06:03

Støre: KI sprenger alle grenser for strømforbruk

Alle kan ikke regne med å få ubegrenset tilgang til ren norsk kraft i framtiden, sier statsminister Jonas Gahr Støre. Diskusjonen om hvem som får, blir viktig. – Det er en kjempeutfordring.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Førsteministeren i Wales går av

Vaughan Gething har annonsert at han trekker seg som førsteminister i Wales. – Jeg har i formiddag tatt den vanskelige avgjørelsen å begynne prosessen med å tre av som leder av det walisiske Labour-partiet og, som resultat, førsteminister, sier han i en uttalelse. Det skjer kort tid etter at fire ministre trakk seg i protest og krevde Gethings avgang.

NRK - 45 minutter siden

Bombegruppen var i Stavanger for å undersøke gjenstand

Politiet fant en liten bombelignende gjenstand på en kjenning av politiet forrige uke. Den har blitt oppbevart av politiet fram til nå, sier operasjonsleder i politiet Olaug Bjørnsen. I dag landa to representanter for bombegruppa i Stavanger for å undersøke gjenstanden.

NRK - 15 minutter siden

Over 10 millioner mennesker fordrevet i Sudan

Siden krigens start i april 2023, har mer enn 10 millioner mennesker blitt drevet fra hjemmetne sine, ifølge den internasjonale organisasjonen for migrason (IOM). Over 20 prosent av befolkningen har blitt fordrevet enten internt eller på tvers av landegrensene..

NRK - 45 minutter siden

Stavanger Aftenblad: Politiet hentet ut bombeliknende gjenstand på SUS

Tirsdag formiddag landet politihelikopteret med to representanter fra bombegruppen på Stavanger Universitetssykehus. Der har de hentet ut en mulig bombelignende gjenstand (IOD), Stavanger Aftenblad. – Det er ingen dramatikk, sier operasjonsleder til avisen.

NRK - 1 time siden

Minst 13 drept i angrep på Gaza

Tirsdag er minst 13 personer drept i israelske angrep på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter. IDF skriver selv på Telegram at de fortsetter kampene i Rafah og sentrum av Gaza. Luftforsvaret har angrepet over 40 mål det siste døgnet, sier de..

NRK - 1 time siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 1 time siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 1 time siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 2 timer siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 2 timer siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com