NRK > Nyheter

Saturday, 13 April, 02:51

NRK - 18 mar 23 kl. 17:42

Sp sier nei til elektrifisering av Melkøya

På Senterpartiets landsmøte ble det vedtatt at partiet ønsker at dagens planer om å elektrifisere gasskraftverket på Melkøya, må stanses. Dette til fordel for etablering av annen industri og å opprettholde arbeidsplasser i Troms og Finnmark. I januar besøkte statsminister Jonas Gahr Støre Equinors anlegg på Melkøya. Der var han tydelig på at han støttet elektrifisering av anlegget. Senterpartiets landsmøte har nå vedtatt å gå mot dette..
Les mer på NRK


Les mer om:
Senterpartiets, Melkøya, Troms, Finnmark, Jonas Gahr Støre Equinors

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sp sier, nei, til, elektrifiseringav , Melkøya
NRK - 08 aug 23 kl. 22:21

Listhaug vil ha folkeavstemning om elektrifisering av Melkøya

Leder i FrP Sylvi Listhaug vil ha folkeavstemning om elektrifisering av naturgassanlegget på Melkøya. Hun frykter stigende strømpriser og kraftmangel og vil at folk i Finnmark skal si sin mening om regjeringens vedtak. – Innbyggerne i Finnmark som er de som blir hardest rammet, bør som et minimum få lov til å si ja eller nei til elektrifisering.

NRK - 06 maj 23 kl. 08:18

VG: Ap sier ja til elektrifisering

Arbeiderpartiet sier ja til elektrifisering av gassanlegget på Melkøya. Det vedtok partiet landsmøtet fredag. Dette melder VG.

NRK - 09 aug 23 kl. 21:14

Troms Sp-leder kritiserer regjeringas åpning for elektrifisering av Melkøya

Det skriver regjeringspartiets lokallag i Troms i ei pressemelding. Det var tirsdag at regjeringa åpnet for elektrifisering av Melkøya. – Som fylkesleder så vil jeg beklage at partiorganisasjon ikke er tatt med i denne viktige prosessen.

NRK - 05 maj 23 kl. 10:59

Ap slamrer ikke igjen døra for elektrifisering av Melkøya

Arbeiderpartiet åpner fortsatt for elektrifisering av gassanlegget på Melkøya i Finnmark. – Vi skal klare å få til dette, forutsatt at det foreligger planer om utbygging av ny fornybar kraft, sier næringsminister Jan Christian Vestre. Han har ledet arbeidet med kraftpolitikken på landsmøtet.

NRK - 12 jan 23 kl. 09:43

Rapport: Elektrifisering av olje- og gassektoren gir reduserte utslipp globalt

Elektrifisering av olje- og gassektoren i Norge vil redusere utslippene i Europa og globalt, og være avgjørende for å nå norske klimamål. Det kommer frem i en ny rapport fra Thema Consulting, gjort på oppdrag fra interesseorganisasjonen Offshore Norge. – Det kommer til å bli krevende å nå klimamålene og da må vi gjøre flere ting samtidig, både redusere utslipp og bygge ut mer fornybar kraft for å avhjelpe kraftsituasjonen og det ønsker petroleumsbransjen å bidra til, sier Benedicte Solaas, direktør for klima og miljø i Offshore Norge.

NRK - 12 jan 23 kl. 09:43

Rapport: Elektrifisering av olje- og gassektoren gir reduserte utslipp

Elektrifisering av olje- og gassektoren i Norge vil redusere utslippene i Europa, og være avgjørende for å nå norske klimamål. Det kommer frem i en ny rapport fra Thema Consulting, gjort på oppdrag fra interesseorganisasjonen Offshore Norge. – Det kommer til å bli krevende å nå klimamålene og da må vi gjøre flere ting samtidig, både redusere utslipp og bygge ut mer fornybar kraft for å avhjelpe kraftsituasjonen og det ønsker petroleumsbransjen å bidra til, sier Benedicte Solaas, direktør for klima og miljø i Offshore Norge.

NRK - 01 mar 24 kl. 11:40

Nei til elektrifisering av sokkelen

Trøndelag fylkesting sier nei til elektrifisering av norsk sokkel. Fylkespolitikerne mener oljeselskapene selv må finne løsning på energibehovet sitt. Fylket er bekymra for at etablerte industriarbeidsplasser på land vil ha for lite tilgang på kraft innen få år og at det derfor kan bli nedleggelser.

NRK - 19 mar 23 kl. 13:02

Bergstø: SV åpner for Melkøya-diskusjon

SV kan være åpne for å ta en diskusjon med Senterpartiet om elektrifisering av Melkøya, bekrefter nyvalgt SV-leder Kirsti Bergstø til NRK. Senterpartiet sa på sitt landsmøtet i helgen nei til elektrifisering av gasskraftverket på Melkøya..

NRK - 22 mar 23 kl. 08:27

Sp om elektrifisering av Melkøya: – Ingen skråsikker plan

Stortingsrepresentant Geir Pollestad sier Senterpartiet foreløpig ikke har noen definert plan for å fjerne utslippene fra gassanlegget på Melkøya i Finnmark. – Det er ingen skråsikker plan. Det er flere alternativer som vi må vurdere.

NRK - 13 apr 23 kl. 08:07

Stortingsflertallet vil be regjeringen gjøre egen vurdering av karbonfangst og -lagring på Melkøya

– Kraftsituasjonen i Finnmark gjør det nødvendig å se på alternativer til elektrifisering av Melkøya med kraft fra land, sier Terje Halleland energipolitisk talsperson Frp. Siden 2008 har gassfabrikken på Melkøya sendt ut om lag 10 millioner tonn CO₂ rett opp i lufta. Derfor vil både Equinor og regjeringen avvikle gassanlegget og erstatte det med elektrisk kraft fra kraftnettet i nord.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Regissør Eleanor Coppola er død

Regissør Eleanor Coppola, kona til Gudfaren-regissør Francis Ford Coppola og mor til filmskaper Sofia Coppola, er død, 87 år gammel, opplyser familien. Hun døde fredag med familien rundt seg hjemme i Rutherford i California, opplyser familien i en uttalelse. Det er ikke oppgitt noen dødsårsak.

NRK - 1 time siden

Biden: – Ikke gjør det

USAs president Joe Biden sa fredag at det er sannsynlig at Iran vil angripe Israel før eller senere, melder nyhetsbyrået Reuters. – Jeg vil ikke gi ytterligere detaljer, men jeg antar at det vil skje før eller senere, sa presidenten fredag kveld. På spørsmål om hva budskapet er til Iran, svarte han: – Ikke gjør det!

NRK - 1 time siden

Harris: Trump vil ta USA tilbake til 1800-tallets abortlover

Donald Trump ønsker å ta USA tilbake til 1800-tallets abortlover, hevder visepresident Kamala Harris. Hun talte fredag i vippestaten Arizona, der delstatens øverste domstol nylig ga grønt lys å gjeninnføre en abortlov fra 1864. (NTB) Loven innebærer at abort er forbudt i alle tilfeller, unntatt når mors liv er i fare.

NRK - 2 timer siden

Tyskland og Østerrike ber innbyggere om å reise fra Iran

Tyskland og Østerrike ber innbyggere om å forlate Iran på grunn av den økte risikoen for en eskalering mellom Iran og Israel. – Sammen med våre partnere gjør vi alt vi kan for å hindre en eskalering av situasjonen i Midtøsten via diplomatiske kanaler, skriver utenriksdepartementet i Tyskland på X. Danmark har også advart om økt risiko for militær eskalering i Midtøsten, skriver DR..

NRK - 2 timer siden

Digitaliseringsministeren vil ikke forby TikTok

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) sier hun tar advarslene om TikTok på alvor, men vil ikke forby appen. – Jeg er skeptisk til å forby. Vår mening er at vi ikke kan trygge Norge ved å forby enkeltapper.

NRK - 2 timer siden

Trump sier han vil vitne i «hysjpengesaken»

Dommeren i den såkalte hysjpenge-saken mot Donald Trump avviste fredag nok et forsøk fra ekspresidenten på å utsette saken. Trumps advokater argumenterte blant annet med at utvalget av jurymedlemmer kan ha fått med seg den eksepsjonelt skadelige nyhetsdekningen av saken. Dommer Juan Merchan var ikke overbevist.

NRK - 3 timer siden

Stein Lier-Hansen: – Bra for meg at saken behandles av Økokrim

Fredag kveld ble tidligere administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, intervjuet på journalistkonferansen Skup. – Jeg er åpen for at jeg har gjort ting som jeg må stå til rette for. Derfor var jeg veldig opptatt av at Økokrim skulle ta saken, for da kommer den type prosess inn i en form som gjør at du har rettssikkerheten din på plass, selv om resultatet blir at du får en smell.

NRK - 4 timer siden

45 migranter fryktes omkommet i Middelhavet

45 migranter er savnet og fryktes omkommet etter at båten deres sank i Middelhavet onsdag, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Migrantene forsøkte å ta seg fra Tunisia til Europa da båten de var om bord i forliste, opplyser IOM. Det er ikke funnet overlevende etter forliset.

NRK - 3 timer siden

Idrettstrener fengslet for seksuelle overgrep mot tre unge utøvere

En mann fra Telemark ble fredag varetektsfengslet, siktet for overgrep mot tre ungdommer han har vært trener for. Idrettstreneren ble pågrepet onsdag denne uken. Han er siktet for tre tilfeller av misbruk av overmaktsforhold og to tilfeller av seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, ifølge fengslingskjennelsen fra Telemark tingrett.

NRK - 4 timer siden

Georgieva fortsetter som IMF-sjef i fem nye år

Det internasjonale pengefondets sjef Kristalina Georgieva får beholde vervet i en ny femårsperiode. Det bekreftet IMFs styre fredag. Styret i Det internasjonale pengefondet (IMF) opplyser at beslutningen om å vise henne tillit i fem nye år, er enstemmig vedtatt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com