NRK > Nyheter

Monday, 27 March, 22:40

NRK - 18 mar 23 kl. 17:42

Sp sier nei til elektrifisering av Melkøya

På Senterpartiets landsmøte ble det vedtatt at partiet ønsker at dagens planer om å elektrifisere gasskraftverket på Melkøya, må stanses. Dette til fordel for etablering av annen industri og å opprettholde arbeidsplasser i Troms og Finnmark. I januar besøkte statsminister Jonas Gahr Støre Equinors anlegg på Melkøya. Der var han tydelig på at han støttet elektrifisering av anlegget. Senterpartiets landsmøte har nå vedtatt å gå mot dette..
Les mer på NRK


Les mer om:
Senterpartiets, Melkøya, Troms, Finnmark, Jonas Gahr Støre Equinors

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sp sier, nei, til, elektrifiseringav , Melkøya
NRK - 12 jan 23 kl. 09:43

Rapport: Elektrifisering av olje- og gassektoren gir reduserte utslipp globalt

Elektrifisering av olje- og gassektoren i Norge vil redusere utslippene i Europa og globalt, og være avgjørende for å nå norske klimamål. Det kommer frem i en ny rapport fra Thema Consulting, gjort på oppdrag fra interesseorganisasjonen Offshore Norge. – Det kommer til å bli krevende å nå klimamålene og da må vi gjøre flere ting samtidig, både redusere utslipp og bygge ut mer fornybar kraft for å avhjelpe kraftsituasjonen og det ønsker petroleumsbransjen å bidra til, sier Benedicte Solaas, direktør for klima og miljø i Offshore Norge.

NRK - 12 jan 23 kl. 09:43

Rapport: Elektrifisering av olje- og gassektoren gir reduserte utslipp

Elektrifisering av olje- og gassektoren i Norge vil redusere utslippene i Europa, og være avgjørende for å nå norske klimamål. Det kommer frem i en ny rapport fra Thema Consulting, gjort på oppdrag fra interesseorganisasjonen Offshore Norge. – Det kommer til å bli krevende å nå klimamålene og da må vi gjøre flere ting samtidig, både redusere utslipp og bygge ut mer fornybar kraft for å avhjelpe kraftsituasjonen og det ønsker petroleumsbransjen å bidra til, sier Benedicte Solaas, direktør for klima og miljø i Offshore Norge.

NRK - 19 mar 23 kl. 13:02

Bergstø: SV åpner for Melkøya-diskusjon

SV kan være åpne for å ta en diskusjon med Senterpartiet om elektrifisering av Melkøya, bekrefter nyvalgt SV-leder Kirsti Bergstø til NRK. Senterpartiet sa på sitt landsmøtet i helgen nei til elektrifisering av gasskraftverket på Melkøya..

NRK - 22 mar 23 kl. 08:27

Sp om elektrifisering av Melkøya: – Ingen skråsikker plan

Stortingsrepresentant Geir Pollestad sier Senterpartiet foreløpig ikke har noen definert plan for å fjerne utslippene fra gassanlegget på Melkøya i Finnmark. – Det er ingen skråsikker plan. Det er flere alternativer som vi må vurdere.

Klartale - 30 dec 22 kl. 06:00

Disse sakene preget Norge i 2022

Januar:1. januar: En 28 år gammel mann blir drept med kniv i Haugesund. To menn tidlig i 20-årene blir siktet i saken.

Klartale - 18 jan 23 kl. 14:07

Stortinget sier nei til ny høring om Nav-skandalen

Tirsdag sa sju av ti medlemmer i komiteen nei til å behandle temaet på nytt. Audun Lysbakken fra Sosialistisk Venstreparti (SV) sier han er skuffet. Han har ønsket en ny høring.

NRK - 18 jan 23 kl. 14:12

Krever omkamp om elektrifisering

Partiet Rødt har sendt et representantforslag til Stortinget, der de ber om at Equinors planer for elektrifisering av Melkøya behandles av stortingspolitikerne før det behandles av Regjeringen. Elektrifiseringen vil ifølge kritikerne kreve så store strømmengder til gassfabrikken ved Hammerfest, at det blir kraftunderskudd og betydelig høyere priser på elektrisk kraft i nord. Om Stortinget går videre med saka, avgjøres 31.

NRK - 20 dec 22 kl. 14:20

Equinor vil oppgradere og elektrifisere LNG-anlegget i Hammerfest for 13,2 milliarder

Equinor har planer om økt gassproduksjon fra Snøhvitfeltet og elektrifisering av Hammerfest LNG. Prosjektet er anslått til 13,2 milliarder kroner, kommer det fram i en pressemelding fra Olje- og energidepartementet. Planlagt produksjonsstart for landkompresjon og elektrifisering er 2028..

NRK - 12 jan 23 kl. 09:03

Elektrifisering av olje- og gassektoren gir reduserte utslipp globalt

En rapport fra Thema Consulting slår fast at elektrifisering av olje- og gassektoren i Norge også reduserer klimagassutslippene i Europa og globalt. Det melder Offshore Norge i en pressemelding. Norsk olje- og gassindustri skal halvere egne utslipp i 2030 og videre ned mot null i 2050.

E24 - 20 dec 22 kl. 14:13

Fikk plan for elektrifisering av Melkøya

Tirsdag fikk olje- og energiminister Terje Aasland planer for videreutviklingen av Snøhvit-feltet, med som skal sikre flere år med gasseksport og elektrifisering av LNG-anlegget i Hammerfest. Prosjektet skal koste 13,2 milliarder kroner..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Stridsvogner fra Storbritannia er fremme i Ukraina

Britiske Challenger-stridsvogner har ankommet Ukraina fra Storbritannia, opplyser det ukrainske forsvarsdepartementet. – De har alt kommet fram til Ukraina, sier talskvinne Iryna Zolotar til nyhetsbyrået AFP. Den britiske regjeringen kunngjorde i januar at Ukraina skulle få britiskproduserte Challenger-stridsvogner.

NRK - 45 minutter siden

Person påkjørt på Økern

Det har vært en trafikkulykke like ved en rundkjøring på Økern, skriver politiet på Twitter. En person er påkjørt i et gangfelt. Vedkommende er bevisst, men har smerter i lår.

NRK - 4 timer siden

Regjeringen kaller inn til pressekonferanse om lakseskatt

Regjeringen legger frem forslag om grunnrenteskatt på havbruk tirsdag. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) inviterer til pressekonferanse tirsdag 28. mars klokka 8, der de vil redegjøre for forslaget, skriver finansdepartementet i en pressemelding..

NRK - 45 minutter siden

Bussjåfør stanset med promille

Politiet fikk mandag kveld melding om en buss som vinglet på vei fra Åsgårdstrand mot Tønsberg. Det viste seg å være en rutebuss med flere passasjerer på vei mot sentrum av byen. En politipatrulje stanset bussen ved Kilen, opplyser Inge Landsrød, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

NRK - 1 time siden

Russland fikk ikke gjennomslag for uavhengig Nord Stream-gransking

Russland har fremmet en resolusjon i FNs sikkerhetsråd om en FN-ledet uavhengig gransking av sabotasjen mot Nord Stream-ledningene i fjor høst. Mandag stemte sikkerhetsrådet over forslaget. Kun Kina, Russland og Brasil stemte for forslaget.

NRK - 1 time siden

Oslo-psykiater tiltalt for besittelse av overgrepsbilder av barn

En psykiater i Oslo er tiltalt for å ha vært i besittelse av 69 bilder som viser seksualiserte barn eller seksuelle overgrep mot barn. De aller fleste bildene, 66 i alt, er tatt av én enkelt tenåring, som var under 18 år da bildene ble tatt, skriver avisa Vårt Oslo. Psykiateren, som er i 60-årene, er tiltalt etter straffelovens paragraf 311, som omhandler besittelse av bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn.

NRK - 2 timer siden

USA og Storbritannia positive til Netanyahus reformpause

Både USA og Storbritannia er fornøyd med at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har satt den omstridte rettsreformen på pause. Det hvite hus sa seg fornøyd med Netanyahus beslutning, og oppfordret også israelske ledere til å finne fram til et kompromiss i saken så raskt som råd. – Demokratiske samfunn styrkes av maktfordelingsprinsippet, heter det i uttalelsen fra Washington.

NRK - 2 timer siden

Det hvite hus: – Hjerteskjærende

Det hvite hus uttaler seg etter skoleskytingen i Nashville, der seks personer ble drept. – Hjerteskjærende, sier talskvinne for president Joe Biden, Karine Jean-Pierre. Biden oppfordrer nå kongressen i USA til å innføre strengere våpenlover og -reguleringer.

NRK - 4 timer siden

Seks drept i skoleskyting i Nashville – gjerningskvinne drept av politiet

Det har vært skyting på en barneskole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Syv personer ble drept i angrepet, sier politiet i Nashville. Blant dem er det tre barn og to voksne, sier en talsperson for sykehuset, ifølge Reuters.

NRK - 3 timer siden

Netanyahu: – En ekstremistisk minoritet vil splitte nasjonen

– Det er en ekstremistisk minoritet som vil splitte nasjonen. Det sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale mandag kveld. Det var varslet at han ville tale til nasjonen etter de voldsomme opptøyene mot en omstridt planlagt rettsreform.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com