NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 04:12

NRK - 08 feb 23 kl. 22:51

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år. Brødrene er blant annet dømt for å ha solgt rundt hundre hemmelige dokumenter til den russiske militære etterretningstjenesten. Peyman har bakgrunn fra sikkerhetspolitiet Säpo.
Les mer på NRK


Les mer om:
Payam Kia, Russland, Peyman Kia, GRU, Säpo, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Spiondømt, svenske, anker, dommen
NRK - 17 dec 22 kl. 11:04

Norsk Kennel Klub anker dommen om avl på cavalier king charles spaniel for Høyesterett

Norsk Kennel Klub (NKK) anker Borgarting lagmannsretts dom om at avl på cavalier king charles spaniel skjer i strid med dyrevelferdsloven inn for Høyesterett. I lagmannsrettens dom slås det fast at videre oppdrett av rasen cavalier king charles spaniel etter dagens praksis, vil være i strid med dyrevelferdsloven. Lørdag opplyser NKK at de anker dommen inn for Høyesterett.

NRK - 26 feb 24 kl. 12:25

Statsadvokaten anker pokersaken

Statsadvokaten anker dommen mot de fem pokerspillerne i den mye omtalte pokersaken i Nord-Norge. Det melder iTromsø. I midten av februar ble det kjent at to av de fem tiltalte ble dømt til 30 dagers betinget fengsel, mens de tre andre til 36 dagers betinget fengsel.

NRK - 24 nov 22 kl. 23:59

Drapsdømt mener straffen på 17 års fengsel er for streng – anker dommen

En 30-år gammel mann som er dømt for drapet på Sunniva Borgen i Bergen, anker dommen på lengden på straffen. Forsvarer Torbjørn Sognefest og den tidligere kjæresten til Sunniva Borgen mener dommen er for streng. De sammenligner med hva som har vært vanlig rettspraksis i Norge tidligere.

NRK - 21 feb 23 kl. 06:38

Dømt etter Tolga-bortføring anker

Mannen som er omtalt som «bestiller» i Tolga-bortføringen i januar i fjor anker dommen. Mannen ble dømt til fire år og seks måneders fengsel. Han må også tåle inndragning av et pengebeløp på over 1,9 millioner kroner, samt revolveren som ble brukt under voldshendelsen.

NRK - 26 sep 23 kl. 06:57

Staten anker nakenvisiteringsdom

Staten er dømt i både tingretten og lagmannsretten for brudd på menneskerettighetene til tre innsatte i Bergen fengsel, men anker videre til Høyesterett. I 2022 ble staten dømt for menneskerettighetsbrudd etter at flere hundre innsatte ved Bergen fengsel over tid hadde blitt utsatt for omfattende nakenvisitering. Blant annet ble en kvinnelig innsatt bedt om å fjerne en tampong mens en fengselsbetjent så på.

NRK - 15 dec 22 kl. 12:47

Viggo Kristiansen godtar dommen

Etter at dommen blei lesen opp av dommar Tonje Vang, blei Viggo Kristiansen spurt om han forstod dommen. – Ja, ja, svarte Kristiansen. Han godtok deretter dommen før han såg bort på familien.

NRK - 24 nov 23 kl. 11:44

Tove-drapet: Familien anker dommen

Familien til svenske Tove (21), som ble drept i Småland i Sverige i 2022, anker dommen som i oktober frifant en av de to kvinnene som var tiltalt for drapet. To kvinner ble dømt til livstid for drapet på Tove. Men i oktober ble en av dem frikjent, mens den andre fikk kortere straff.

NRK - 26 maj 23 kl. 14:37

Avgjørelse om Helge Ingstad-anke kommer tirsdag

Tirsdag blir det klart om vaktsjefen på Helge Ingstad anker dommen etter milliardforliset eller ikke. Vaktsjefen som hadde kommandoen da fregatten kolliderte med tankskipet Sola TS og deretter forliste i 2018, er den eneste som ble tiltalt i saken. Han ble i Hordaland tingrett dømt til 60 dagers betinget fengsel.

NRK - 03 jul 23 kl. 18:06

Anker fengselsdom: Mener ungdomsstraff er passende

16-åringen, som i tingretten ble dømt til to og et halvt års fengsel, anker dommen. Ifølge tingretten ble han funnet skyldig i grov kroppsskade med alvorlig skadefølge etter knivstikking på Hortemo natt til 4. februar i år.

NRK - 05 feb 24 kl. 17:34

Lakseselskap anker erstatningsdom

Lakseselskapet Måsøval anker dommen der de ble tilkjent erstatning etter at ett av deres anlegg ble feildiagnostisert med laksesykdom. Også staten anker dommen. Det skriver Måsøval i en pressemelding mandag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Barnevernet mangler akuttplasser – mindreårige plassert på glattcelle

Flere ganger er 15-åringer er blitt plassert i arresten i Bergen mens de venter på en akuttplass i barnevernet. Nå slår Barnevernsvakten alarm om problemene med å skaffe institusjonsplasser, skriver Bergens Tidende. Mangelen på akuttplasser har ført til at barn flere ganger har blitt plassert i arresten på politihuset i Bergen eller overnattet på en sofa på samtalerommet hos Barnevernsvakten.

NRK - 2 timer siden

13 arbeidere innesperret i russisk gullgruve

13 gruvearbeidere er sperret inne etter at fjellmasser raste i en gullgruve i Amur-regionen i Russland, melder det russiske beredskapsdepartementet. Ulykken skjedde i en av de største gruvene i landet. Den ligger i en region sørøst i Russland, i nærheten av grensa til Kina.

NRK - 45 minutter siden

Tunisia stenger Libya-grenseovergang etter sammenstøt

Tunisia har midlertidig stengt en grenseovergang til Libya etter et væpnet sammenstøt på libysk side, melder NTB. Libya har vært preget av anarki og kaos siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre Nato-land styrtet Muammar Gaddafis regime i 2011..

NRK - 45 minutter siden

Skole-Norge refses av Arbeidstilsynet

Skole-Norge er ikke rusta for vold og trusler, skriver Klasseskampen. Arbeidstilsynet feller ifølge avisa en knallhard dom over manglende forebygging av vold i Skole-Norge. Tre av fire skoler fikk pålegg etter avdekking av mangelfulle rutiner.

NRK - 1 time siden

Huseier får bot etter dødsbrann i Oppdal

Eieren av en bygning som brant i Oppdal i oktober 2022 får bot for ulovlig utleie og får inndratt 100.000 kroner, skriver Adresseavisen. Et polsk foreldrepar døde i brannen.

NRK - 1 time siden

Biden er dypt bekymret for Israels Rafah-planer

USAs president Joe Biden skal ha uttrykt dyp bekymring for Israels planer om en bakkeinvasjon av Rafah, melder Reuters. Det skal han ha sagt i telefonsamtalen han mandag hadde med den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu. Dette var første samtale de to hadde siden 15.

NRK - 1 time siden

Saudi-Arabias oljetopp avviser utfasing av olje og gass

– Verden bør forlate fantasien om å fase ut olje og gass, sier toppsjef Amin Nasser i den statlige saudiarabiske oljegiganten Aramco. Energiomstillingen er i ferd med å mislykkes, sa Nasser på en energikonferanse i Houston i Texas mandag, melder NTB. Ifølge det Paris-baserte Internasjonale energibyrået (IEA) kommer etterspørselen etter olje, gass og kull til å nå toppen i 2030.

NRK - 1 time siden

Pågrepet etter vold i Stavanger

En mann er pågrepet etter en voldshendelse i Stavanger natt til tirsdag. Det melder Sør-Vest politidistrikt. En mann i 50-årene er frakta til sykehus med hodeskader, skadeomfanget er uavklart.

NRK - 2 timer siden

13 arbeidere fanget i russisk gullgruve

13 gruvearbeidere er fanget etter at fjellmasser raste i en gullgruve i Amur-regionen i Russland, melder det russiske beredskapsdepartementet. Ulykken skjedde i en av de største gruvene i landet. Den ligger i en region sørøst i Russland, i nærheten av grensa til Kina.

NRK - 2 timer siden

Palestinske myndigheter: 20 palestinere drept i luftangrep i Gaza

20 palestinere ble natt til tirsdag drept i israelske luftangrep mot Rafah og det sentrale Gaza, det opplyser de Hamas-styrte helsemyndighetene. 14 ble drept i grensebyen Rafah, mens seks ble drept i et luftangrep mot flyktningleiren Al-Nuseirat, melder Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com