NRK > Nyheter

Saturday, 16 October, 17:11

NRK - 26 maj 21 kl. 13:26

Smitten auka med 22 prosent i Noreg

Talet på nye smittetilfelle i Noreg auka med 22 prosent i førre veke, ifølgje FHI. R-talet er framleis 1. Talet på dei som testa seg auka også med 18 prosent i same periode. Smittesituasjonen har endra seg nasjonalt den siste tida. Førre veke hadde Oslo og Viken 35 prosent av tilfella i Noreg.
Les mer på NRK


Les mer om:
Noreg, FHI, Oslo, Viken, Vestfold, Telemark

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Smitten, aukamed 22 , prosenti , Noreg
NRK - 22 jun 21 kl. 08:32

Overført frå Afghanistan til Noreg

Forsvaret sine lokalt tilsette i Afghanistan er overført til Noreg, opplyser regjeringa. Regjeringa har bestemt at Noreg skal vareta sikkerheita for lokalt tilsett personell for Forsvaret og ambassaden i Kabul ved at personale kunne bli overført til Noreg. Dei lokale tilsette, med familiemedlemmar, kom til Gardermoen på måndag.

NRK - 10 maj 21 kl. 09:21

Utanrikshandel på same nivå som før

Auka import og eksport gjer at dansk utanrikshandel er tilbake på same nivå som før koronoakrisa. I mars auka eksporten av varer og tenester med 4,6 prosent, medan utviklinga av importen auka med 4,5 prosent..

NRK - 08 sep 21 kl. 15:04

– Ønsker å beskytte eigen befolkning

Det europeiske legemiddelverket (EMA) vurderer no å anbefale ein tredje dose til fullvaksinerte. På spørsmål om helseminister Bent Høie vil prioritere tredje dose til eigen befolkning eller sikre vaksinar til andre land som ikkje har vaksinert like mange, svarar han: – Vi ønsker å beskytte vår eigen befolkning. Får vi faglege råd om at ein tredje dose er nødvendig for å vareta det vernet, så er det noko som vil vege ganske tungt og då vil vi gjere det, seier Høie.

NRK - 18 jun 21 kl. 18:09

Fleire dødsfall enn venta i Sverige

Dødsårsaksregisteret i FHI har gjort ei førebels samanlikning av ulike dødsårsaker i Sverige og Noreg sidan 2010. – Talet på døde i Noreg i pandemiåret 2020 var som forventa, men i Sverige var det 6,8 prosent fleire dødsfall enn ein elles kunne rekne med. Når det gjeld utviklinga mellom 2010 og 2019, blei kreft og lungesjukdommar oftare innrapporterte som underliggande dødsårsak i Noreg samanlikna med Sverige, men hjarte- og karsjukdommar sjeldnare, seier overlege Guttorm Raknes i Dødsårsaksregisteret i Folkehelseinstituttet.

NRK - 14 apr 21 kl. 13:14

R-talet i Noreg er 0,8

R-talet i Noreg, altså kor mange ein koronasmitta person vidarefører smitten til, er på 0,8. Det syner vekesrapportern til Folkehelseinstituttet. I alt blei det meldt om 4800 koronasmitta i Noreg førre veke.

NRK - 06 okt 21 kl. 13:07

Auka fyllingsgrad i magasina

I veke 39 var fyllingsgrada i norske vassmagasin 64,5 prosent, viser statistikk frå NVE. I løpet av veka steig magasina med 1,7 prosenteiningar. Høgast magasinfylling er det i Nord-Noreg med 80,7 prosent, medan Sørvest-Noreg hadde lågast fylling med 54,6 prosent..

NRK - 08 sep 21 kl. 14:14

Auka smitte i blant 6-12-åringar

Smitten auka med 54 prosent i aldersgruppa 6 til 12 år førre veke. Det melder Folkehelseinstituttet..

NRK - 30 sep 21 kl. 19:27

Kraftkabel vil gi dyrare straum

Den nye kraftkabelen til Storbritannia vil gjere straumen dyrare i Sør-Noreg. Men kor mykje dyrare, er analytikarar og Statnett usamde om. Kraftanalytikar Tor Reier Lilleholt i Volue Insight trur ikkje opninga av kabelen vil føre til store endringar i dei norske straumprisane med det aller første, men selskapet har gjort utrekningar som viser at den vil bidra til å auke den sørnorske straumprisen med 10 øre/kWh i snitt over tid.

NRK - 17 sep 21 kl. 08:54

Låg kvinnedel i yrkesfag

Samanlikna med andre OECD-land er Noreg blant landa med lågast kvinnedel i yrkesfag, skriv Statistisk sentralbyrå. Under 40 prosent av elevane i yrkesfagleg opplæring i Noreg er kvinner, viser rapporten Education at a Glance 2021. I OECD-landa var kvinnedelen i snitt 45 prosent.

NRK - 13 jul 21 kl. 12:53

Dødsstraffar auka med 600 prosent

Det siste tiåret har talet dødsstraffar i Bahrain auka med over 600 prosent, ifølge ein ny rapport. Auken skaut særleg fart etter starten på den arabiske våren i 2011, med fleire opprør i ei rekke arabiske land. 51 personar har sidan då blitt beordra avretta, 88 prosent av desse var skulda for terrorrelaterte handlingar.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Granat i Langesund

Det er funnet en militær granat på en privat adresse i Langesund i Telemark. Granaten er trolig fra 2. verdenskrig, opplyser Sør-Øst Politidistrikt.

NRK - 45 minutter siden

Ingen tatt av steinras på fv 49

Et steinras har gått over fylkesvei 49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen. Politiet melder at ingen er tatt av raset, men at det ligger store steiner i veien. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 45 minutter siden

Steinras mellom Odda og Jondal

Et steinras har gått over fylkesvei 49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen. Det er observert biler i området, men det er uklart om noen er tatt av raset. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 45 minutter siden

Steinras over fylkesvei 49

Et steinras har gått over fylkesvei 49 ved Jondalstunnelen , opplyser Vest Politidistrikt. Det er observert biler i området, men det er uklart om noen er tatt av raset. Jondalstunnelen og Folgefonnstunnelen er foreløpig stengt..

NRK - 1 time siden

Mistenkelig dødsfall i Skien

En person er funnet død ute på en sti i nærheten av et boligfelt i Skien. Det melder Sør-Øst Politidistrikt på Twitter. Personen er ikke identifisert, og hendelsen behandles som et mistenkelig dødsfall..

NRK - 1 time siden

– 160 Houthi-krigere drept

Minst 160 opprørere fra den jemenittiske Houthi-bevegelsen er drept i nye kamper sør for Maarib, ifølge den saudiledede koalisjonen som kriger i Jemen. I en uttalelse lørdag sendt ut via Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå, sier koalisjonen at den har gjennomført 32 angrep i løpet av det siste døgnet, og at minst 160 opprørere ble drept. Det melder NTB via AFP.

NRK - 1 time siden

Tromsø: Person funnet i havet

En person er funnet i havet utenfore Tromsø sentrum, melder Troms politidistrikt. Nødetatene er på stedet..

NRK - 1 time siden

Salah med kunstmål i storseier

Mohamed Salah og Roberto Firmino lekte seg da Liverpool slo Watford 5–0 lørdag ettermiddag. Selv om Firmino leverte hat trick, var det Salah sto for kampens store høydepunkt da han dro av flere Watford-spillere og la ballen i motsatt hjørne til 4–0. – Salah har aldri vært bedre, konstaterte TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller underveis i kampen.

NRK - 2 timer siden

Ti arbeidere evakuert fra fabrikk

–Politi og brannmannskap har rykket ut til en brann i et industriområde på Leangen. Det har vært et lite smell og et branntiløp i en ovn. Det er ikke noe dramatikk forsåvidt, ti arbeidere er evakuerte fra fabrikken og ingen er skadd.

NRK - 2 timer siden

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt