Klartale > Nyheter

Thursday, 01 June, 10:41

Klartale - 27 mar 23 kl. 14:37

Sparer vi oss til dårlig helse?

Nordmenn spiste mindre frukt i 2022. Det viser tall fra Opplysnings-kontoret for frukt og grønt (OFG). De mener det kan være flere grunner til det.Vi har spist 3,8 prosent mindre frisk frukt det siste året. Tallet har gått ned med ni prosent fra 2013.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Opplysnings, OFG, Europa, Iselin Bogstrand Sagen, Sagen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sparervi oss , til, dårlig, helse
Klartale - 11 jan 23 kl. 08:43

Ni av ti nordmenn sparer strøm

Ni av ti nordmenn sparer på strømmen. Det viser en ny undersøkelse fra Opinion. – Omtrent hele befolkningen sparer på strømmen for tiden, sier Nora Clausen.

NRK - 16 maj 23 kl. 10:58

Flere pasienter får hjelp gjennom brukerstyrte poliklinikker

Brukerstyrt poliklinikk er en ny behandlingsform som sparer både pasient og sykehus for unødvendige kontrolltimer. På denne måten sikres det tilstrekkelig kapasitet til de pasientene som trenger det i fremtiden. Metoden er i dag under etablering ved syv helseforetak rundt om i landet, skriver Helse Sør-Øst i en pressemelding.

Klartale - 09 mar 23 kl. 13:25

En av fem unge sier at de ikke har venner

En av fem unge sier de ikke har venner, ifølge ny rapport. Den heter «Hvordan har du det – egentlig?», utført av Opinion for Mental Helse.

NRK - 09 mar 23 kl. 09:32

En av fem gruer seg til å gå på skolen

I en ny rapport utarbeidet av Mental Helse om unge og psykisk helse kommer det frem at hver femte ungdom melder om svært dårlig eller ganske dårlig psykisk helse årlig. Selv om rapporten understreker at ungdom flest har god psykisk helse, trekker den frem noen funn som bekymrer. De spurte i rapporten er mellom 12 og 20 år.

Klartale - 31 mar 23 kl. 15:26

Slik vil de bedre helsen din

Helseminister Ingvild Kjerkol presenterte folkehelsemeldingen fredag. Målet med den nye folkehelsemeldingen er å fjerne sosiale helseforskjeller. Det vil si at alle skal ha en god helse.

NRK - 23 dec 22 kl. 11:57

Anbefaler å utsette Helseplattformen

Styringsgruppa som jobber med innføringa av Helseplattformen foreslår at innføringa av journalsystemet i Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal blir utsatt. Det varsler Helse Midt-Norge i en pressemelding. Gruppa innrømmer at systemet har kritiske feil og mangler og at dette påvirker pasienttryggheten og driftssituasjonen ved St.

Klartale - 19 maj 23 kl. 08:33

Vil gjøre vaksinering påbudt for helse-personell

Det er frivillig å vaksinere seg i Norge. Men Erlend Svardal Bøe vil ha strengere regler for helse-personell. Han er stortings-representant for Høyre.

Klartale - 13 feb 23 kl. 12:49

Sykehusene kan få 2,5 milliarder

Regjeringen vil gi sykehusene 2,5 milliarder kroner. Det er i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2023. Det skriver regjeringen i en pressemelding.

NRK - 11 jan 23 kl. 03:31

9 av 10 nordmenn sparer strøm

De høye strømprisene fører til at ni av ti nordmenn sparer på strømmen, viser en ny undersøkelse fra Opinion. Kvinner sparer mer på strømmen enn menn. Tre av ti nordmenn oppgir at de ofte fryser på grunn av strømsparing.

Klartale - 13 jan 23 kl. 11:00

Hva skjer med sykehusene i Norge?

Det er krise på sykehusene i Storbritannia. Folk er syke, men det er ikke nok folk til å hjelpe dem. Syke pasienter fyller også opp norske sykehus.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 15 minutter siden

Trusler avlyser festival – ordføreren er rasende

Søndag skulle barn være med på en festival i Bergen. Den skulle feire skeiv kjærlighet. Men Redd Barna avlyser.

Klartale - Igår: 15:03

Klar Tales valgordbok

11. september er det valgdag. Denne datoen skal det velges hvem som får styre i din kommune og i fylket ditt.

Klartale - 1 time siden

Valgfunksjonær

Når du skal stemme, vil du møte valg-funksjonærene. Det er folk som jobber i valglokalet ditt.Deres jobb er å passe på at alt går riktig for seg.

Klartale - 1 time siden

Valgurne

Skal du stemme i lokalvalget? Da ender stemmen din i en valgurne.Valg-urnen er en boks.

Klartale - 1 time siden

Klare for Nato-møte

Områder er sperret av. Politi med våpen står på hvert sitt hjørne. Det er liten tvil om at det skjer noe stort i Oslo i dag (torsdag).

Klartale - 1 time siden

Grønland i Oslo får eget politi for nabolaget

Politiet i Oslo skal få et eget politi på Grønland. Det blir kalt et nabolags-politi. Politifolkene der skal kun patruljere til fots.

Klartale - 4 timer siden

Derfor sjekket Elena seg for kreft

Sykdommen kreft setter livet på hodet. Årlig får 350 kvinner i Norge den skumle beskjeden: «Du har kreft i livmorhalsen». Men en enkel prøve fra underlivet kan oppdage kreft tidlig.

Klartale - 18 timer siden

Slik blir været til helgen

Unni Nilssen er meteorolog. Hun sier det blir store forskjeller på været til helgen. – Det blir varmt og tørt i sør og øst, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 19 timer siden

Hvordan påvirker økonomi deg?

Flere føler på en indre uro som følge av å ha for lite penger. Det viser en ny undersøkelse. Det er Respons Analyse som har utført undersøkelsen for Frelsesarmeen.

Klartale - 21 timer siden

Derfor er det demonstrasjoner

Kosovo og Serbia har lenge hatt en konflikt. Serbia ønsker at Kosovo skal bli en del av Serbia, slik var det fram til 1999, ifølge FN. Da sa flertallet fra Kosovo at de ville være et eget land.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com