Dagbladet > Nyheter

Onsdag, 28 Juli, 06:07

Dagbladet - 19 juni 21 kl. 20:40

Slår alarm om lungekreft: - Kraftig økning

Antall lungekreftpasienter kommer til å øke markant fram til 2030, og det vil ikke bli noen tydelig nedgang før etter 2040, ifølge Kreftregisteret..
Les mer på Dagbladet Bilden deled av Dagbladet via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Kreftregisteret

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Slår alarmom , lungekreft, Kraftig, økning
NRK - 09 juli 21 kl. 04:01

13 genvarianter kobles til covid-19

Forskere ved Karolinska Institutet i Sverige har kartlagt 13 genvarianter de mener kan forklare hvorfor noen må få intensivbehandling for covid-19, mens andre knapt merker at de er syke. Tidligere har høy alder, kraftig overvekt og kroniske sykdommer, som diabetes, blitt trukket fram som risikofaktorer for alvorlig sykdom som følge av viruset. Men hvilke genvarianter man har, spiller også en rolle, viser forskning på genetisk informasjon fra 50.

NRK - 23 juli 21 kl. 07:28

Kraftig forbedring for Norsk Hydro

Norsk Hydro rapporterer en kraftig økning i inntjeningen i løpet av andre kvartal 2021, takket være høye aluminiumspriser og økt etterspørsel. Norsk Hydro ASA rapporter om et justert resultat på 6,6 milliarder kroner i andre kvartal 2021. Det tilsvarer en økning fra 2,8 milliarder kroner i samme kvartal i fjor, skriver selskapet i en pressemelding..

NRK - 19 juni 21 kl. 14:07

Antallet med lungekreft vil øke

Antall lungekreftpasienter kommer til å øke markant fram til 2030, og det vil ikke bli noen tydelig nedgang før etter 2040, ifølge Kreftregisteret. Det skriver NTB..

Dagbladet - 21 juni 21 kl. 17:21

Utsatte legebesøket: Kreften fikk spre seg

Fagmiljøene har lenge fryktet at folk ikke drar til legen ved symptomer på kreftsykdom under pandemien. Vivian Myhre var sikker på at hun hadde bronkitt – før prøvene omsider viste lungekreft med omfattende spredning..

NRK - 12 mai 21 kl. 14:13

Størst smitteøkning blant unge

I FHIs ukerapport skriver de at økningen i antall meldte tilfeller sist uke kan tilskrives en økning i aldersgruppen 13-18 år. Antall meldte tilfeller økte med 57 % i denne aldergruppen i uke 18. En mindre økning ble observert i aldersgruppene 0–5 år, 20–39 år og 60–79 år..

NRK - 12 mai 21 kl. 14:32

Forventer smitteøkning blant unge

I FHIs ukerapport for uke 18, skriver de at det forventes en økning blant ungdom i uke 19 og 20. Sist uke har det vært en økende smittespredning i enkelte deler av landet, spesielt blant tenåringer. Selv om det forventes smitteøkning blant ungdom, skriver FHI at det sannsynligvis ligger til rette for å fortsette lettelsene i de nasjonale kontaktreduserende tiltakene i slutten av mai..

NRK - 12 mai 21 kl. 14:49

Størst smitteøkning i Rogaland

Forrige uke hadde Rogaland en smitteøkning på 135 prosent. Vestfold og Telemark hadde 81 prosent smitteøkning, Vestland 26 prosent og Agder 17 prosent. Det var en nedgang i Oslo, Møre og Romsdal og Innlandet.

NRK - 16 juli 21 kl. 10:05

Økning i kjærlighetsbedrageri

En fersk rapport fra Økokrim viser en økning i kjærlighetsbedrageri i koronaåret 2020, melder P4. Hos DNB ble 254 kunder utsatt for kjærlighetsbedrageri for totalt 12 millioner kroner i 2020. Også Danske Bank rapporterer om en økning, skriver NTB..

VG - 24 april 21 kl. 14:04

CryptoLocker-angrep slo ut sykesignalanlegg i flere kommuner

Et dataangrep mot selskapet Nordlos kontor i Haugesund rammet også alarm-, kommunikasjon- og trygghetsløsningsleverandøren Vakt og alarm..

Dagbladet - 12 juni 21 kl. 15:46

Slår alarm om Mjøsa

I en fersk rapport slår forskere alarm om miljøsituasjonen i landets største innsjø. - Det er grunn til bekymring for utviklingen av tilstanden i Mjøsa, sier seksjonsleder i Miljødirektoratet..

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 10 minutter siden

Ber amerikanere ta «Trump-vaksinen»

Donald Trumps tidligere pressesekretær Sarah Sanders er skeptisk til eksperter som fremmer coronainformasjon, men ber amerikanere ta «Trump-vaksinen» for å være på den sikre siden..

Dagbladet - 2 timer siden

Nådeløs lockdown-beskjed til Sydney-innbyggerne

Mer enn seks millioner innbyggere i Australias største by Sydney og områdene rundt kan stålsette seg for enda lengre lockdown, varsler smittevernekspert..

Dagbladet - 6 timer siden

- Fryktet for livet

Tirsdag startet granskingen av Kongress-angrepet i januar. Flere politibetjenter vitnet om de dramatiske minuttene. - Jeg var i helvete, sier en av dem..

Dagbladet - 8 timer siden

- Vi må tenke annerledes

Flere byer har de seineste åra blitt hardt rammet av flom, der infrastrukturen ikke tåler de store nedbørsmassene. Derfor mener ekspertene at vi nå må tenke annerledes..

Dagbladet - 10 timer siden

Loyalti (13) skutt og drept

Loyalti Allah satt sammen med jevnaldrende ved et piknikbord i North Carolina i USA, da det uten forvarsel ble avfyrt skudd fra en passerende bil..

Dagbladet - 12 timer siden

Kåre Gjønnes er død

Tidligere KrF-representant, landbruksminister og fylkesmann Kåre Gjønnes er død, 79 år gammel. Han satte dype spor, sier partileder Kjell Ingolf Ropstad..

Dagbladet - 16 timer siden

Kraftig eksplosjon i Tyskland:- Ekstrem fare

Én død og flere savnet etter en kraftig eksplosjon i et kjemisk anlegg i Leverkusen..

Dagbladet - 16 timer siden

Advarer: Trippelt farevarsel

Mandag kveld var nesten 3000 husstander uten strøm på grunn av mye lyn. Store deler av Sør-Norge kan forvente seg mer av uværet..

Dagbladet - 17 timer siden

Tusener av brannmenn kjemper

Tusener av brannmannskaper kjemper i California mot en vegg av flammer som er blitt så høy at den skaper sitt eget værsystem..

Dagbladet - 18 timer siden

Prøvde ny rute på K2 - døde

Den kjente klatreren Rick Allen mistet livet da han la ut på en ny rute for å bestige verdens nest høyeste fjell..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt