P4 > Nyheter

Mandag, 17 Mai, 21:50

P4 - 09 mai 17 kl. 05:24

Sp vil redde Andøya

Senterpartiet vil ikke legge ned Andøya flystasjon, og vil nå forsøke å få Ap til å snu i saken.
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier til Klassekampen at Andøya vil være en av de viktigste forsvarspolitiske prioriteringene partiet tar med seg inn i eventuelle regjeringsforhandlinger med Ap.
- Så langt er det bare et vedtak i Stortinget. Og vedtak kan gjøres om når flertall skifter, sier Vedum til avisen.
Han mener både de militærfaglige og samfunnsmessige konsekvensene tilsier at Andøya må bevares..
Les mer på P4


Les mer om:
Andøya, Ap, Trygve Slagsvold Vedum, Klassekampen, Stortinget, Vedum

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sp vil, redde, Andøya
P4 - 31 okt. 17 kl. 09:36

Krever ny kostnadssjekk om Andøya

Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti krever ny kostnadssjekk om Andøya. Neste uke vil de tre partiene fremme forslag om en gjennomgang av kostnader og konsekvenser, ved å legge ned flystasjonen på Andøya, melder NTB. Regjeringen har konkludert med at når Norge skal få nye F-35 kampfly, blir investeringskostnadene ved å ha dem på Andøya for store..

P4 - 09 jan. 17 kl. 07:10

Håper regjeringen kvalitetssikrer Andøya-nedlegging

- Vi håper regjeringen sørger for å kvalitetssikre at nedleggelsen av Andøya flystasjon er riktig vurdering. Det sier ordfører i Andøy kommune Jonni Solsvik. I dag besøker finansminister Siv Jensen og fiskeriminister Per Sandberg Andøya for å se nærmere på næringsutviklingen i området.

NRK - 31 okt. 17 kl. 09:28

Vil fremme kostnadssjekk om Andøya

Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti vil neste uke fremme forslag om en gjennomgang av kostnader og konsekvenser, ved å legge ned flystasjonen på Andøya. Senterpartiets leder Trygve S. Vedum mener Andøya bør opprettholdes, melder NTB..

P4 - 09 mai 18 kl. 05:50

Skjult plan for Andøya

Forsvaret jobber med en beredskapsplan der flyplassen på Andøya skal beholdes og ikke legges ned. Ifølge et hemmelig dokument Klassekampen har fått tilgang til så vil Forsvaret at Andøya skal være den viktigste flybasen for Nato i nord ved krig eller krise. Forsvarets operative hovedkvarter vil ikke kommentere saken og viser til at dokumentet avisen har fått tak i er sikkerhetsgradert..

NRK - 29 aug. 19 kl. 11:33

Andøy Ap vil ikke ha Støre-besøk

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Kjell-Are Johansen i Andøy vil ikke ha valgkampbesøk av partileder Jonas Gahr Støre. Ap støttet i 2016 forsvarsforliket og gikk dermed inn for å legge ned Andøya flystasjon. Kommunen har siden strevd med fraflytting..

P4 - 29 aug. 19 kl. 11:53

Andøy Arbeiderparti vil ikke ha besøk av Støre

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Kjell-Are Johansen i Andøy vil ikke ha valgkampbesøk av partileder Jonas Gahr Støre. Årsaken er at Ap i 2016 støttet forsvarsforliket og gikk dermed inn for å legge ned Andøya flystasjon. Johansen forteller til Aftenposten at de nå driver valgkamp kun på lokale saker og med støtte fra Nordland Ap..

P4 - 04 sep. 17 kl. 12:52

Reagerer på Sp-utspill om Andøya

Regjeringen mener Senterpartiet sprer unødig usikkerhet i Andøy-samfunnet når det hevdes at en ny rapport kan få omgjort nedleggelsen av flystasjonen. Ifølge partiet viser rapporten at det vil bli langt dyrere å flytte flystasjonen på Andøya til Evenes, enn det regjeringen og Stortinget har forutsett. Dette avvises av statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet som sier de er trygge på tallene som ble lagt fram da et stort flertall på Stortinget vedtok flytting..

P4 - 01 aug. 19 kl. 08:19

Ber om 1,3 milliarder til oppskyting

Romfartssenteret på Andøya har bedt Næringsdepartementet om opp mot 1,3 milliarder kroner for å sende opp satellitter. Andøya Space Center vil satse på å bli et europeisk senter for oppskyting av satellitter og blir mer enn dobbelt så stort som i dag. Andøya satser på å være klar til å gjennomføre første oppskyting allerede i tredje kvartal 2020.

NRK - 01 sep. 20 kl. 16:20

Forsvaret blir på Andøya etter 2023

I fleire år har Andøya venta på å få vite om Forsvaret blir eller forlét kommunen. No har Forsvaret bekrefta i eit dokument til forsvarsdepartementet at dei framleis vil ha aktivitet på Andøya, også etter at overvakingsflya forsvinn i 2023..

P4 - 04 sep. 17 kl. 09:41

Kan bli milliardsmell for Andøya

Flyttingen av Andøya flystasjon kan bli sju milliarder kroner dyrere enn planlagt. Det går fram i en fersk rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse. De har gått gjennom kostnadsgrunnlaget for flyttingen av basen på Andøya til Evenes, og kommet fram til at kostnadene kan bli sju milliarder dyrere enn det Stortinget har lagt til grunn..

Fler nyheter fra P4

P4 - 06 jan. 21 kl. 16:05

Behandler Baneheia-saken om tre uker

Møtes for å se om Baneheia-saken skal gjennopptas..

P4 - 05 jan. 21 kl. 10:43

Støre: Enorm oppgave for kommunene

Ber regjeringen sørge for nok penger til kommunene..

P4 - 04 jan. 21 kl. 06:37

Redd det ikke blir noen vanlig 17.mai-feiring

Koronapandemien vil trolig prege samfunnet også i mai..

P4 - 01 jan. 21 kl. 13:17

Ny mobbelov i barnehagen

Fra i dag er alle norske barnehager lovpålagt å jobbe mot mobbing og utestenging..

P4 - 31 des. 20 kl. 08:49

Mange har testet seg for koronaviruset

Nesten 2 millioner nordmenn har tatt en Covid-19-test i 2020..

P4 - 31 des. 20 kl. 06:51

Deler ut mye mer mat i år

Matsentralen har i år delt ut mye mer mat til ideelle organisasjoner enn før.

P4 - 30 des. 20 kl. 17:12

Kjører "gratis" i ett år

Kan ha gått glipp av nesten 300 millioner bompenger..

P4 - 29 des. 20 kl. 07:36

Flere dømmes til tvungent psykisk helsevern

Flere personer enn noen gang dømmes til tvungent psykisk helsevern..

P4 - 29 des. 20 kl. 06:46

Stadig flere kvinner over 40 får barn

- Det er lite som hjelper på å bli 40 hvis man er gravid eller skal føde, sier overlege..

P4 - 27 des. 20 kl. 22:26

Tenåring savnet etter fest i Fauske

Det pågår en stor leteaksjon etter at en gutt i tenårene ikke kom hjem etter en fest i Valnesfjord i Fauske kommune natt til søndag. Gutten ble sist sett gående alene på en vei ved en privatadresse. Det er dårlig vær i området som gjør leteaksjonen vanskelig.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt