NRK > Nyheter

Thursday, 30 June, 09:18

NRK - 02 maj 22 kl. 10:10

Spanske regjeringsmedlemmer avlyttet

Den spanske statsministeren og forsvarsministeren har fått sine telefoner avlyttet, opplyser den spanske regjeringen. Det ha skjedd ved at spionprogramvaren Pegasus ble installert på telefonene til statsminister Pedro Sánchez og forsvarsminister Margarita Robles, skriver nettavisen El Diario. Pegasus er laget av et israelsk selskap. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Pegasus, Pedro Sánchez, Margarita Robles, El Diario, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Spanske, regjeringsmedlemmer, avlyttet
NRK - 18 mar 22 kl. 17:23

FN skuldar regjeringsmedlemmer i Sør-Sudan for krigsbrotsverk

Regjeringsmedlemmer i Sør-Sudan har gjort seg skuldig i grove brot på menneskerettane som svarer til krigsbrotsverk, ifølgje FN. FNs kontor i Sør-Sudan ber at ei rekkje regjeringsmedlemmer skal bli etterforska og viser til ein fersk rapport frå FNs menneskerettskommisjon i Sør-Sudan (UNMISS). Rapporten konkluderer med at «det er rimeleg grunn til å tru at medlemmer av Sør-Sudans regjering har delteke i handlingar … som svarer til krigsbrotsverk.

NRK - 24 jun 22 kl. 12:25

2000 migranter stormet grensen til Melilla

En gruppe på 2000 migranter forsøkte å storme grensegjerdet som skiller den spanske eksklaven Melilla fra Marokko fredag morgen, ifølge spanske myndighetene. Tidligere var det rapport at det var snakk om 400 migranter. Et betydelig antall av migrantene, som kom fra land sør for Sahara, greide å komme seg over sperringene, opplyser den spanske regjeringens lokale delegasjon, ifølge NTB.

NRK - 14 okt 21 kl. 10:33

Solberg ønsket Støre lykke til

Avtroppende statsminister Erna Solberg var tydelig rørt da hun takket for seg og egen regjering etter sitt siste statsråd. – Tusen takk for at denne buketten her har fått lov å styre Norge i åtte år. At vi har fått det ærefulle verv å få lede et land som er så fantastisk å være statsminister og regjeringsmedlemmer for, sa Solberg.

NRK - 25 okt 21 kl. 07:50

Flyplassen stengt i Sudan

Flyplassen i Khartoum er nå stengt, og alle nasjonale flyvninger er innstilt, opplyser den Dubai-baserte TV-kanalen al-Arabiya. Stengingen kommer som følger av at militære styrker har stormet boligen til statsminister i Sudan, Abdallah Hamdok. De fleste av Sudans regjeringsmedlemmer, samt et stort antall regjeringsvennlige partiledere, er nå pågrepet i et angivelig militærkupp..

VG - 25 okt 21 kl. 09:12

Sudan rammet av angivelig militærkupp

De fleste av Sudans regjeringsmedlemmer, deriblant statsminister Abdalla Hamdok, skal være tatt til fange i et angivelig militærkupp. Folk oppfordres til protester..

NRK - 25 okt 21 kl. 09:37

Militære stormet TV-bygg

Sudanske soldater stormer hovedkvarteret til landets rikskringkasting i Khartoum, melder Sudans informasjonsdepartement. Stormingen skjer få timer etter at landets statsminister og en rekke andre regjeringsmedlemmer og politikere ble pågrepet av militære styrker, skriver NTB..

VG - 25 okt 21 kl. 09:12

Sudan rammet av militærkupp

De fleste av Sudans regjeringsmedlemmer, deriblant statsminister Abdalla Hamdok, skal være tatt til fange i et militærkupp. Folk oppfordres til protester..

NRK - 25 okt 21 kl. 11:42

Huitfeldt om Sudan: Urovekkende

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på meldingene om et forsøk på statskupp i Sudan. – Urovekkende meldinger i dag om et kupp mot Hamdoks regjering, et uakseptabelt forsøk på å hindre overgangen til demokrati. Norge står sammen med folket i Sudan og deres streben etter frihet, fred og rettferdighet, sier Huitfeldt i en melding lagt ut på Twitter.

VG - 25 okt 21 kl. 09:12

General erklærer unntakstilstand i Sudan – oppløser regjeringen

De fleste av Sudans regjeringsmedlemmer, deriblant statsminister Abdalla Hamdok, skal være tatt til fange i et militærkupp. Folk oppfordres til protester..

NRK - 27 okt 21 kl. 05:37

Ingen enighet om Sudan-uttalelse

FNs sikkerhetsråd holdt tirsdag et ekstraordinært møte om situasjonen i Sudan, der militæret natt til mandag kuppet makten og satte flere regjeringsmedlemmer og sivile ledere i fengsel. Ifølge kildene til nyhetsbyrået DPA endte møtet uten en felles uttalelse, da Russland og Kina motsatte seg å omtale hendelsene i landet som et kupp, noe de andre medlemslandene var blitt enige om..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Frigir namn på omkomen

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 30 minutter siden

Et skip med 7.000 tonn korn har forlatt ukrainsk havn, ifølge prorussere

Prorussiske tjenestemenn sier at et skip lastet med 7.000 tonn korn har forlatt havna Berdjansk. Kornet skal sendes til det som omtales som «vennlige land».

NRK - 30 minutter siden

Flere ofre for seksuallovbrudd i fjor

I løpet av 2021 er nær 5.800 personer registrert som ofre for seksuallovbrudd. Det er 570 flere enn året før.

NRK - 1 time siden

– Slipp ut torsk du får på kroken

Fiskeridirektoratet oppfordrer hobbyfiskere i Oslofjorden som får torsk på kroken, om å slippe den ut igjen. Det er forbudt å fiske torsk i fjorden, likevel får direktoratet meldinger fra publikum om at folk ikke respekterer forbudet. – Det er veldig viktig at forbudet blir repektert for å kunne bygge opp igjen en torskebestand i Oslofjorden, sier kommunikasjonsrådgivar Olav Lekve i Fiskeridirektoratet.

NRK - 1 time siden

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

VG: SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

Putin mener alt går etter planen

President Vladimir Putin hevder den «spesielle militæroperasjonen» fortsetter å gå etter planen, mer enn fire måneder inn i Russlands krig i Ukraina. Putin beskrev de russiske soldatene som helter da han møtte journalister under et besøk i Turkmenistan onsdag. Han sa at den «spesielle militæroperasjonen» går som den skal, og at troppene har nådd flere milepæler.

NRK - 2 timer siden

Finland kan sette opp grensegjerde mot Russland

Det er ventet at Finland vil åpne for å bygge kraftige grensegjerder langs deler av den 134 mil lange grensa mot Russland. En ny lov som gjør det mulig å sette opp grensegjerdet er ventet å bli stemt gjennom i Finlands nasjonalforsamling Eduskunta denne uka, melder Radio Ekot. – Ting kan endre seg raskt og vi må være forberedt på alle slags situasjoner, sier Finlands innenriksminister Krista Mikkonen.

NRK - 2 timer siden

Marcos tatt i ed som president på Filippinene

Ferdinand Marcos junior, sønn av Filippinenes tidligere diktator ved samme navn, er tatt i ed som landets nye president. Etter å ha blitt satt inn som president, lovpriset han sin fars tidligere styre i øynasjonen. – Jeg kjente en gang en mann som så hvor lite som var blitt oppnådd siden landets uavhengighet.

NRK - 3 timer siden

Kritisk for tenåring etter badeulykke

Situasjonen for gutten i tenårene som ble fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim etter en badeulykke i Rotevatnet i Volda i går ettermiddag, er kritisk og ustabil. Det sier Erik Dyb ved operasjonssentralen i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com