Dagbladet > Nyheter

Tirsdag, 18 Mai, 22:33

Dagbladet - 11 mars 21 kl. 20:24

Skulle ta vaksinen - stanset i døra

Tannlege Paul-Arne Hordvik skulle endelig få sin første dose av coronavaksinen fra AstraZeneca. Så kom nyheten om at kommunen satt vaksineringen på pause. Nå er vaksineringen midlertidig stoppet i hele Norge..
Les mer på Dagbladet Bilden deled av Dagbladet via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Paul-Arne Hordvik, AstraZeneca, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skulle ta vaksinen, stanseti , døra
NRK - 31 mars 21 kl. 03:38

Diskuterte Sputnik-vaksinen

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel, Frankrikes president Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Putin har diskutert Sputnik-vaksinen. De tre lederne diskuterte den russiske vaksinen i et videomøte tirsdag, opplyser Merkels talsmann Steffen Seibert. I en uttalelse fra Moskva heter det at trioen diskuterte muligheten for felles produksjon og distribusjon av Sputnik V-vaksinen i EU-land.

NRK - 21 mars 21 kl. 21:07

To pasienter døde av blodpropp

To pasienter ved Oslo universitetssykehus er døde av blodpropp , melder NTB. Pasientene skal ha mottatt AstraZeneca-vaksinen. – Vi kan ikke utelukke at disse tilfellene kan ha en sammenheng med AstraZeneca-vaksinen, skriver Legemiddelverket i en pressemelding.

VG - 12 mai 21 kl. 21:46

Vent på vaksinen du får tilbudt i det nasjonale vaksineprogrammet

Det er klokt av regjeringen å ta vaksinen fra AstraZeneca ut av vaksinasjonsprogrammet, og sette vaksinen fra Janssen på vent. Samtidig har de åpnet opp for at enkeltpersoner selv skal kunne velge om de ønsker å ta vaksinen fra Janssen ved siden av det ordinære vaksinasjonsprogrammet. Men denne vaksinen har i likhet med vaksinen fra AstraZeneca en kjent risiko for alvorlig sykdom og død..

NRK - 20 april 21 kl. 08:07

Janssen-konklusjon kommer i dag

Det europeiske legemiddeltilsynet EMA kommer med en oppdatert anbefaling om Janssen-vaksinen tirsdag. Bruken av vaksinen fra Johnson & Johnson er satt på vent i USA etter at sjeldne tilfeller med blodpropp og lave blodplater oppsto hos vaksinerte. Rundt 6,8 millioner mennesker har fått dosen i USA.

NRK - 14 mars 21 kl. 17:27

Stoppar vaksine i Italia

Den norditalienske regionen Piemonte stoppar bruken av AstraZeneca-vaksinen etter at ein person døydde kort tid etter å ha fått vaksinen. – Dette er eit ekstremt føre-var-tiltak medan vi ventar for å sjå om det finst noko kopling mellom vaksinasjonen og dødsfallet, seier den regionale helserådsgjevaren Luigi Genesio Icardi til AFP. Italienske styresmakter har tidlegare kunngjort at dei stoppar bruken av eit spesielt parti av vaksinen på grunn av frykt for at ho kan føre til blodpropp.

NRK - 15 mars 21 kl. 11:17

Avtale om russisk vaksineproduksjon

Flere viktige EU-land har kommet fram til avtaler om produksjon av den russiske Sputnik V-vaksinen, opplyser Russlands statlige investeringsfond. – Fondet har allerede blitt enige om avtaler med Italia, Spania, Frankrike og Tyskland om å starte produksjon av Sputnik V, sier Kirill Dmitrijev, som leder Russlands fond for direkte investeringer. Fondet har ansvaret for internasjonal markedsføring av den russiske vaksinen.

NRK - 22 mars 21 kl. 08:23

AstraZeneca: 79 prosent effektiv

AstraZeneca-vaksinen er 79 prosent effektiv mot covid-19 og 100 prosent effektiv mot alvorlig sykdom. Det melder Oxford-universitetet, som har vært med på å utvikle vaksinen. Resultatene stammer fra en større studie gjort i USA, Chile og Peru.

NRK - 22 mars 21 kl. 16:14

FHI samarbeider med fleire land

Smitteverndirektør i FHI, Geir Bukholm seier til Nyhetsettermiddag at dei samarbeider med andre nordiske land, men også med tyske og britiske myndigheiter om få meir informasjon om AstraZeneca-vaksinen og moglege biverknader. Han fortel at tilliten til vaksinen er eit moment som spelar inn når dei no skal gjera ei vurdering av vaksinen. På spørsmål om ein kan droppa AstraZeneca-vaksinen for å få høgare tillit til vaksinasjonsprogrammet, svarte Bukholm at det er ei vanskeleg vurdering.

NRK - 09 april 21 kl. 13:37

Mulig problem med Janssen-vaksinen

Det europeiske legemiddeltilsynet EMA har nå opprettet granskingssak i forbindelse med vaksinen fra Janssen. Den kan ha det samme problemet som vaksinen fra AstraZeneca. Vaksinen, som tidligere er tidligere kjent som Johnson & Johnson-vaksinen, er godkjent for bruk i Europa, og skal etter planen bli tatt i bruk innen få uker..

NRK - 09 mai 21 kl. 21:56

Frivillig vaksinering et dilemma

Frivillig vaksinering har vært blant de vanskeligste spørsmålene som regjeringens ekspertutvalg har diskutert, sier utvalgets leder Lars Vorland til VG. Mandag skal utvalget komme med sin anbefaling om videre bruk av AstraZeneca- og Janssen-vaksinen. Et av spørsmålene som utvalget har vurdert, er om vaksinene skal brukes i det norske vaksinasjonsprogrammet fremover.

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 2 timer siden

Skremmende funn: - Umulig å snu

Et nytt studie viser at innlandsisen på Grønland er i ferd med å få en irreversibel smelteprosess..

Dagbladet - 2 timer siden

Nye funn i jakten på Mary

I 1968 forsvant Mary Bastholm i byen Gloucester i England. Politiet tror hun ble drept. Nå har de gjort nye funn..

Dagbladet - 3 timer siden

Etterforsker snoking

Flere politifolk i Storbritannia er under etterforskning for å ha snoket i mapper om drapet på Sarah Everard..

Dagbladet - 9 timer siden

Politiet: - Merkelig og uvant hendelse

Flere steder i landet endte nasjonaldagen i fyll og bråk. Størst opptøyer ble det i Fredrikstad, der politiet måtte sende massive styrker..

Dagbladet - 12 timer siden

Vurderer innstramming

Hovedsakelig vil kommunens innbyggere merke én ting..

Dagbladet - 14 timer siden

- Mange tenker mindre på smittevernråd

Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad er spent på hvordan årets 17. mai-feiring vil påvirke pandemien..

Dagbladet - Igår: 18:39

Tiger tatt etter en uke

Tigeren tilhører trolig en drapssiktet mann. Den har vært på rømmen i en uke..

Dagbladet - 18 timer siden

- Klar for å gå videre

Den republikanske senatoren Lindsey Graham har lenge vært en av Donald Trumps nærmeste støttespillere. Nå sier han at det er på tide å gå videre etter fjorårets valgnederlag, og vil ha Donald Trump som «en sentral skikkelse» i partiet..

Dagbladet - 22 timer siden

Ble uskyldig dømt - får rekorderstatning

To brødre tilbrakte 31 år i fengsel for ugjerninger de ikke begikk..

Dagbladet - 23 timer siden

Innelåst på do i over tre timer

Nasjonaldagsfeiringen gikk ikke helt som planlagt for Even Kvalheim Gudmundsen og vennegjengen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt