E24 > Økonomi

Monday, 26 September, 02:48

E24 - 22 sep 22 kl. 19:42

Slik skal Aasland unngå å slukke lyset i norske stuer i vinter

Statnett kan tilby kraftkrevende industri penger for å stenge ned sin produksjon. Det er et høyaktuelt tiltak hvis kraftsituasjonen i Sør-Norge i vinter blir så ille at neste steg er rasjonering..
Les mer på E24


Les mer om:
Sør-Norge, Aasland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Slik, skal, Aasland, unngåå , slukke, lyseti , norske, stuer i vinter
Klartale - 15 jun 22 kl. 13:58

Aasland vil se på hvor de kan stoppe strømmen på kalde dager

Tirsdag fikk Aasland råd om hva som bør bli gjort med strømnettet i Norge de neste årene. Da fikk han en rapport fra Strømnettutvalget. Aasland er olje- og energiminister.

Klartale - 07 jul 22 kl. 13:08

Senterpartiet krever stans i salg av strøm til andre land

Pollestad er parlamentarisk nestleder i Sp. Han sier det må bli slutt på at Norge tømmer vannmagasinene slik det blir gjort nå. Det er for lite vann fra før, sier Pollestad til nyhetsbyrået NTB.

NRK - 10 aug 22 kl. 15:54

Historisk lav strømproduksjon i sør: – Viser at tiltakene virker, sier Aasland

Kraftprodusentene har tatt signalene og spart på vannet. Strømsituasjonen er på bedringens vei, ifølge olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). – Tiltakene har virket, slo han fast på et møte med pressen onsdag ettermiddag.

NRK - 08 aug 22 kl. 10:25

Aasland mener begrensninger kan øke strømprisene

Olje- og energiministeren sier at begrensninger på kraftselskapene kan føre til at strømprisen øker enda mer. Samtidig er det usikkert hvor mye prisen kan øke. – Slik som situasjonen er nå vil klare beskjeder om å holde igjen på vannet gjøre at strømprisene faktisk kan øke noe, og det er viktig at vi håndterer det.

NRK - 14 jun 22 kl. 10:31

Strømnettutvalget: Raskere utvikling av nye nettanlegg

Lederen av strømnettutvalget, Nils Kristian Nakstad, har overlevert utredningen av strømnett i Norge til olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). Strømnettutvalget har særlig vurdert tre overordnede temaer i utredningen. Det første er å redusere tiden det tar å utvikle og konsesjonsbehandle nye nettanlegg.

NRK - 19 sep 22 kl. 12:23

Norsk gasseksport har økt med 8 prosent

Selskapene på norsk sokkel produserer med nær maksimal kapasitet og ventes i år å levere 8 prosent mer gass enn i 2021. Det sa olje- og energiminister Terje Lien Aasland (Ap) i sin redegjørelse for Stortinget om kraftsituasjonen mandag. Omgjort til elektrisitet utgjør dette 100 TWh ekstra, men behovet i Europa er langt større.

NRK - 10 jun 22 kl. 05:32

Aasland: Ingen hybrid-uenighet mellom Ap og Sp

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) nekter for at det er uenighet mellom regjeringspartiene om såkalte hybridkabler, som sender strøm ut og inn av Norge. – Vi er ikke uenige på noen som helst måte. Vi har lansert en havvind-ambisjon og klargjort hvordan vi skal gjøre det, sier Aasland til Nationen.

Klartale - 15 jul 22 kl. 11:00

Advarer om at prisen på strøm kan bli «helt bananas»

De som lager strøm i Norge blir pålagt ekstra krav. Fram til neste sommer må de melde fra om hvordan de bruker og lagrer vannet. Det sa olje- og energiminister Aasland onsdag kveld.

NRK - 30 aug 22 kl. 07:10

Aasland: Forståelse for at EU vil ta strømgrep

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) har forståelse for at Europa vil ta grep for å få ned strømprisene, blant annet ved en mulig frysing av gasspriser. EU har varslet at de vil gripe inn i strømmarkedet med en strukturell reform. Samtidig pågår diskusjonen om det skal settes et pristak på gass som brukes til strømproduksjon.

NRK - 15 jul 22 kl. 05:45

Aasland: Strømprisene kan gå «helt bananas»

Hvis ikke Russland leverer gass til Tyskland får det store konsekvenser for de norske strømprisene, slår energiminister Terje Aasland (Ap) fast. Gassrørledningen Nord Stream 1, som går fra Russland til Tyskland, er for tiden under vedlikehold og det er usikkert om Russland vil sende gass gjennom den, når det planlagte vedlikeholdet er ferdig – etter planen neste uke. – Hvis den ikke kommer i gang, er det en enda mer krevende situasjon.

Fler nyheter fra E24

E24 - 4 timer siden

Dette skjer denne uken: – Inflasjonen vil ikke berolige markedene

Inflasjon fra USA og EU, samt taler fra de store sentralbankene, vil prege den kommende uken. Her hjemme får vi viktige tall for varehandel og arbeidsledighet..

E24 - 7 timer siden

Kjøpmann har permittert seg selv for å spare penger: – En jævlig ond sirkel

For to år siden investerte kjøpmann Dag Arild Bakken i solcelleanlegg for to millioner, da han syntes at strømprisene begynte å bli urovekkende høye. Nå frykter han at han faller utenfor støtteordningen fordi han var tidlig ute..

E24 - 8 timer siden

Mener økt skatt kan true gunstige fastprisavtaler

Lyse ønsker å tilby gunstige fastprisavtaler fra nyttår, men frykter at regjeringen skal øke bransjens skatter. – Da sparker de krokfot på seg selv, sier Lyse-sjef Eimund Nygaard..

E24 - 8 timer siden

Nassim Taleb: – Ville shortet eiendom

Statistikk- og finansprofessoren har det meste av porteføljen sin i kontanter, men ville gjort som «The-Big-Short»-investor Michael Burry og shortet boligmarkedet hvis han kunne..

E24 - 10 timer siden

Nytt brudd - lærerstreiken fortsetter

RIKSMEKLEREN (VG) Partene har fortsatt ikke kommet til enighet i lærerstreiken, til tross for mekling både lørdag og søndag..

E24 - 10 timer siden

Får tusen kroner for én kongekrabbe: – Har aldri hatt bedre år

Fiskerne får rekordhøye priser og har tjent mer hittil i år enn i hele fjor..

E24 - 11 timer siden

Frp skuffet over Nordeas Nordic Mining-exit

Frp mener Nordea undergraver mineralnæringen ved å selge Nordic Mining-aksjene sine. SV mener regjeringen må komme på banen..

E24 - 12 timer siden

Kraftkampen som truer klimamålet

GRENLAND (E24): Industrien sørøst i Telemark har satt seg mål om å bli verdens første klimapositive region. Men mangel på kraft og nett kan true klimaambisjonene og det norske konkurransefortrinnet..

E24 - 12 timer siden

Aksjeskolen #7: Derfor bør du følge innsidehandlerne

Kommer det melding om at ansatte kjøper aksjer i eget selskap, kan det være gode grunner til at du også bør gjøre det. – Vær på lag med innsiderne, er ekspertens råd..

E24 - 14 timer siden

Møtes igjen hos Riksmekleren: - Ønsker å være en del av løsningen

Søndag fortsetter forhandlingene i lærerstreiken på Riksmeklerens kontor. Partene jobber for en enighet - men holder enn så lenge kortene tett til brystet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com