NRK > Nyheter

Tuesday, 21 September, 09:36

NRK - 10 jun 21 kl. 18:57

Spillgiganten EA har blitt hacket

Electronic Arts (EA), som står bak store spill som FIFA, The Sims og Battlefield har blitt hacket, melder VICE. Selskapet bekrefter overfor nettstedet at de har blitt frastjålet store mengder data og koder som brukes til å programmere spill. Gjerningspersonene skal ha lagt ut flere meldinger på krypterte forum for hackere, der man skryter av at informasjonen gir full tilgang til «alle EAs tjenester». Hackerne sier blant annet at de har fått tilgang til koden som brukes for å programmere det populære fotballspillet FIFA 21, i tillegg til koder som styrer serveren som avgjør hvilke online-spillere man møter på den virtuelle fotballbanen. Hackerne hevder at de totalt sitter på 780 gigabyte med data, og at de er villige til å selge informasjonen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Arts, FIFA, Sims, Battlefield, VICE, EAs, EA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: SpillgigantenEA har , blitt, hacket
NRK - 05 sep 21 kl. 16:42

Dømt for å ha hacket Dagbladet

En gutt på 17 år er i Kristiansand tingrett dømt til samfunnsstraff etter å ha hacket Dagbladet og publisert en artikkel i nettavisen. Gutten, som da var 15 år, kom seg inn på Dagbladets publiseringssystem i oktober 2019, og publiserte en artikkel der han skrev at «Erna Solberg sier det er greit» og «pedofili er greit». Han er nå dømt for datainnbruddet hos Dagbladet og svindel, blant annet gjennom betalingstjenesten Vipps.

NRK - 16 jun 21 kl. 16:18

– Telefoner kan ha blitt hacket

Eksperter på datasikkerhet i Norge, Tyskland og Frankrike mener å ha funnet en svakhet i mobiltelefoner som har åpnet for overvåking i flere tiår. Det skal dreie seg om en algoritme som brukes til kryptering av datatrafikk gjennom det gamle 2G-nettet. Den ble trolig bygd inn for å gi sikkerhetsmyndigheter en «bakdør» til overvåking.

NRK - 08 jul 21 kl. 14:04

Biden om russiske dataangrep

USAs president Joe Biden sier han vil gi sin russiske kollega Vladimir Putin klar beskjed om angrep med løsepengevirus mot amerikanske bedrifter. I det siste har opp mot 1500 bedrifter over hele verden, inkludert svenske Coop blitt hacket av det som skal være russiske bander. Angrepet skjedde få uker etter at Biden sa til Putin at USA er i ferd med å miste tålmodigheten med russiske dataangrep..

Aftenposten - 10 mar 21 kl. 15:20

Stortinget hacket igjen: – Et angrep på vårt demokrati

– Dette er et større og mer avansert angrep enn det forrige, opplyser stortingspresident Tone W. Trøen..

E24 - 19 mar 21 kl. 05:47

Kjendis-hacker dømt til tre års fengsel etter bitcoinsvindel

En tenåring er i Florida dømt for å ha hacket Twitter-kontoene til Kim Kardashian, Joe Biden, Elon Musk og en rekke andre kjendiser og selskaper, for å svindle til seg penger..

VG - 31 mar 21 kl. 21:29

Innbyggernes sensitive personopplysninger lekket på det mørke nettet

Østre-Toten kommune ble hacket i januar. Onsdag ettermiddag fikk kommunedirektør Ole Magnus Stensrud beskjed om at personsensitive data er delt av internasjonal hackergruppe..

NRK - 12 apr 21 kl. 16:25

Fransk hjemmeskolesystem hacket

Hackere i Russland og Kina har angrepet Frankrikes hjemmeskolesystem, ifølge franske etterforskere. Hjemmeskolesystemet krasjet forrige uke, like etter starten på den nasjonale nedstengningen som president Emmanuel Macron innførte..

NRK - 27 apr 21 kl. 06:03

Washington-politiet hacket

En russiskspråklig hackergruppe hevder å stå bak et datainnbrudd mot Washington-politiet og truer med å publisere sensitive opplysninger. Politiet i den amerikanske hovedstaden bekrefter at uvedkommende brøt seg inn i datanettverket og opplyser at FBI er bedt om hjelp til å etterforske saken..

NRK - 09 maj 21 kl. 22:50

Bruker Stortingets e-post privat

Flere folkevalgte bruker Stortingets e-post til private meldinger. Det gjør dem sårbare for utpressing, advarer Ludwig Sandell i sikkerhetsselskapet Dignatio til Vårt Land. Det er ikke forbud mot privat bruk, men det må skje under ansvar.

NRK - 13 maj 21 kl. 21:54

Washington-politiet hacket

Politiet i USAs hovedstad er angrepet av hackere som fikk tak i store mengder sensitive dokumenter og krevde løsepenger for ikke å offentliggjøre dem, skriver AP. Politiet nektet å gi etter for kravet fra den russiske hackergruppen Babuk, og store mengder sensitive dokumenter kom dermed på avveie. Torsdag ble dokumentene lagt ut på det såkalt mørke nettet, blant dem etterretningsrapporter og opplysninger om politifolks disiplinærsaker.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

SMK kan ha brote lova

Statsministerens kontor og Stortinget kan ha brote lova i Ropstad-saka, seier jussprofessor Arvid Aage Skaar til VG. – Med mindre Skatteetaten har feilinformert SMK, skulle SMK ha trekt skatt for Ropstad på fordelen av fri bustad i 2020. I så fall har Statsministerens kontor brote skattebetalingslova.

NRK - 15 minutter siden

Vestfoldbanen opnar igjen måndag

Bane Nor opnar Vestfoldbanen for trafikk igjen måndag 27. september, men mange tog vil framleis vere innstilte. Banen blei stengd mellom Skien og Tønsberg i juli på grunn av brann i det tekniske anlegget.

NRK - 30 minutter siden

Rettssak mot svindeltiltalt kvinne

I dag startar saka mot ei kvinne på Sunnmøre som er tiltalt for å ha svindla ein sambygding og sambuaren hans for over 1,5 millionar kroner. Både arv og sparepengar skal ha forsvunne, og mellom anna gått til å betale billån, mobilrekningar og husleige. I følge tiltalen skal kvinna skal ha sagt at politi og namsmann ville kome på døra, om dei to ikkje betalte.

NRK - 15 minutter siden

Færre hjartesjuke i 2020

Det var langt færre pasientar med akutt hjarteinfarkt, atrieflimmer og hjartesvikt i 2020 enn året før, viser tal frå Folkehelseinstituttet. FHI trur det kan ha delvis samanheng med koronapandemien, og tiltaka som er sett i verk for å hindre viruset. Dødelegheita av hjarte- og karsjukdommar i 2020 var den lågaste sidan 1970..

NRK - 30 minutter siden

Oslo børs stiger fra start

Børsuroen som preget ukas første handelsdag fortsetter å sende flere asiatiske indekser nedover. Gårsdagen ble preget av nedgang, både i Europa og i USA. I de første minuttene etter åpning peker hovedindeksen på Oslo børs imidlertid oppover.

NRK - 30 minutter siden

Lovar afghanske jenter skulegang

Jenter i Afghanistan skal snart få komme tilbake til skulane, lovar Talibans talsmann Zabiullah Mujahid overfor AFP. – Vi er i ferd med å avslutte ting. Det skjer så snart som mogleg, seier han.

NRK - 45 minutter siden

Kuppforsøk slått ned i Sudan

Ein talsperson for regjeringa i Sudan seier dei har slått ned eit kuppforsøk, melder Reuters. Kuppmakarane skal blant anna ha forsøkt å ta kontroll over den statlege radioen. Talspersonen seier regjeringa har kontroll på situasjonen..

NRK - 1 time siden

Børsane i Asia stenger

Nikkei-indeksen stengde med ein nedgang på 2,1 prosent, medan Topix-indeksen svekka seg med 1,7 prosent tysdag. Nedgangen blir knytt til frykta for at eit kinesisk eigedomsselskap skal kollapse. Uvissa har ført til uro på børsane både i Asia, Europa og USA..

NRK - 1 time siden

Forseinkingar i togtrafikken

Bane Nor har problem med ein sporveksel mellom Oslo S og Lillestrøm. Det fører til store forseinkingar i togtrafikken. – Vi jobbar på spreng med å utbetre problemet, seier pressevakt Stine Strachan i Bane Nor til NTB.

NRK - 1 time siden

Fleire får gratis SFO

Regjeringa set av 15 millionar kroner til kommunar som ønsker å gi gratis SFO til førsteklassingar frå låginntektsfamiliar, ifølge ei pressemelding. Oslo, Drammen, Stavanger og Trondheim har hatt forsøk med gratis deltid i SFO. No har regjeringa sett av ein eigen pott for dette..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt