NRK > Nyheter

Monday, 17 January, 07:38

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sande, Skafjellåsen, Otto Galleberg, Sande Sportsklubb, Gry Haugsbakken

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Slukker, lysløypa, grunnav , dyr, strøm
Aftenposten - 19 aug 21 kl. 16:55

Her bygges ny lysløype i Nordmarka

Traseen er en såkalt forbindelsesløype. Løypa skal hektes på det store lysløypenettet i området rundt Frognerseteren..

NRK - 19 aug 21 kl. 09:30

Droner redder rådyr fra slåmaskiner

Droner med varmesøkende kameraer har reddet tusenvis av rådyr fra å bli maltraktert av slåmaskiner i Tyskland, sier regjeringen, som subsidierer droneflygingen. – Takket være pengene vi har delt ut, er rundt 200 droner tatt i bruk. Så langt er nesten 6.

Klartale - 12 okt 21 kl. 06:00

Frykter at villreinen blir utryddet

I fjor ble skrantesyken funnet i en villreinbukk under jakta. Det er en sykdom som gjør at reinsdyr sliter med å få i seg næring, og oppfører seg unormalt. Den kan også smitte elg, rådyr og rein.

NRK - 02 sep 21 kl. 09:40

Hvert sjette gårdsbruk lagt ned

Siden 2010 har antallet gårdsbruk sunket med 17,4 prosent, viser tall fra SSB. I fjor var det 38.498 gårdsbruk i Norge.

NRK - 09 aug 21 kl. 12:11

Døde dyr i Steinkjer

Mattilsynet bekrefter at et større antall storfe har dødd på en gård i Steinkjer. Det er mistanke om forgiftning på grunn av gjødselgass, sier Jan Arild Røkke, avdelingssjef i Mattilsynet, til Trønder-Avisa. Konstituert regiondirektør Andreas Otlo sier til NRK at det er snakk om omlag 40 dyr..

NRK - 14 okt 21 kl. 21:51

Vil gi slaktere hastevisum

Friske dyr blir avlivet på grunn av mangel på slaktere i Storbritannia. Nå vil den britiske regjeringen gi 800 utenlandske slaktere et seks måneders visum. Mangelen på personale i slakteriene har allerede ført til at 6.

NRK - 16 aug 21 kl. 08:08

Klargjør evakuering av dyr

12 dyr i en driftsbygning på Tretten er klargjort for evakuering. Like før klokken 06 ble det meldt om brann på gården hvor driftsbygningen står. Alle beboere skal være ute av boligen.

Aftenposten - 20 aug 21 kl. 17:23

Mange skaffet seg hund eller katt under pandemien. Nå blir mange dyr på rundt ett år omplassert.

Pågangen hos Foreningen for omplassering av dyr har økt betraktelig den siste tiden. Spesielt av hunder på rundt ett år..

E24 - 21 aug 21 kl. 08:16

Sintef-forsker: Ryddejobben etter oljealderen blir dyr

Sintef-forsker Harald Linga advarer mot en rådyr ryddejobb når oljealderen ebber ut de kommende tiårene..

NRK - 25 aug 21 kl. 18:00

Skal evakuere 200 dyr fra Kabul

Mens tusener av desperate mennesker forsøker å komme seg ut av Kabul, har en britisk mann fått tillatelse til å evakuere 200 hunder og katter. Den tidligere soldaten Paul Farthing driver en dyrevernsorganisasjon i den afghanske hovedstaden. Nå har han samlet inn penger til å chartre et fly som skal frakte ut de afghanske ansatte, deres familier – og rundt 200 hjemløse dyr..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt