E24 > Økonomi

Monday, 25 October, 12:40

E24 - 21 sep 21 kl. 06:24

Sp vil kutte norsk krafteksport til Europa

Senterpartiet vurderer muligheten for å stanse overføringen av norsk kraft til det europeiske kontinentet for å sikre lavere strømpris her hjemme..
Les mer på E24 Bilden deled av E24 via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Europa

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sp vil, kutte, norsk, krafteksport, til, Europa
NRK - 21 sep 21 kl. 05:36

Sp vil kutte norsk krafteksport

Senterpartiet vurderer muligheten for å stanse overføringen av norsk kraft til det europeiske kontinentet for å sikre lavere strømpris her hjemme, melder Dagens Næringsliv. Det ligger an til rekordhøye strømpriser i Norge til vinteren. Forklaringen er tørt vær, lite vann i norske magasiner, og en høy gass- og CO2-pris i Europa.

Aftenposten - 21 sep 21 kl. 07:35

Sp vil kutte norsk krafteksport til Europa

Senterpartiet vurderer muligheten for å stanse overføringen av norsk kraft til det europeiske kontinentet for å sikre….

NRK - 13 okt 21 kl. 14:32

Vil ha billigere strøm

Den nye regjeringen vil gjennomføre flere tiltak for å redusere høye strømkostnader. Tiltakene inkluderer lavere avgift på elektrisk kraft, økt bostøtte, geografisk prisutjevning av nettleie, styrkede forbrukerrettigheter og økt produksjon av norsk kraft. Regjeringen vil ikke ha nye utenlandskabler, og dessuten utrede hvordan norsk krafteksport påvirker norsk norske strømpriser og forsyningssikkerhet..

VG - 30 sep 21 kl. 21:13

Jeg er for billig kraft til norsk industri. Er du?

Ingenting tyder på at dagens ekstraordinære kraftpriser kan forklares med krafteksport..

E24 - 01 okt 21 kl. 14:57

EU advarer Norge mot å kutte strømeksporten

EU advarer mot å kutte norsk strømeksport via utenlandskabler. Flere har tatt til orde for å kutte eksporten kablene på grunn av den høye strømprisen i Norge..

NRK - 24 jul 21 kl. 02:01

Israel vil kutte utslippene

I kampen mot klimakrisen går Israels regjering inn for å kutte karbonutslippene med minst 85 prosent fra 2015-nivå innen 2050. I løpet av inneværende tiår er målet å kutte 27 prosent i planen regjeringen vil legge fram for Knesset søndag..

NRK - 13 sep 21 kl. 19:27

Vil kutte 100 sjukehusårsverk

På grunn av auka kostnadar neste år foreslår administrasjonen i Helse Nord-Trøndelag å kutte mellom 90 og 100 årsverk på to sjukehus, skriv Trønder-Avisa. Administrasjonen skriv at dei må spare 115 millionar kroner, blant anna ved å kutte årsverk. Saka blir behandla for styret måndag 20.

NRK - 29 sep 21 kl. 11:29

Einige om klimakutt i Russland

Equinor er einige med sin russiske samarbeidspartnar, Rosneft, om å kutte utsleppa frå olje- og gassproduksjon i Russland. Selskapa skal kutte utsleppa av klimagassane CO₂ og metan, skriv Reuters. I tillegg til å kutte utslepp skal dei også sjå om det er mogeleg å bygge vindkraft og andre alternative energikjelder rundt olje- og gassverka..

NRK - 29 aug 21 kl. 06:33

MDG vil droppe Ringeriksbanen

MDG ønsker at togturen mellom Bergen og Oslo skal ta fire timer, men vil droppe Ringeriksbanen som kan kutte reisetiden med en time. Nå protesterer SV. I dag tar en togtur fra Bergen til Oslo mellom 6,5 og 7,5 timer, avhengig av når på døgnet man reiser, skriver Bergens Tidende.

NRK - 09 okt 21 kl. 17:25

Gårdbrukere skal kutte utslipp

Norsk landbruksrådgivning (NLR) har utdannet 100 rådgivere for å hjelpe norske gårdbrukere med å kutte utslipp. Målet er at hver enkelt bonde skal kunne redusere klimagassutslippene med 10 prosent. NLR starter med rådgivning til bønder som dyrker bygg..

Fler nyheter fra E24

E24 - 45 minutter siden

Full seier for Torjussen i Bitcoins Norge AS

Ole-André Torjussen i Bitcoins Norge AS vant rettssaken mot sine tidligere kunder og slipper å betale flere titalls millioner kroner i erstatninger. De tidligere kundene må også betale saksomkostningene hans på 2,2 millioner..

E24 - 30 minutter siden

Investorkjendiser kjøpte småposter i Autostore

Store internasjonale investorer dominerer aksjonærlisten i Autostore, men også forvalter Ole Andreas Halvorsen og kosmetikkarving Hermine Midelfart har kjøpt mindre aksjeposter..

E24 - 30 minutter siden

Aftenbladet blir med på E24-podden

Podkasten «Det vi lever av» er historie. Nå blir Aftenbladet i stedet med i samarbeidet om «E24-podden»..

E24 - 45 minutter siden

Full seier for Torjussen i Bitcoins Norge

Ole-André Torjussen i Bitcoins Norge AS vant rettssaken mot sine tidligere kunder og slipper å betale flere titalls millioner kroner i erstatninger. De tidligere kundene må også betale saksomkostningen hans på 2,2 millioner..

E24 - 1 time siden

Nå produserer Yme olje igjen

Forrige gang Yme-feltet ble bygget ut endte det med at plattformen ble fjernet. Nå melder operatør Repsol at feltet endelig har startet produksjonen..

E24 - 1 time siden

Flygerforbundet advarer: Hevder SAS-piloter føler seg presset til å fly flere flytyper

– SAS gjør alle mulige krumspring for å omgå avtalene våre, og dette er nok et bevis på det, sier pilot-tillitsvalgt. SAS-ledelsen avviser kritikken, og kaller utspillet «politisk styrt»..

E24 - 1 time siden

SAS-aksjen får som fortjent

Fallet for flyselskapet SAS på børsene er nok bare i sin spede begynnelse..

E24 - 2 timer siden

Mange møter er bare bortkastet tid

Endelig er samfunnet gjenåpnet. For mange av oss betyr det også et gjensyn med fysiske møter. Har du glemt hvor mye kroppsspråk kan avsløre i det virkelige liv?.

E24 - 3 timer siden

Bjørn Frode Skaars mange roller

De siste årene har advokat Bjørn Frode Skaar i Wikborg Rein tatt en rekke oppdrag for tomteselskapet, investorene og tomtesjefen personlig..

E24 - 4 timer siden

Svak nedgang på Oslo Børs – Aker Carbon Capture stiger etter tallslipp

Aker Carbon Capture sparket i gang en travel resultatuke, og aksjen stiger fra start..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt