NRK > Nyheter

Friday, 17 September, 03:39

NRK - 20 jun 21 kl. 12:53

Spenning knyttet til lokalvalg

Det er lokalvalg i Frankrike i dag og det er ventet gode valgresultater for høyreorienterte Marine Le Pen, skriver AFP for The Guardian. Om Le Pen får flertall i en av de 13 fastlandsregionene i landet, gir det henne medvind på veg inn i presidentvalget i 2022, uttaler eksperter til avisen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Frankrike, Marine Le Pen, AFP, The Guardian, Le Pen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Spenning, knyttet, til, lokalvalg
NRK - 04 maj 21 kl. 14:31

Pressekonferanse om Oslo-tiltak

Onsdag klokken 12 holder byrådet pressekonferanse om koronasituasjonen, skriver Aftenposten. Det er ventet at byrådsleder Raymond Johansen skal snakke om trinn to av gjenåpningsplanen for Oslo. Det er knyttet stor spenning til om butikker og serveringssteder i Oslo snart kan åpne igjen.

E24 - 14 maj 21 kl. 22:01

Turbulent uke for Wall Street

Spenning knyttet til inflasjon og jobbtall har først til store svingninger på det amerikanske aksjemarkedet denne uken. Nordea-analytiker er bekymret for at det er for mye optimisme i markedet..

NRK - 23 jun 21 kl. 14:55

Oslo-byråd kan være klart i morgen

Dersom alt går etter planen for byrådsleder Raymond Johansen, kan Oslo ha et nytt byråd torsdag. Det er særlig knyttet spenning til hvem som tar over som byråd for miljø- og samferdsel etter at Lan Marie Berg trakk seg på fredag. Hanna Marcussen og Rasmus Reinvang er blant kandidatene, ifølge kilder til NRK..

E24 - 28 jun 21 kl. 06:11

Dette skjer denne uken: – Tallene er preget av pandemien

Denne uken er det knyttet spenning til andelen nye kvinner i arbeidsmarkedet i USA, mener Jan Ludvig Andreassen. Samtidig kommer sjeføkonomen med råd til ferske investorer..

VG - 18 jul 21 kl. 19:21

Wout van Aert snøt Cavendish for rekorden – vant på Champs-Élysées

Det var knyttet spenning til om Mark Cavendish skulle gå forbi Eddy Merckx sine 34 etappeseire på siste etappe. Det skjedde ikke da van Aert vant..

NRK - 09 jun 21 kl. 09:00

Siktede knyttet seg til drapssaken

Siktede knyttet seg til drapshandlingen, samt kjøringen på E6. Han erkjenner de faktiske forhold. Han har per nå ikke tatt stiling til straffeskyld.

NRK - 26 jul 21 kl. 04:47

Karantenekrav forvirrer nordmenn

Reiseforsikringen dekker ikke avbestillingskostnader knyttet til endring i karantenebestemmelsene. Mange har misforstått reglene, ifølge forsikringsselskapene. – Folk ringer og lurer på om de kan få dekket avbestillinger til de områdene som nå er blitt karantenebelagt, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland i If til Dagens Næringsliv.

NRK - 04 sep 21 kl. 00:22

Offentliggjør hemmelige dokumenter

USAs president Joe Biden nedgraderer hemmelige dokumenter knyttet til etterforskningen av terrorangrepene 11. september 2001. – I dag har jeg skrevet under på en presidentordre for å beordre justisdepartementet og andre relevante instanser til å gjennomgå og nedgradere dokumenter knyttet til FBIs etterforskning, sa presidenten fredag.

NRK - 16 mar 21 kl. 19:14

Flere muterte virus i England

Engelske helsemyndigheter meldte tirsdag om at de har registrert to nye tilfeller av den brasilianske virusvarianten, som begge er knyttet til reiser til Brasil. Totalt er det registrert tolv tilfeller. Det er også registrert to tilfeller av en variant som først ble funnet på Philippinene.

NRK - 04 jun 21 kl. 12:15

EU åpner gransking av Facebook

EU-kommisjonen har åpnet gransking av Facebook knyttet til bekymring om at selskapet har undergravet konkurranselovverket. Bekymringen er knyttet til om Facebook har undergravet konkurranse ved å samle inn brukerdata fra rivaliserende tjenester til sine rubrikkannonser..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Sanksjoner mot kuppmakere

Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas innfører sanksjoner mot Guinea og landets kuppmakere, og krever at de utsteder valg innen et halvt år. Ecowas fryser midler tilhørende kuppmakerne og deres familiemedlemmer, og gir dem samtidig reiseforbud. Kuppmakeren Mamady Doumbouya tok makten i Guinea 5.

NRK - 1 time siden

Franskmann tiltalt i folkemord

En franskmann i 70-årene er tiltalt for å ha vært involvert i folkemordet i Rwanda i 1994, opplyser franske antiterrormyndigheter. Mannen, Isaak Kamali, ble født i Rwanda, men har siden fått fransk statsborgerskap. Han har vært på radaren til de franske myndighetene siden 2009, og tiltales nå for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

NRK - 2 timer siden

To menn siktet for drap på reporter

To menn er siktet for drapet på den nordirske journalisten Lyra McKee, som ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i Derry i 2019. 29 år gamle McKee var ansett som en av Nord-Irlands mest lovende journalister, skriver The Guardian. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet, melder NTB.

NRK - 2 timer siden

3000 helsearbeidere suspendert

Frankrike har suspendert 3000 helsearbeidere uten lønn for å ha nektet å la seg vaksinere mot koronaviruset. Helseminister, Olivier Véran, opplyser at helsearbeidere har blitt varslet skriftlig før regjeringen fastsatte fristen om å ha minst en dose. I juli fortalte president Emmanuel Macron personal på sykehus, alders- og omsorgsboliger og ansatte i brannvesenet at de hadde frem til 15.

NRK - 2 timer siden

«Ny» tegning av Van Gogh oppdaget

En blyanttegning av en eldre mann, som sitter med hode i hendene, har blitt identifisert som et verk av Vincent van Gogh, skriver The Guardian.Tegningen har vært i privat eierskap siden 1910, og vises nå frem på et museum i Amsterdam. Seniorforsker ved Van Gogh museet i Amsterdam sier det er en spektakulær oppdagelse fra den tiden kunstneren bodde i Haag.

NRK - 2 timer siden

Beboere evakuert fra blokk

Beboere fra en blokk i Strømmen ble evakuert på grunn røykutvikling fra en leilighet. Brannvesenet har kontroll på det hele, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Alt vel med romturistene

Alt er vel med de fire sivile romturistene som onsdag ble skutt opp fra Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX, ifølge selskapet. Mannskapet er «friske, fornøyde og hviler», heter det i en uttalelse torsdag, den første siden avreisen fra Cape Canaveral kvelden i forveien. De fire amerikanerne har «reist 5,5 ganger rundt jorden, fullført den første runden med vitenskapelige undersøkelser, og nytt et par måltider» før de gikk til sengs, heter det videre.

NRK - 3 timer siden

982 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 982 koronasmittede i Norge. Det er 647 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.

NRK - 3 timer siden

Fordømmer deflin-drapene

Regin Jacobsen som er laksedirektør på Færøyene fordømmer drapet på over 1400 delfiner som fant sted sist søndag, skriver DR. Han understreker at selskapet hans, som selger oppdrettslaks til hele verden, ikke hadde noe med hendelsen søndag å gjøre. Men opplever at bildene av slaktede delfiner som har gått verden rundt er et økende press.

NRK - 4 timer siden

Holder testament hemmelig i 90 år

En domstol har bestemt at avdøde prins Philips testamente skal forsegles for offentligheten i 90 år for å beskytte verdigheten til hans kone dronning Elizabeth. Testamenter er vanligvis offentlige dokumenter i Storbritannia, men det gjelder altså ikke prins Philips. Det forsegles etter pålegg fra High Court i London, noe som er kutyme for kongefamiliens testamenter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt