NRK > Nyheter

Sunday, 17 October, 23:51

NRK - 21 sep 21 kl. 05:36

Sp vil kutte norsk krafteksport

Senterpartiet vurderer muligheten for å stanse overføringen av norsk kraft til det europeiske kontinentet for å sikre lavere strømpris her hjemme, melder Dagens Næringsliv. Det ligger an til rekordhøye strømpriser i Norge til vinteren. Forklaringen er tørt vær, lite vann i norske magasiner, og en høy gass- og CO2-pris i Europa. – Vi går mot en varslet strømkrise og prisene er ventet å øke. Da mener Sp at vi umiddelbart må se hvordan vi kan begrense eksporten av strøm innenfor dagens lovverk.
Les mer på NRK


Les mer om:
Dagens Næringsliv, Norge, CO2, Europa, Sp, Sps Ole André Myhrvold

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sp vil, kutte, norsk, krafteksport
E24 - 21 sep 21 kl. 06:24

Sp vil kutte norsk krafteksport til Europa

Senterpartiet vurderer muligheten for å stanse overføringen av norsk kraft til det europeiske kontinentet for å sikre lavere strømpris her hjemme..

Aftenposten - 21 sep 21 kl. 07:35

Sp vil kutte norsk krafteksport til Europa

Senterpartiet vurderer muligheten for å stanse overføringen av norsk kraft til det europeiske kontinentet for å sikre….

NRK - 13 okt 21 kl. 14:32

Vil ha billigere strøm

Den nye regjeringen vil gjennomføre flere tiltak for å redusere høye strømkostnader. Tiltakene inkluderer lavere avgift på elektrisk kraft, økt bostøtte, geografisk prisutjevning av nettleie, styrkede forbrukerrettigheter og økt produksjon av norsk kraft. Regjeringen vil ikke ha nye utenlandskabler, og dessuten utrede hvordan norsk krafteksport påvirker norsk norske strømpriser og forsyningssikkerhet..

VG - 30 sep 21 kl. 21:13

Jeg er for billig kraft til norsk industri. Er du?

Ingenting tyder på at dagens ekstraordinære kraftpriser kan forklares med krafteksport..

E24 - 01 okt 21 kl. 14:57

EU advarer Norge mot å kutte strømeksporten

EU advarer mot å kutte norsk strømeksport via utenlandskabler. Flere har tatt til orde for å kutte eksporten kablene på grunn av den høye strømprisen i Norge..

NRK - 24 jul 21 kl. 02:01

Israel vil kutte utslippene

I kampen mot klimakrisen går Israels regjering inn for å kutte karbonutslippene med minst 85 prosent fra 2015-nivå innen 2050. I løpet av inneværende tiår er målet å kutte 27 prosent i planen regjeringen vil legge fram for Knesset søndag..

NRK - 13 sep 21 kl. 19:27

Vil kutte 100 sjukehusårsverk

På grunn av auka kostnadar neste år foreslår administrasjonen i Helse Nord-Trøndelag å kutte mellom 90 og 100 årsverk på to sjukehus, skriv Trønder-Avisa. Administrasjonen skriv at dei må spare 115 millionar kroner, blant anna ved å kutte årsverk. Saka blir behandla for styret måndag 20.

NRK - 29 sep 21 kl. 11:29

Einige om klimakutt i Russland

Equinor er einige med sin russiske samarbeidspartnar, Rosneft, om å kutte utsleppa frå olje- og gassproduksjon i Russland. Selskapa skal kutte utsleppa av klimagassane CO₂ og metan, skriv Reuters. I tillegg til å kutte utslepp skal dei også sjå om det er mogeleg å bygge vindkraft og andre alternative energikjelder rundt olje- og gassverka..

NRK - 29 aug 21 kl. 06:33

MDG vil droppe Ringeriksbanen

MDG ønsker at togturen mellom Bergen og Oslo skal ta fire timer, men vil droppe Ringeriksbanen som kan kutte reisetiden med en time. Nå protesterer SV. I dag tar en togtur fra Bergen til Oslo mellom 6,5 og 7,5 timer, avhengig av når på døgnet man reiser, skriver Bergens Tidende.

NRK - 09 okt 21 kl. 17:25

Gårdbrukere skal kutte utslipp

Norsk landbruksrådgivning (NLR) har utdannet 100 rådgivere for å hjelpe norske gårdbrukere med å kutte utslipp. Målet er at hver enkelt bonde skal kunne redusere klimagassutslippene med 10 prosent. NLR starter med rådgivning til bønder som dyrker bygg..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Leteaksjonen i Byfjorden avsluttet

Det ble sent søndag kveld satt i gang en leteaksjon etter en fritidsbåt på 28 fot med en passasjer i Byfjorden mellom Bergen og Askøy. Like etter klokka 23.30 søndag kveld opplyser politiet at både båten og mannen er funnet.

NRK - 1 time siden

Leiteaksjon i Byfjorden

Det føregår ein leiteaksjon etter ein fritidsbåt på 28 fot med ein passasjer i Byfjorden mellom Bergen og Askøy. Ein mann skal for ca. ein time sidan meldt frå til redningssentralen om motortrøbbel.

NRK - 1 time siden

Ny lavastrøm nærmer seg havet

Vulkanutbruddet på kanariøya La Palma viser ingen tegn til å ta slutt. Nå nærmer en ny lavastrøm seg havet med høy hastighet. Lavastrømmen var søndag kveld 200 meter unna kysten og kan føre til at det blir dannet en ny odde, opplyser regionens vulkaninstitutt..

NRK - 1 time siden

Minst fire omkom da båt kantret

Fire tunisiske flyktninger og migranter omkom etter at båten de var i, kantret utenfor Tunisia. 19 personer er savnet i forliset. Totalt 30 tunisiere, de fleste av dem unge menn, var i båten da den kantret, opplyser en talsperson for myndighetene..

NRK - 2 timer siden

Norge på topp i bruk av forsøksdyr

Omfattende forskning på laks og annen fisk tar Norge til Europa-toppen i bruk av forsøksdyr. 1,7 millioner laks ble brukt til forsøk i Norge i fjor. Statistikk fra Mattilsynet viser at laks er det desidert mest brukte dyret i dyreforsøk i Norge, skriver Magasinet Forskningsetikk.

NRK - 2 timer siden

Ambassadør reist fra Hviterussland

Frankrikes ambassadør i Hviterussland har forlatt landet etter at myndighetene i Minsk krevde at han skulle reise innen mandag. En talsperson for ambassadøren har ikke sagt noe hva som er grunnen til at hviterussiske myndigheter krevde at Nicolas de Lacoste måtte forlate landet. Ifølge hviterussiske medier handler hjemreisen om at ambassadør Lacoste aldri møtte president Aleksandr Lukasjenko for å overlevere sine akkreditiver.

NRK - 2 timer siden

Dømt for overgrep mot to sønner

En far er dømt til seks års fengsel for gjentatte overgrep mot sine to sønner fra de var 3 og 5 år gamle. I tillegg må han ut med et stort millionbeløp. Overgrepene skjedde ifølge dommen fra Borgarting lagmannsrett, fra slutten av 1990-tallet til begynnelsen av 2000-tallet, da guttene var i barnehage- og barneskolealder.

NRK - 3 timer siden

Ungarn: Utfordrer Orban

Den konservative økonomen Peter Marki-Zay blir opposisjonens statsministerkandidat, og skal utfordre Viktor Orbán i valget i Ungarn neste år. Det ble klart søndag kveld etter at motkandidaten, Klara Dobrev, erkjente nederlag i opposisjonens nominasjonsvalg. Neste år er det valg på ny nasjonalforsamling i Ungarn.

NRK - 3 timer siden

Forhandler grunnlov i Syria

Representanter fra den syriske regjeringen og opposisjonen i landet skal de neste dagene samarbeide om et utkast til en ny grunnlov, ifølge FNs Syria-utsending, Geir O. Pedersen. Forsøkene på å lage en ny grunnlov for det krigsherjede landet har pågått i to år, men de tidligere samtalene som overvåkes av FN, har ikke lyktes På en pressekonferanse søndag, sa Pedersen at hans samtaler med representanter for både regjeringen og opposisjonen søndag, var «seriøse og ærlige».

NRK - 3 timer siden

insekter forsvinner fra Maldivene

Turisme og urbanisering fører til et massivt tap av insekter på tropiske øyer, ifølge en studie utført på Maldivene. På øyene med stor urbanisering, dokumenterte forskere fra Bayreuth-universitetet i Tyskland i gjennomsnitt 48 prosent færre insektarter enn på ubebodde øyer. På turistøyene ble det dokumentert omtrent 66 prosent færre insektarter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt