NRK > Nyheter

Monday, 27 March, 22:17

NRK - 18 mar 23 kl. 23:45

Snudde om nytt helikopter til forsvaret

De nye Seahawk-helikoptrene som nå er besluttet innkjøpt til forsvaret, var ønsket av Sjøforsvaret for 20 år siden. Dengang mente Luftforsvaret at helikoptertypen ikke var sikekr nok. Etter at skandalehelikopteret NH-90 ble satt på bakken sist sommer, får Sjøforsvaret oppfylt ønsket sitt. Årsaken til at Luftforsvaret mente helikopteret ikke var sikkert nok, er at det ikke flyter. Ved en nødlanding på sjøen har mannskapet kort tid på å komme seg ut..
Les mer på NRK


Les mer om:
Seahawk, Sjøforsvaret, Luftforsvaret, NH

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Snuddeom , nytt, helikopter, til, forsvaret
NRK - 17 jan 23 kl. 12:29

Vil ha politihelikopter på grensa

Politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark vil ha helikopter for å styrke oppsynet med den norsk-russiske grensa. Hun mener det er nødvendig i dagens situasjon. – Det er ofte 25 kuldegrader og fremdeles mørkt mesteparten av dagen, sier Hætta til The Independent Barents Observer.

NRK - 21 dec 22 kl. 19:33

Ingen brann i helikopter på Flesland

Flytårnet på Flesland i Bergen meldte om ein indikasjon på brann i eit helikopter. Helikopter var på veg inn for landing, skreiv 110 Vest på Twitter. – Helikopteret har landa og det er ingen brann, seier Kvam til TV 2 rett etter 19.

NRK - 25 jan 23 kl. 14:42

Riksvei 80 vil være stengt fram til torsdag

Riksvei 80 mellom Bodø og Fauske vil ikke åpne før tidligst torsdag ettermiddag. På grunn av dårlig vær har det ikke vært mulig å fly over skredområdet med helikopter eller drone i dag, melder Statens vegvesen. – Sikkerhet kommer først, både for Statens vegvesen og for de vi er avhengige av for å komme oss opp i lufta.

NRK - 21 dec 22 kl. 19:33

Mogleg brann i helikopter på Flesland

Flytårnet på Flesland melder om ein indikasjon på brann i eit helikopter. Helikopter er på veg inn for landing, skriv 110 Vest på Twitter..

NRK - 18 jan 23 kl. 08:05

Helikopter skal ha krasjet i bygg i Kyiv

Et helikopter har styrtet i en bygning som huser «sosial infrastruktur» i ukrainske Brovary, opplyser nestlederen ved Volodymyr Zelenskyjs stab. – Et luftfartøy har krasjet inn i et sosialt infrastrukturanlegg. Vi henter fram informasjon om ofrene og omstendighetene.

Aftenposten - 30 dec 22 kl. 22:02

Oilers snudde til seier i toppkampen mot Sparta – overtok tabelltoppen

Stavanger Oilers lå under 0-2 før de snudde til 7-2-seier over Sparta Sarpsborg og overtok tabelltoppen i eliteserien i….

VG - 30 dec 22 kl. 22:02

Oilers snudde til seier i toppkampen mot Sparta – overtok tabelltoppen

Stavanger Oilers lå under 0-2 før de snudde til 7-2-seier over Sparta Sarpsborg og overtok tabelltoppen i eliteserien i ishockey..

VG - 19 jan 23 kl. 22:52

Haaland endte måltørken da City snudde fullstendig og slo Tottenham

(Manchester City - Tottenham 4–2) Erling Braut Haaland (22) scoret sitt første mål for året da Manchester City snudde 0–2 til 4–2 i andre omgang..

E24 - 14 dec 22 kl. 20:38

Berg-og-dalbane på Wall Street under sentralbanktale

De amerikanske børsene snudde ned etter rentebeslutningen fra sentralbanken i USA. Under sentralbanksjefens tale gikk det enda brattere nedover - før det snudde opp igjen..

VG - 15 jan 23 kl. 16:57

Havertz reddet Chelsea og snudde trenden – Mudryk presentert

(Chelsea - Crystal Palace 1–0) En hardt presset Graham Potter (47) kunne juble for en etterlengtet opptur da Kai Havertz (23) snudde trenden mot Crystal Palace..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bussjåfør stanset med promille

Politiet fikk mandag kveld melding om en buss som vinglet på vei fra Åsgårdstrand mot Tønsberg. Det viste seg å være en rutebuss med flere passasjerer på vei mot sentrum av byen. En politipatrulje stanset bussen ved Kilen, opplyser Inge Landsrød, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

NRK - 45 minutter siden

Russland fikk ikke gjennomslag for uavhengig Nord Stream-gransking

Russland har fremmet en resolusjon i FNs sikkerhetsråd om en FN-ledet uavhengig gransking av sabotasjen mot Nord Stream-ledningene i fjor høst. Mandag stemte sikkerhetsrådet over forslaget. Kun Kina, Russland og Brasil stemte for forslaget.

NRK - 1 time siden

Oslo-psykiater tiltalt for besittelse av overgrepsbilder av barn

En psykiater i Oslo er tiltalt for å ha vært i besittelse av 69 bilder som viser seksualiserte barn eller seksuelle overgrep mot barn. De aller fleste bildene, 66 i alt, er tatt av én enkelt tenåring, som var under 18 år da bildene ble tatt, skriver avisa Vårt Oslo. Psykiateren, som er i 60-årene, er tiltalt etter straffelovens paragraf 311, som omhandler besittelse av bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn.

NRK - 1 time siden

USA og Storbritannia positive til Netanyahus reformpause

Både USA og Storbritannia er fornøyd med at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har satt den omstridte rettsreformen på pause. Det hvite hus sa seg fornøyd med Netanyahus beslutning, og oppfordret også israelske ledere til å finne fram til et kompromiss i saken så raskt som råd. – Demokratiske samfunn styrkes av maktfordelingsprinsippet, heter det i uttalelsen fra Washington.

NRK - 2 timer siden

Det hvite hus: – Hjerteskjærende

Det hvite hus uttaler seg etter skoleskytingen i Nashville, der seks personer ble drept. – Hjerteskjærende, sier talskvinne for president Joe Biden, Karine Jean-Pierre. Biden oppfordrer nå kongressen i USA til å innføre strengere våpenlover og -reguleringer.

NRK - 4 timer siden

Seks drept i skoleskyting i Nashville – gjerningskvinne drept av politiet

Det har vært skyting på en barneskole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Syv personer ble drept i angrepet, sier politiet i Nashville. Blant dem er det tre barn og to voksne, sier en talsperson for sykehuset, ifølge Reuters.

NRK - 2 timer siden

Netanyahu: – En ekstremistisk minoritet vil splitte nasjonen

– Det er en ekstremistisk minoritet som vil splitte nasjonen. Det sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale mandag kveld. Det var varslet at han ville tale til nasjonen etter de voldsomme opptøyene mot en omstridt planlagt rettsreform.

NRK - 3 timer siden

Storjuryen i Trump-saken skal ha nytt møte

Storjuryen som vurderer anklagene mot ekspresident Donald Trump i forbindelse med utbetalingene til Stormy Daniels, skal ha nytt møte mandag. Storjuryen har hatt møter siden januar. Trump risikerer tiltale i forbindelse med utbetaling av såkalte hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels.

NRK - 4 timer siden

Ein person satt fastklemt – E6 stengt etter trafikkulykke

Tre personar i to personbilar var involvert i ei trafikkulykke på E6 ved Røsvoll i Rana. Ein av dei involverte satt fastklemt i ei av bilane. – Der har brannvesenet hjelpt med å få han laus, seier operasjonsleiar May-Wenche Hansen i Nordland politidistrikt til NRK.

NRK - 4 timer siden

Flere drept etter skoleskyting i Nashville – gjerningsperson drept

Det har vært skyting på en skole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge BNO News skal det være minst fire døde etter angrepet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com