NRK > Nyheter

Saturday, 22 January, 03:12

NRK - 16 jul 21 kl. 18:17

Skribentorganisasjoner raidet

Lukasjenkos regime i Hviterussland har den siste tiden raidet lokalene til flere hviterussiske skribentorganisasjoner. Lederen av skribentorganisasjonen The Union of Belarusian Writers, Barys Piatrovich, har fått innskrenket sin bevegelsesfrihet, blant annet gjennom utreisenekt til utlandet. The European Writer’s Council (EWC) fordømmer hendelsene. Forfatterforbundets leder, Eystein Hanssen, som også sitter i styret i EWC, er dypt bekymret for den alvorlige utviklingen i Hviterussland. Det skriver Forfatterforbundet i en pressemelding.
Les mer på NRK


Les mer om:
Hviterussland, The Union, Belarusian Writers, Piatrovich, European Writer, Council, EWC, Hanssen, Forfatterforbundet, Lukashenkos, Europas, Eystein Hanssen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skribentorganisasjoner, raidet
Dagbladet - 29 maj 21 kl. 14:28

Jakter belgisk «Corona-Rambo»

17. mai skal den belgiske yrkessoldaten Jürgen Conings ha raidet et våpenlager for å ta opp kampen mot corona-toppene. Nå er han satt på terrorlista..

NRK - 15 jul 21 kl. 11:36

Politirazzia mot Tour de France-lag

Fransk politi raidet hotellet til sykkellaget Bahrain Victorious onsdag kveld. Laget bekrefter selv at de fikk besøk av politiet, skriver TV 2. Treningsdata ble konfiskert, og lagets buss og hotellrom ble gjennomsøkt.

Aftenposten - 29 jul 21 kl. 12:15

Raidet mot en osteliga illustrerer det cubanske regimets vansker

HAVANNA/WASHINGTON (The Washington Post): Det cubanske regimet graver sin egen grav hvis ikke private slippes til, spår….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt