NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 18:56

NRK - 10 maj 22 kl. 13:51

Spesialenheten åpner etterforskning etter at jente døde i Bergen

Spesialenheten for politisaker har vurdert saken der en jente ble funnet død i Bergen etter å ha rømt fra barnevernet. Nå har de åpnet etterforskning. – Ut ifra de opplysningene vi har innhentet, er det riktig at vi etterforsker hendelsen fordi det kan ha skjedd en straffbar handling av ansatte i politiet, sier etterforskningsleder Gunnar Fossum i Spesialenheten til Bergens Tidende. Fredag 29. april varslet barnevernet i Bergen om at en jente hadde rømt fra en barnevernsinstitusjon.
Les mer på NRK


Les mer om:
Bergen, Gunnar Fossum, Spesialenheten, Bergens Tidende, Vestland, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Spesialenheten, åpner, etterforskning, etterat , jente, dødei , Bergen
NRK - 18 feb 22 kl. 13:08

To politibetjenter bøtelegges etter ransaking av mindreårig

Spesialenheten har ilagt to politibetjenter forelegg på 12.000 kroner hver for grov uaktsom tjenestefeil, etter ransaking av mindreårig gutt. Foreleggene er ikke vedtatt, og saken oversendes til retten for beramming, opplyser Spesialenheten for politisaker i en pressemelding.

NRK - 13 maj 22 kl. 14:17

Spesialenheten starter ikke ny etterforskning etter Baneheia-opplysninger

Det ble denne uken kjent at staten måtte betale 200.000 i voldsoffererstatning for et overgrep Jan Helge Andersen ble anmeldt for i 2009. Politiet varslet ikke Gjenopptakelseskommisjonen.

NRK - I førrgår: 09:44

Spesialenheten starter etterforskning av ulovlig ransaking

Spesialenheten har iverksatt etterforskning av saken til en mann i 40-årene som denne uken ble frikjent i lagmannsretten for dyrking av cannabis hjemme. Mannen ble også frikjent for innføring av cannabisfrø etter at lagmannsretten slo fast at ransakingen av boligen hans i september 2020 var ulovlig, og at cannabisbeslaget gjort under ransakingen ikke kunne brukes. Spesialenheten bekrefter overfor mannens advokat, Wahid Shah, at de starter etterforskning for å se om det fra politiets side er begått en straffbar handling i saken.

NRK - 08 nov 21 kl. 16:02

Etterforsker øvelse med skoleelever

Spesialenheten for politisaker bekrefter at den har mottatt en anmeldelse etter at skoleelever i Oslo deltok på en øvelse med politiet. De fem skoleelevene deltok som markører på en øvelse for Den kongelige politieskorte. Skoleelevene anmeldte det de mente var en voldsom behandling under øvelsen.

NRK - 11 maj 22 kl. 21:21

POD ber Spesialenheten se på varslingssak

Et varsel mot en tidligere politileder i Sør-Vest politidistrikt skal undersøkes av Spesialenheten for politisaker. Politidirektoratet har oversendt varslingssaken, som er fra 2018 og handler om overtid og føring av timelister, til spesialenheten. Det skjer etter at Stavanger Aftenblad har stilt dem en rekke spørsmål om saken.

Klartale - 02 maj 22 kl. 09:45

Mehl sier hun har tillit til sjefen for PST

– Jeg har tillit til Hans Sverre Sjøvold som sjef for PST, sier Emilie Enger Mehl til nyhetsbyrået NTB. Hun er justisminister. Mehl sier hun er kjent med at Sjøvold har sagt fra om saken til justisdepartementet før.

NRK - 04 mar 22 kl. 14:50

Bislett-saken er ferdig etterforsket av Spesialenheten

Spesialenheten for politisaker har nå etterforsket ferdig saken der en 33-år gammel mann ble skutt av politiet på Bislett og senere døde i november i fjor. En rekke vitner er avhørt, og blant annet obduksjonsrapporten samt tekniske undersøkelser fra Kripos er lagt til grunn. To tjenestemenn har status som mistenkt og Spesialenheten har etterforsket om disse har gjort noen galt i tjenesten.

NRK - 30 maj 22 kl. 15:50

Spesialenheten anker trakasseringssak på Politihøgskolen

En politimann som var instruktør for studenter på Politihøgskolen ble frifunnet i tingretten for seksuelt krenkende adferd. Nå anker Spesialenheten frifinnelsen, bekrefter de i en SMS til NRK. – Spesialenheten har anket over lovanvendelsen under skyldspørsmålet med henvisning til mindretallets vurdering av saken, skriver Guro Glærum Kleppe i Spesialenheten til NRK.

NRK - 02 maj 22 kl. 10:33

Klager på henleggelse etter politiskyting

Det er sendt en klage til Riksadvokaten etter at Spesialenheten for politisaker henla politiskytingen på Bislett i november i fjor. Klagen kommer fra bistandsadvokaten til en av de pårørende til mannen som ble skutt av politiet og senere døde. – Etterlatte mener det var feil å henlegge saken og stiller også spørsmål ved habiliteten i Spesialenhetens etterforskning, sier bistandsadvokat Andrea Wisløff: – Det er basert på at Spesialenhetens hovedetterforsker er samboer med politiets innsatsleder på oppdraget og det er opplysninger som etterlatte har fått gjennom en utenforstående tredjepart i etterkant.

NRK - I førrgår: 21:25

Spesialenheten etterforsker mulig maktmisbruk på politifest

Deltakere på en politifest et sted på Østlandet tidligere i år er under etterforskning av Spesialenheten for mulig misbruk av overmaktsforhold. – Det gjelder en sammenkomst eller en fest med blant annet mannlige politibetjenter og kvinnelige politistudenter, sier påtalefaglig etterforskningsleder Thomas Arntsen ved Spesialenheten for politisaker til Dagbladet. Han vil ikke si når eller hvor festen fant sted, annet enn at det skjedde innenfor Sørøst politidistrikts område, som omfatter Vestfold og Telemark, samt det geografiske området Buskerud.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

19-åringene Marte og Tor Martin døde i ulykke i natt

Politiet frigir navnet på de to 19-åringene som døde i en MC-ulykke på riksvei 450 mellom Oltedal og Dirdal i natt. Det var Marte Lima Espeland og Tor Martin Oltedal som omkom. Navnene frigis i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 15 minutter siden

Vegdirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på vegene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Denne helgen har fire omkommet i trafikken – to på E6 i Bardu og to i en MC-ulykke på fylkesvei 450 Rage i Gjesdal.

NRK - 15 minutter siden

Veidirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på veiene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 45 minutter siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.

NRK - 1 time siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.

NRK - 1 time siden

Norsk andreplass i VM i puslespill

Kristin Thuv fra Bodø stakk i helgen av med andreplass i verdensmesterskapet i puslespillbygging i Valladolid i Spania. I finalen bygges det et puslespill på 500 brikker. Deltakerne har maksimalt 90 minutter på seg, og den raskeste til å fullføre puslespillet vinner.

NRK - 2 timer siden

Klaveness-delegasjon avvist i Qatar-fly - reiser i morgen i stedet

Fotballpresident Lise Klaveness og hennes følge ble i dag nektet ombordstigning på et fly til Qatar. – Det er helt sikkert en glipp, sier Klaveness til NRK. Årsaken var manglende dokumentasjon på negativ koronatest.

NRK - 2 timer siden

To bekreftet omkommet etter trafikkulykke i Bardu

Politiet meldte søndag ettermiddag om en alvorlig trafikkulykke med tre biler involvert på E6 ved Brandvollkrysset i Bardu kommune. Klokken 16:35 bekrefter politiet at to personer er omkommet i ulykken. Det skal totalt være fem personer involvert.

NRK - 2 timer siden

Person ble truet med kniv i Oslo

Politiet er i Møllergata i Oslo etter at en person ble truet med kniv. Ingen er skadet, skriver politiet på Twitter. Politiet har kontroll på en mistenkt og en fornærmet, og det jobbes nå med å innhente forklaring fra disse..

NRK - 2 timer siden

Flere skadd i trafikkulykke i Bardu

E6 ved Brandvollkrysset i Bardu kommune er stengt på grunn av en trafikkulykke, opplyser Statens vegvesen. Nødetatene er på vei til stedet. Tre biler skal være involvert.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com