NRK > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 16:13

NRK - 10 juni 21 kl. 18:57

Spillgiganten EA har blitt hacket

Electronic Arts (EA), som står bak store spill som FIFA, The Sims og Battlefield har blitt hacket, melder VICE. Selskapet bekrefter overfor nettstedet at de har blitt frastjålet store mengder data og koder som brukes til å programmere spill. Gjerningspersonene skal ha lagt ut flere meldinger på krypterte forum for hackere, der man skryter av at informasjonen gir full tilgang til «alle EAs tjenester». Hackerne sier blant annet at de har fått tilgang til koden som brukes for å programmere det populære fotballspillet FIFA 21, i tillegg til koder som styrer serveren som avgjør hvilke online-spillere man møter på den virtuelle fotballbanen. Hackerne hevder at de totalt sitter på 780 gigabyte med data, og at de er villige til å selge informasjonen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Arts, FIFA, Sims, Battlefield, VICE, EAs, EA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: SpillgigantenEA har , blitt, hacket
NRK - 16 juni 21 kl. 16:18

– Telefoner kan ha blitt hacket

Eksperter på datasikkerhet i Norge, Tyskland og Frankrike mener å ha funnet en svakhet i mobiltelefoner som har åpnet for overvåking i flere tiår. Det skal dreie seg om en algoritme som brukes til kryptering av datatrafikk gjennom det gamle 2G-nettet. Den ble trolig bygd inn for å gi sikkerhetsmyndigheter en «bakdør» til overvåking.

Aftenposten - 10 mars 21 kl. 15:20

Stortinget hacket igjen: – Et angrep på vårt demokrati

– Dette er et større og mer avansert angrep enn det forrige, opplyser stortingspresident Tone W. Trøen..

E24 - 19 mars 21 kl. 05:47

Kjendis-hacker dømt til tre års fengsel etter bitcoinsvindel

En tenåring er i Florida dømt for å ha hacket Twitter-kontoene til Kim Kardashian, Joe Biden, Elon Musk og en rekke andre kjendiser og selskaper, for å svindle til seg penger..

VG - 31 mars 21 kl. 21:29

Innbyggernes sensitive personopplysninger lekket på det mørke nettet

Østre-Toten kommune ble hacket i januar. Onsdag ettermiddag fikk kommunedirektør Ole Magnus Stensrud beskjed om at personsensitive data er delt av internasjonal hackergruppe..

NRK - 12 april 21 kl. 16:25

Fransk hjemmeskolesystem hacket

Hackere i Russland og Kina har angrepet Frankrikes hjemmeskolesystem, ifølge franske etterforskere. Hjemmeskolesystemet krasjet forrige uke, like etter starten på den nasjonale nedstengningen som president Emmanuel Macron innførte..

NRK - 27 april 21 kl. 06:03

Washington-politiet hacket

En russiskspråklig hackergruppe hevder å stå bak et datainnbrudd mot Washington-politiet og truer med å publisere sensitive opplysninger. Politiet i den amerikanske hovedstaden bekrefter at uvedkommende brøt seg inn i datanettverket og opplyser at FBI er bedt om hjelp til å etterforske saken..

NRK - 09 mai 21 kl. 22:50

Bruker Stortingets e-post privat

Flere folkevalgte bruker Stortingets e-post til private meldinger. Det gjør dem sårbare for utpressing, advarer Ludwig Sandell i sikkerhetsselskapet Dignatio til Vårt Land. Det er ikke forbud mot privat bruk, men det må skje under ansvar.

NRK - 13 mai 21 kl. 21:54

Washington-politiet hacket

Politiet i USAs hovedstad er angrepet av hackere som fikk tak i store mengder sensitive dokumenter og krevde løsepenger for ikke å offentliggjøre dem, skriver AP. Politiet nektet å gi etter for kravet fra den russiske hackergruppen Babuk, og store mengder sensitive dokumenter kom dermed på avveie. Torsdag ble dokumentene lagt ut på det såkalt mørke nettet, blant dem etterretningsrapporter og opplysninger om politifolks disiplinærsaker.

VG - 27 mai 21 kl. 15:30

Svenske Folkhälsomyndigheten forsøkt hacket: – Uklart hvor mye de har fått tak i

Sverige har stengt en smittevern-database med personnumre på folk med smittsomme sykdommer etter flere ulovlig forsøk på å ta seg inn i databasen..

NRK - 01 juni 21 kl. 04:47

Kjøttindustri i USA hacket

Det amerikanske datterselskapet til verdens største kjøttforedlingsselskap, brasilianske JBS, opplyser at det er utsatt for et organisert dataangrep. Angrepet som ble oppdaget søndag, slo ut servere som støtter IT-systemene til JBS i USA og Australia, opplyser JBS USA. Det brasilianske selskapet sier at alle rammede systemer er slått av, at myndighetene er orientert og at selskapets egne IT-ansatte og eksterne eksperter håndterer angrepet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Centerpartiet dropper lovforslag

Centerpartiet i Sverige dropper sitt krav om å frigjøre prisene på husleien. Det skriver avisen Dagens Nyheter. Forslaget som Centerpartiet nå dropper, er det forslaget som fikk Vänsterpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, og Sverigedemokraterna til å stemme for mistillitsforslaget mot statsminister Stefan Löfven..

NRK - 15 minutter siden

Følg pressekonferanse fra Grimstad

NRK - 15 minutter siden

Vil innkalle britiske ambassadør

Russland vil innkalle den britiske ambassadøren på teppet etter påstanden om at et britisk marinefartøy har seilt inn i russisk farvann ved Krim-halvøya. Storbritannia har avvist påstanden og sagt at skipet seilte i ukrainsk farvann i tråd med folkeretten. Russland annekterte Krim-halvøya fra Ukraina etter en folkeavstemning i 2014.

NRK - 15 minutter siden

Sjokkerende kår på migrantleir

Barn av migranter anholdt ved en grensestasjon i Texas i USA lever i sjokkerende kår, viser en reportasje fra BBC. Det er meldinger om stor spredning av sykdom, helsefarlig mat, og seksuelle overgrep. De siste ukene har USA merket en skarp økning i antallet migranter og asylsøkere fra Sentral-Amerika..

NRK - 30 minutter siden

Roosevelt-statue fjernes

En stor statue av tidligere president Theodore Roosevelt skal fjernes utenfor USAs naturhistoriske museum fordi den anses å symbolisere rasisme. Bronsestatuen har stått ved inngangen til The American Museum of Natural History ved Central Park i New York siden 1940. Den viser den tidligere presidenten på en hest med en mann fra den amerikanske urbefolkningen på den ene siden og en afrikaner på den andre..

NRK - 45 minutter siden

21-åring kjøpte sex av 15-åring

En mann i 21-årene er dømt til fem måneders fengsel for å ha kjøpt sex av en 15-åring på Snapchat. 90 dager er gjort betinget med en prøvetid på to år. Straffen er i samsvar med aktors påstand, skriver Bergensavisen.

NRK - 45 minutter siden

Spania utleverer John McAfee

En spansk domstol vil tillate utleveringen av den britisk-amerikanske forretningsmannen John McAfee til USA. McAfee står bak antivirus-programvaren McAfee, og er ettersøkt for skatteundragelser..

NRK - 45 minutter siden

Vil begrense midlertidige ansatte

Flertallet i det regjeringsoppnevnte Fougner-utvalget ønsker å fjerne regelen om generell tilgang til midlertidige ansettelser på inntil et år. Flertallet, som blant annet består av representanter fra arbeidstakerorganisasjonene, vil også sette krav om verneombud i alle virksomheter..

NRK - 1 time siden

Nordmann savnet i Australia

En norsk mann i 20-årene er savnet etter en dykketur utenfor Brisbane i Australia. – Vi kan bekrefte at vi er kjent med at en norsk statsborger er savnet og at pårørende er varslet, sier Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet til VG. Mannen er savnet etter å ha dykket ved North Stradbroke Island rundt tre mil sørøst for Brisbane.

NRK - 1 time siden

Orban og Merkel strides om LHBT-lov

Tysklands forbundskansler Angela Merkel kritiserte i dag Ungarns lovforslag om å forby undervisning om homofili og kjønnsinkongruens. – Jeg mener loven er gal, og den samsvarer ikke med mine idéer, sa Merkel til Bundestag. – Lovforslaget beskytter rettighetene til barn og foreldre, og påvirker ikke friheten til å ha sin egen seksuelle legning.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt