NRK > Nyheter

Wednesday, 20 October, 03:07

NRK - 16 sep 21 kl. 03:17

Smiths venner tas opp i NKR

Etter to år med observatørstatus får Brunstad Christian Church (BCC), også kjent som Smiths venner, bli fullverdig medlem i Norges Kristne Råd. Det ble avgjort med svært knapt flertall, 21 for og 19 mot, på rådsmøte onsdag, skriver Norge i dag. BCC har hatt observatørstatus siden 2019, noe et samlet NKR-styre anbefalte rådsmøtet å videreføre, blant annet basert på høringssvar fra halvparten av de 22 medlemsorganisasjonene. Fire av svarene var negative, og flere andre uttrykte usikkerhet. I de negative høringssvarene ble det blant annet vist til reaksjoner fra BCC på kritikk mot dem i mediene og offentligheten, etter at NRK i fjor sendte en Brennpunkt-dokumentar der de tok for seg forvaltningen av penger som var innsamlet fra menighetens medlemmer.
Les mer på NRK


Les mer om:
Brunstad Christian Church, BCC, Smiths, Norges Kristne Råd, Norge, NKR, NRK, Brennpunkt, Berit Hustad Nilsen, Vårt Land

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Smiths, venner, tas, oppi , NKR
NRK - 26 maj 21 kl. 15:33

Vil ikke ha Smiths venner med i råd

Den norske kirke er usikker på om Brunstad Christian Church har nok tillit blant kirkesamfunnene til å bli med i Norges Kristne Råd. Det skriver Olav Fykse Tveit, preses blant biskopene i Den norske kirke, og Berit Hagen Agøy, internasjonal direktør i Kirkerådet og Mellomkirkelig råd, i et høringssvar, ifølge avisa Dagen. Brunstad Christian Church (BCC), best kjent som Smiths venner, har observatørstatus i samarbeidsorganet Norges Kristne Råd, men har søkt om å få bli fullverdige medlem..

NRK - 13 aug 21 kl. 21:00

Avlyser VM i Smiths venner-lokale

Norges E-sportforbund skal ikke lenger holde VM-kvalifiseringer i lokaler eid av Smiths venner etter en stor boikottkampanje mot forbundet, skriver Gamer.no. – Valget av lokasjon for finalen i kvalifiseringen har vært et veloverveid valg fra Norges E-sportforbund sin side.

Aftenposten - 25 maj 21 kl. 12:12

Smiths venner klager NRK inn for PFU

NRK er klagd inn for PFU for Brennpunkt-dokumentaren «Guds Utvalde – Smiths Venner», som ble vist på kanalen i november..

Aftenposten - 13 aug 21 kl. 19:36

Ble utsatt for press: Vil ikke arrangere VM-kvalik hos «Smiths venner»

Norges E-sportforbund vil likevel ikke arrangere helgens VM-kvalik i lokaler eid av «Smiths venner»..

VG - 13 aug 21 kl. 19:36

Ble utsatt for press: Vil ikke arrangere VM-kvalik hos «Smiths venner»

Norges E-sportforbund vil likevel ikke arrangere helgens VM-kvalik i lokaler eid av «Smiths venner»..

NRK - 19 jun 21 kl. 23:42

Penge- og dugnadspress i menigheit

Eit lekka dokument frå eit lokallag i Smiths venner viser at det er forventa at medlemane bidrar med fleire tusen kroner i månaden. Fleire medlem fortel om penge- og dugnadspress. Leiinga i menigheita seier det er frivillig å gje..

NRK - 20 jun 21 kl. 00:29

Trua NRK etter millionavsløring

Menigheten Smiths Venner trua NRK med søksmål da Brennpunkt dokumenterte at 611 millioner kroner som medlemmer hadde samlet inn, var lånt ut videre av en bank på Kypros som siden ble lagt ned. Det er uklart hvor pengene tok veien..

NRK - 02 jun 21 kl. 06:52

Streiken trappes opp

Onsdag trappes streiken opp i Oslo. Det betyr at mange skoler og kommunale barnehager blir helt eller delvis stengt. I Oslo tas over 1200 nye ansatte ved skoler, barnehager og ulike helseinstiutisjoner ut i streik.

NRK - 11 aug 21 kl. 17:26

40 år gammelt kakestykke solgt

Et 40 år gammelt kakestykke fra bryllupet til britiske prins Charles og lady Diana er solgt på auksjon for 1.850 pund, som tilsvarer drøyt 22.700 kroner.

NRK - 26 aug 21 kl. 08:30

Ny lov skal styrke elevrettigheter

Mer elevdemokrati, rett til å fullføre videregående skole og rådgiving i læretiden for lærlinger er noen av elementene i ny opplæringslov, skriver NTB. Det er 23 år siden forrige opplæringslov, og det har vært mange reformer og lovendringer som har stykket opp loven. Torsdag legger regjeringen fram en ny og oppdatert lov.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Komité vil straffe Steve Bannon

Komiteen som gransker kongresstormingen i USA har vedtatt at Steve Bannon bør tiltales for å ha vist forakt for Kongressen ved å nekte å vitne. Bannon ble instruert av sin tidligere sjef, Donald Trump, til ikke å vitne for komiteen..

NRK - 1 time siden

OL-ilden ankom Beijing

Den olympiske ilden har kommet fram til Beijing. Ilden ble mottatt av visepresident Yu Zaiqing i den kinesiske OL-komiteen som her viser fram flammen som ble fraktet med fly fra Hellas. Vinter-OL skal arrangeres i Beijing fra 4.

NRK - 1 time siden

Tre barn døde i luftangrep i Tigray

Tre barn ble drept i luftangrepene mot Tigray-regionen i Etiopia denne uken. Det har lokale helsearbeidere rapportert til FN. Statlige medier i Etiopia har bekreftet at det ble gjennomført et luftangrep mot Mekele, hovedstaden i regionen som fredsprisvinner Abiy Ahmeds regime gikk til krig mot i november i fjor..

NRK - 1 time siden

Nord-Korea bekrefter ny missiltest

Nord-Korea bekrefter at landet gjennomførte en prøveskyting av det som omtales som en ny type ballistisk missil fra en ubåt tirsdag. Nyheten gjør at det blir avholdt et krisemøte i FNs sikkerhetsråd onsdag, ifølge AFP. Ifølge diplomatiske kilder var det USA og Storbritannia som kalte inn til møtet.

NRK - 1 time siden

Vedum: Ingen kur mot dyr strøm

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier det ikke finnes noen mirakelkur mot høye strømpriser. Han sier til Klassekampen at han er bekymret over utviklingen og sier regjeringen har startet arbeidet med å få ned prisene..

NRK - 2 timer siden

Over 1000 døde i Russland tirsdag

I Moskva må arbeidstakere over 60 år holde seg hjemme de neste fire månedene, og bedrifter er pålagt å ha minst 30 prosent av de ansatte på hjemmekontor. Tirsdag ble det registert 1015 koronadøde i landet, det høyeste tallet siden pandemien startet. Over 225.

NRK - 2 timer siden

608 nye koronasmittet siste døgn

Tirsdag ble det registrert 608 nye koronatilfeller i Norge. Det er 18 flere enn forrige tirsdag. Den siste uka er det i snitt registrert 410 nye smittede per dag.

NRK - 2 timer siden

96-åring anklaget for 11.000 drap

En 96 år gammel tidligere sekretær i konsentrasjonsleiren Stutthof møtte idag i retten i Tyskland. Irmgard Furchner anklages for medvirkning til over 11.000 drap..

NRK - 3 timer siden

Årets unge kokk 2021

Vinneren av prisen Årets unge kokk 2021 ble 24 år gamle Andrea Svendsen. Hun jobber som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim. Andreplassen gikk til Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg.

NRK - 4 timer siden

Trenger flere lastebilsjåfører

Lange arbeidsdager og dårlig lønn gjør at lastebilbransjen har mangel på sjåfører i Norge. Dette kan føre til at du ikke får de varene du har bestilt eller de du pleier å kjøpe..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt