NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 07:35

NRK - 04 jul 21 kl. 00:57

Slovakia skjerper karantenereglene

For å beskytte seg mot nye virusvarianter strammer Slovakia til. Fra 9. juli vil bare reisende som er fullvaksinert, slippe 14 dagers karantene. Den nye regelen gjelder for alle reisende, uansett nasjonalitet. Først etter fem dager blir det mulig å ta en PCR-test og slippe ut om den er negativ..
Les mer på NRK


Les mer om:
Slovakia, PCR

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Slovakia, skjerper, karantenereglene
NRK - 04 okt 23 kl. 12:40

Slovakia innfører skjerper kontrollen på grensen til Ungarn

Slovakia innfører midlertidige kontroller på grensen til Ungarn som følge av at et økende antall illegale migranter prøver å krysse grensen. Polen, Østerrike og Tsjekkia har innført lignende tiltak ved grensen til Slovakia. I løpet av året har antallet illegale migranter som tar seg til Slovakia ellevedoblet seg.

NRK - 01 okt 23 kl. 04:11

Populistparti med overtaket i valget i Slovakia

Populistpartiet Smer-SD leder med 23,7 prosent av stemmene i valget i Slovakia når stemmene fra 90 prosent av valgdistriktene er talt opp. Det provestlige partiet Progressivt Slovakia (PS), som ledet på to valgdagsmålinger, hadde samtidig 15,7 prosents oppslutning, mens HLAS hadde 15,4 prosent. Det liberale sentrumspartiet Progressivt Slovakia ledes av Michal Simecka, som under valgkampen lovte å holde stø kurs i utenrikspolitikken, det vil si å fortsette den sterke støtten til nabolandet Ukraina, blant annet å gi ukrainerne mer våpen og ammunisjon.

NRK - 06 mar 22 kl. 05:23

Norsk seier i rullestolcurling

De norske Paralympics-håpene i rullestolcurling vant 9-3 mot Slovakia i sin andre kamp i Beijing natt til søndag. Norge tok første poeng i kampen og festet grepet ytterligere ved å også vinne tredje og fjerde omgangen. Godt norsk spill, kombinert med enkelte feil fra det slovakiske laget, sørget for forspranget.

NRK - 08 mar 22 kl. 15:49

Nederland og Tyskland skal utplassere luftvernmissiler i Slovakia

Nederland vil utplassere Patriot-missiler i Slovakia på forespørsel fra Nato. Dette skal gjøres i samarbeid med Tyskland, kunngjorde forsvarsminister Kasja Ollongren i Haag tirsdag. – Vi har tatt en prinsipiell beslutning om å sørge for luftvern sammen med tyskerne i Slovakia, sa ministeren til avisen De Telegraaf.

NRK - 18 mar 22 kl. 16:29

Nederland og Tyskland sender tre luftvernmissil til Slovakia

Den nederlandske regjeringa sa fredag at dei vil senda ein luftvernmissil av typen MIM-104 Patriot til Silac i Slovakia, som ein del av Nato sitt trekk for å styrka luftforsvaret i Aust-Europa. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Tyskland sender i tillegg to luftvernmissil av same type til Slovakia, ifølge eit fråsegn frå den nederlandske forsvarsministeren Kajsa Ollongren..

NRK - 18 mar 22 kl. 16:29

Nederland og Tyskland sender tre luftvernmissilsystem til Slovakia

Den nederlandske regjeringa sa fredag at dei vil senda ein luftvernmissilsystem av typen MIM-104 Patriot til Silac i Slovakia, som ein del av Nato sitt trekk for å styrka luftforsvaret i Aust-Europa. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Tyskland sender i tillegg to luftvernmissilsystem av same type til Slovakia, ifølge eit fråsegn frå den nederlandske forsvarsministeren Kajsa Ollongren..

NRK - 10 aug 22 kl. 18:27

Olje strømmer igjen til Slovakia gjennom russisk oljeledning

Oljen strømmer igjen til Slovakia gjennom oljeledningen fra Russland gjennom Ukraina etter at leveransene ble stanset i forrige uke. Det slovakiske oljeselskapet Slovnaft meldte onsdag at de igjen får olje gjennom oljeledningen Druzjba, og at leveransene til Ungarn ventes å bli gjenopptatt torsdag. Det russiske selskapet Transneft, som drifter rørledningen, opplyste at leveransene til Tsjekkia, Slovakia og Ungarn var stanset av Ukraina på grunn av problemer med å betale transittavgiften.

NRK - 10 feb 23 kl. 02:16

Tyskland gir luftforsvarssystem til Slovakia

Tyskland skal gi to sett med luftforsvarssystem av typen Mantis til Slovakia. Det skal brukes til å beskytte landets grense til Ukraina i øst. – Slovakia vil motta systemene gratis og permanent, sier talsperson Martina Kakascikova i Slovakias forsvarsdepartement.

NRK - 22 mar 23 kl. 09:40

USA tilbyr kamphelikopter til Slovakia

I førre veke gav Slovakia kampfly til Ukraina. No får landet tilbod om å kjøpe kamphelikopter av typen Bell AH-1Z Viper frå USA til sterkt reduserte prisar, seier Slovakias forsvarsminister Jaroslav Nad. Prisen skal vere redusert med to tredelar.

NRK - 28 apr 23 kl. 19:45

Fem EU-land einige om mateksport til Ukraina

Bulgaria, Ungarn, Polen, Romania og Slovakia har blitt einige om ein avtale for å tillate transitt av ukrainsk matvarer, sa EU-kommisjonen fredag. Det har vore innført mellombelse forbod mot matvarene på grunn av protestar frå bønder i landet. Auken av billig korn og andre gardsprodukt frå Ukraina gjorde at Polen og Ungarn sa at dei ville stanse import frå Ukraina grunna lokale bønders interesse.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Funnet miljøgifter – stenger populær øy i Oslofjorden

Deler av den populære badeøya Gressholmen blir stengt for publikum fordi det kan være helseskadelig å oppholde seg der. Årsaken er forurensning fra en gammel skytebane på øya i Indre Oslofjord, skriver Aftenposten. Oslo kommune ber folk unngå å spise bær, sopp, fisk, skjell og skalldyr fra Gressholmen og Rambergøya.

NRK - 1 time siden

Kontroll på brannar

Både i Aureosen i Hustadvika og i Breivika i Ålesund har brannvesenet kontroll på to brannar i bustadhus. I Aureosen ryk det litt frå taket framleis, men ettersløkking har starta. Også i Breivika er brannen slått ned.

NRK - 15 minutter siden

Folk lever lengst i Akershus

FHIs folkehelseprofil viser at folk er sunnest i Akershus. De lever lenger og er friske lenger. De som sliter mest med helsa bor i Østfold og Finnmark.

NRK - 1 time siden

Vil ha fleire lovar på nynorsk

Både Noregs Mållag og Juristmållaget meiner altfor få av norske lover er på nynorsk, skriv Bladet Tysnes. Berre 14 prosent av norske lover er på nynorsk, resten er på bokmål. Dei viser mellom anna til at både arvelova og trussamfunnslova tidlegare var på nynorsk, men når desse lovane vart reviderte i 2019 og 2020, vart begge på bokmål..

NRK - 1 time siden

VG: 5000 leger usikre på framtida i yrket

Nesten 5000 leger svarer i en spørreundersøkelse at de ikke er sikre på om de er i yrket om to år, skriver VG. Det er nesten halvparten av de som svarte i medlemsundersøkelsen til Legeforeningen Legene beskriver blant annet en arbeidshverdag preget av stress og med liten mulighet til å styre tiden selv..

NRK - 2 timer siden

Eksplosjon i lavblokk i Stockholm fylke

Det har vært en eksplosjon i en lavblokk i Åkerberga i Stockholm fylke. Det er omfattende skader i inngangspartiet. Det er ikke kjent om noen personer er skadet, skriver det svenske poltiet på sine nettsider.

NRK - 2 timer siden

Eksplosjon i rekkehus i Stockholm fylke

Det har vært en eksplosjon i et rekkehus i Åkerberga i Stockholm fylke. Det er omfattende skader i inngangspartiet. Det er ikke kjent om noen personer er skadet, skriver det svenske poltiet på sine nettsider.

NRK - 2 timer siden

Japans sentralbank hever renten for første på 17 år

Sentralbanken i Japan har for første gang på 17 år hevet styringsrenten i landet. Styringsrenten var på -0,1 prosent. Den settes nå opp til intervallet 0-0,1 prosent, kunngjorde sentralbanken i Tokyo tirsdag.

NRK - 2 timer siden

Minst 23 døde i uvær i Papua Ny-Guinea

Oversvømmelser, jordskred og styrtregn har tatt livet av minst 23 mennesker i Papua Ny-Guinea, melder NTB. De 23 ble begravd under tonnevis med jordmasser i tre ulike jordskred i ulike deler av provinsen Simbu, opplyser myndighetene..

NRK - 2 timer siden

Blinken til Saudi-Arabia og Egypt

USAs utenriksminister Antony Blinken skal på reise til Saudi-Arabia og Egypt. Målet med reisen er å diskutere våpenhvile i Gaza og å få mer humanitær hjelp til området, melder AFP. Blinken skal snakke med saudiske ledere i Jeddah onsdag før han reiser til Kairo torsdag for samtaler med egyptiske myndigheter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com