NRK > Nyheter

Sunday, 05 December, 06:32

NRK - 22 sep 21 kl. 10:06

Sonderingene rundt ny regjering

Det er avklart at det vil være to politikere fra hvert parti som skal delta i regjeringssonderingene på Hurdalsjøen Hotel. Fra SV vil leder Audun Lysbakken og nestleder Kirsti Bergstø delta. – Vi ser fram til sonderingene på Hurdalsjøen, og vi vil jobbe for at en ny regjering skal få en kraftfull politikk for å få ned forskjellene, og for å få bukt med miljøkrisa, sier Audun Lysbakken..
Les mer på NRK


Les mer om:
Hurdalsjøen Hotel, SV, Audun Lysbakken, Kirsti Bergstø, Hurdalsjøen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sonderingene, rundtny , regjering
NRK - 26 sep 21 kl. 13:08

Sonderingene gjenopptas i Hurdal

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV gjenopptar sonderingene om regjeringsdannelse på Hurdalsjøen hotell mandag klokken 12. Politikerne vil ankomme til ulike tidspunkter, og det legges ikke opp til en felles presseorientering ved oppstart, opplyser de tre partiene. De seks toppolitikerne som sonderer på vegne av Ap, Sp og SV tok fredag ettermiddag helgepause i samtalene.

NRK - 23 sep 21 kl. 09:32

Sonderingene rundt ny regjering

Vil Norges neste regjering bestå av tre partier – eller ikke? Det er det store spørsmålet når Ap, Sp og SV møtes til sonderinger i Hurdal i dag. Det er trolig første gang de tre partiene snakker regjering i samme rom etter at valget ga en soleklar seier til rødgrønn side.

NRK - 23 sep 21 kl. 09:41

Støre: Mandatet vårt er tydelig

Påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier de har fått et klart mandat om å regjeringsskifte før sonderingene om regjeringssamarbeid starter. – Jeg er glad for at vi tre møtes til det som er sonderinger, og muligheten til å danne en flertallsregjering, sa Støre da de tre partilederne møtte pressen i forkant av sonderingene. – Vi har fått et veldig klart mandat fra velgerne, og det er skifte av regjering, sa Ap-lederen..

VG - 23 sep 21 kl. 22:00

Regjerings­sonderingene: Disse jobber i kulissene

HURDAL (VG) Støre, Vedum og Lysbakken har med seg en rekke bakspillere i sonderingene om en ny rødgrønn regjering. Møt Støres hyttekokk, en skimester i stortingsmesterskapet og fakirkurs-arrangøren..

VG - 23 sep 21 kl. 09:16

Støre før sonderingene: Vil gå rett på sak

Ap-leder og påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre sier at han har store forventninger til sonderingene som skal starte på Hurdalssjøen hotell klokken 10..

VG - 28 sep 21 kl. 11:25

Sonderingene: Uenighet gir lengre prosess

HURDALSJØEN HOTELL (VG) Sonderingene med sikte på forhandlinger om en flertallsregjering er i gang på fjerde døgnet tirsdag. Tidsbruken er forårsaket av en reell uenighet om de viktige saksområdene, får VG opplyst..

NRK - 05 jul 21 kl. 08:34

Sveriges regjering

I dag er siste dag for Sveriges statsminister Stefan Löfven til å sikre støtte til ny regjering. Han må i løpet av mandagen gi beskjed om han har greid å sikre nytt regjeringsgrunnlag eller ikke. Han kan også be om å få lenger tid til sonderingene..

Aftenposten - 20 sep 21 kl. 16:33

Senterpartiet åpner for sonderinger med SV om regjering

Senterpartiet har i hele valgkampen sagt at de vil ha en regjering kun med Ap. Nå skal også SV med i sonderingene..

Klartale - 12 okt 21 kl. 11:18

Pekte på Jonas Gahr Støre som ny statsminister

Tirsdag talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister. Dette er vanlig å gjøre etter at en ny regjering har blitt valgt.

NRK - 29 sep 21 kl. 14:19

Moxnes advarer mot slalåm-kjøring

– Jeg vil advare Støre og Vedum mot å kjøre slalåm i Stortinget ved å samarbeide med høyresida i viktige saker. Det vil være å se bort fra velgernes klare ønske om et politisk skifte. Det siste landet trenger er en regjering som viderefører Høyres politikk for økte forskjeller og slår ring rundt forlik for profitt i velferden, skattekutt til de rike og en tafatt klimapolitikk, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes om SVs brudd i sonderingene..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt