NRK > Nyheter

Monday, 27 March, 22:33

NRK - 08 feb 23 kl. 22:51

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år. Brødrene er blant annet dømt for å ha solgt rundt hundre hemmelige dokumenter til den russiske militære etterretningstjenesten. Peyman har bakgrunn fra sikkerhetspolitiet Säpo.
Les mer på NRK


Les mer om:
Payam Kia, Russland, Peyman Kia, GRU, Säpo, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Spiondømt, svenske, anker, dommen
NRK - 17 dec 22 kl. 11:04

Norsk Kennel Klub anker dommen om avl på cavalier king charles spaniel for Høyesterett

Norsk Kennel Klub (NKK) anker Borgarting lagmannsretts dom om at avl på cavalier king charles spaniel skjer i strid med dyrevelferdsloven inn for Høyesterett. I lagmannsrettens dom slås det fast at videre oppdrett av rasen cavalier king charles spaniel etter dagens praksis, vil være i strid med dyrevelferdsloven. Lørdag opplyser NKK at de anker dommen inn for Høyesterett.

NRK - 24 nov 22 kl. 23:59

Drapsdømt mener straffen på 17 års fengsel er for streng – anker dommen

En 30-år gammel mann som er dømt for drapet på Sunniva Borgen i Bergen, anker dommen på lengden på straffen. Forsvarer Torbjørn Sognefest og den tidligere kjæresten til Sunniva Borgen mener dommen er for streng. De sammenligner med hva som har vært vanlig rettspraksis i Norge tidligere.

NRK - 21 feb 23 kl. 06:38

Dømt etter Tolga-bortføring anker

Mannen som er omtalt som «bestiller» i Tolga-bortføringen i januar i fjor anker dommen. Mannen ble dømt til fire år og seks måneders fengsel. Han må også tåle inndragning av et pengebeløp på over 1,9 millioner kroner, samt revolveren som ble brukt under voldshendelsen.

NRK - 15 dec 22 kl. 12:47

Viggo Kristiansen godtar dommen

Etter at dommen blei lesen opp av dommar Tonje Vang, blei Viggo Kristiansen spurt om han forstod dommen. – Ja, ja, svarte Kristiansen. Han godtok deretter dommen før han såg bort på familien.

Klartale - 16 nov 22 kl. 12:02

John Carew dømt til fengsel for skattesvik

Økokrim mener Carew har betalt 5,4 millioner kroner for lite i skatt. Dette skal ha skjedd i en periode på seks år. Da bodde han formelt sett i Storbritannia.

NRK - 14 mar 23 kl. 14:29

Statsadvokaten anker ikke dommen mot Idar Vollvik

Statsadvokaten i Hordaland har besluttet å ikke anke dommen mot Idar Vollvik. Dermed er dommen rettskraftig. Det bekrefter statsadvokat Trond Høvik ved Hordaland, Sogn og Fjordane statsadvokatembeter til E24.

NRK - 24 nov 22 kl. 14:25

Statsadvokaten anker etter at en mann ble frikjent for bildrap

Statsadvokaten anker saken der en 58 år gammel mann ble frifunnet for uaktsomt drap, etter at han kjørte på en 18 år gammel kvinne i Tønsberg i fjor. Politiet mente mannen skulle dømmes til fengsel i 75 dager, samt at han mistet førerkortet i fire år. I retten ble han frifunnet for uaktsomt drap, men dømt for uaktsom kjøring.

NRK - 18 jan 23 kl. 20:33

Derek Chauvin anker dom for drapet på George Floyd

Den tidligere politimannen Derek Chauvin, som ble funnet skyldig i å ha drept George Floyd i Minneapolis i 2020, anker dommen, opplyser forsvareren. Chauvin ble i 2021 dømt til 22,5 års fengsel for drapet på Floyd, et drap som utløste store Black Lives Matter-demonstrasjoner verden rundt. I juli i fjor ble Chauvin dømt til ytterligere 20,5 års fengsel av en føderal domstol etter å ha blitt funnet skyldig i å ha krenket den svarte 46-åringens borgerrettigheter.

NRK - 05 dec 22 kl. 16:00

Amber Heard anker dommen

Skuespiller Amber Heard anker dommen i rettssaken mot eksmannen Johnny Depp, melder BBC. Depp saksøkte Heard for ærekrenkelser og hun ble i juni dømt til å betale 350.000 dollar i oppreising..

NRK - 06 dec 22 kl. 04:58

Teknologigründer anker svindeldom

Den svindeldømte amerikanske teknologigründeren Elizabeth Holmes anker dommen på elleve års fengsel. Holmes mener straffen hun er idømt, er for streng, og hun motsetter seg også grunnlaget for dommen. Holmes og forsvarerne har dermed frist på seg til 3.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Person påkjørt på Økern

Det har vært en trafikkulykke like ved en rundkjøring på Økern, skriver politiet på Twitter. En person er påkjørt i et gangfelt. Vedkommende er bevisst, men har smerter i lår.

NRK - 4 timer siden

Regjeringen kaller inn til pressekonferanse om lakseskatt

Regjeringen legger frem forslag om grunnrenteskatt på havbruk tirsdag. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) inviterer til pressekonferanse tirsdag 28. mars klokka 8, der de vil redegjøre for forslaget, skriver finansdepartementet i en pressemelding..

NRK - 45 minutter siden

Bussjåfør stanset med promille

Politiet fikk mandag kveld melding om en buss som vinglet på vei fra Åsgårdstrand mot Tønsberg. Det viste seg å være en rutebuss med flere passasjerer på vei mot sentrum av byen. En politipatrulje stanset bussen ved Kilen, opplyser Inge Landsrød, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

NRK - 1 time siden

Russland fikk ikke gjennomslag for uavhengig Nord Stream-gransking

Russland har fremmet en resolusjon i FNs sikkerhetsråd om en FN-ledet uavhengig gransking av sabotasjen mot Nord Stream-ledningene i fjor høst. Mandag stemte sikkerhetsrådet over forslaget. Kun Kina, Russland og Brasil stemte for forslaget.

NRK - 1 time siden

Oslo-psykiater tiltalt for besittelse av overgrepsbilder av barn

En psykiater i Oslo er tiltalt for å ha vært i besittelse av 69 bilder som viser seksualiserte barn eller seksuelle overgrep mot barn. De aller fleste bildene, 66 i alt, er tatt av én enkelt tenåring, som var under 18 år da bildene ble tatt, skriver avisa Vårt Oslo. Psykiateren, som er i 60-årene, er tiltalt etter straffelovens paragraf 311, som omhandler besittelse av bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn.

NRK - 2 timer siden

USA og Storbritannia positive til Netanyahus reformpause

Både USA og Storbritannia er fornøyd med at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har satt den omstridte rettsreformen på pause. Det hvite hus sa seg fornøyd med Netanyahus beslutning, og oppfordret også israelske ledere til å finne fram til et kompromiss i saken så raskt som råd. – Demokratiske samfunn styrkes av maktfordelingsprinsippet, heter det i uttalelsen fra Washington.

NRK - 2 timer siden

Det hvite hus: – Hjerteskjærende

Det hvite hus uttaler seg etter skoleskytingen i Nashville, der seks personer ble drept. – Hjerteskjærende, sier talskvinne for president Joe Biden, Karine Jean-Pierre. Biden oppfordrer nå kongressen i USA til å innføre strengere våpenlover og -reguleringer.

NRK - 4 timer siden

Seks drept i skoleskyting i Nashville – gjerningskvinne drept av politiet

Det har vært skyting på en barneskole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Syv personer ble drept i angrepet, sier politiet i Nashville. Blant dem er det tre barn og to voksne, sier en talsperson for sykehuset, ifølge Reuters.

NRK - 3 timer siden

Netanyahu: – En ekstremistisk minoritet vil splitte nasjonen

– Det er en ekstremistisk minoritet som vil splitte nasjonen. Det sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale mandag kveld. Det var varslet at han ville tale til nasjonen etter de voldsomme opptøyene mot en omstridt planlagt rettsreform.

NRK - 3 timer siden

Storjuryen i Trump-saken skal ha nytt møte

Storjuryen som vurderer anklagene mot ekspresident Donald Trump i forbindelse med utbetalingene til Stormy Daniels, skal ha nytt møte mandag. Storjuryen har hatt møter siden januar. Trump risikerer tiltale i forbindelse med utbetaling av såkalte hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com