VG > Sport

Sunday, 29 January, 05:46

VG - 25 nov 22 kl. 15:07

Skotsk selvstendighet er politikk – ikke juss

Drømmen om et selvstendig Skottland forsvinner ikke med en britisk høyesterettsdom som sier at skottene ikke får holde folkeavstemning om sin egen skjebne..
Les mer på VG


Les mer om:
Skottland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skotsk, selvstendigheter , politikk, ikke, juss
NRK - 04 sep 22 kl. 04:43

Sturgeon ut mot lovforslag som kan kvele skotsk uavhengighetskamp

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon mener et lovforslag om folkeavstemninger vitner om desperasjon fra motstanderne av skotsk uavhengighet. – Det er et desperat forslag fra folk som er redde for å tape en folkeavstemning, sier Sturgeon. Lovforslaget, som britiske ministre vurderer å fremme, innebærer at over halvparten av velgerne i Skottland må stemme for å forlate Storbritannia, og ikke bare flertallet av de som faktisk stemmer slik reglene er i dag, skriver The Sunday Times.

NRK - 24 nov 22 kl. 12:24

Stor oppslutning om selvstendighet for Skottland

Halvparten av skottene ville stemt for det skotske nasjonalistpartiet SNP dersom en valgseier ville føre til selvstendighet, viser en ny meningsmåling. Den kjappe målingen blant 1006 respondenter ble utført av opinionsselskapet Find Out Now for Channel 4. Den ble tatt opp i timene etter at Storbritannias høyesterett slo fast at en ny folkeavstemning om løsrivelse kun kan gjennomføres dersom regjeringen i Westminster åpner for det.

E24 - 04 sep 22 kl. 07:58

Sturgeon ut mot lovforslag som kan kvele skotsk uavhengighetskamp

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon mener et lovforslag om folkeavstemninger vitner om desperasjon fra motstanderne av skotsk uavhengighet..

VG - 12 okt 22 kl. 10:12

Høyt spill om skotsk uavhengighet

Skottlands førsteminister, Nicola Sturgeon, vil ha folkeavstemning om skotsk uavhengighet 19. oktober neste år. «Da endrer jeg valgloven», svarer statsminister Liz Truss..

NRK - 12 okt 22 kl. 19:48

Storbritannias høyesterett lover rask avgjørelse om skotsk folkeavstemning

Storbritannias øverste domstol sier den «så raskt som mulig» vil komme med en avgjørelse om lovligheten av en ny skotsk folkeavstemning om uavhengighet. Storbritannias høyesterett har tirsdag og onsdag vurdert om det skotske parlamentet kan bestemme at det skal holdes folkeavstemning, uten godkjenning fra regjeringen i London. Når avgjørelsen fra de fem dommerne vil komme, er uklart.

NRK - 13 jan 23 kl. 23:46

Vil blokkere skotsk lov om kjønnsskifte

Storbritannias statsminister Rishi Sunak vil blokkere en ny skotsk lov om kjønnsskifte, skriver The Times. Ifølge avisa vil Sunak stanse loven ved å hindre at den får kongelig godkjenning neste uke. Dette blir av avisa beskrevet som et svært uvanlig skritt som vil provosere skottene.

NRK - 16 jan 23 kl. 19:51

Storbritannias regjering blokkerer skotsk lov om kjønnsskifte

London-regjeringen vil stanse loven som skotske folkevalgte har vedtatt for å gjøre det lettere å skifte juridisk kjønn i Skottland, ifølge britisk minister. Skottland-minister Alister Jack i den britiske regjeringen bekrefter mandag kveld at regjeringen for første gang vil benytte seg av makten til å blokkere en skotsk lov. Den skotske loven som ble vedtatt i desember, vil blant annet kutte ventetiden for endring av juridisk kjønn ved kun å kreve at personen selv erklærer kjønnsskifte.

NRK - 19 sep 22 kl. 10:16

Kina reagerer på Bidens utsagn om å beskytte Taiwan

President Joe Bidens uttalelse om at USA vil forsvare Taiwan mot en eventuell kinesisk invasjon, skaper kraftige reaksjoner i Kina. Myndighetene i landet sier dette er et alvorlig brudd på USAs forpliktende politikk om ikke å forsvare øyas selvstendighet militært. – Dette sender et alvorlig, feilaktig signal til separatistiske uavhengighetsgrupper på Taiwan, sier talsmann for utenriksministeriet i Kina, Mao Ning til pressen mandag..

Klartale - 12 okt 22 kl. 06:30

Velgerne rømmer fra Ap

Jonas Gahr Støre sto rak i ryggen. Nå var det hans tur til å lede Norge. I fjor sa nok velgere ja til ham og Arbeiderpartiet (Ap).

Aftenposten - 24 nov 22 kl. 10:55

– Det er mer politikk i fotball enn i politikk

VM i Qatar er ikke det første mesterskapet der politikk og fotball blandes..

Fler nyheter fra VG

VG - 3 timer siden

«Alice» tiltalt: Svindlet holocaustoverlevende for over 27 mill.

Mens den 87 år gamle mannen som overlevde holocaust nå står uten leilighet og sparepenger, mener påtalemyndigheten at «Alice» gjennom fire år har kjøpt hus, fete biler og dyre klokker for pengene hun svindlet ham for..

VG - 5 timer siden

Zara Larsson stilte i kjole med Burzum-trykk på P3 Guld

Det svenske popikonet var iført kjole med et nikk til den norske black metal-scenens verdenskjente artist: Drapsdømte Varg Vikernes. – Oopsie, melder hun om klesvalget..

VG - 6 timer siden

Sondre Guttormsen satte norsk rekord i USA

Sondre Guttormsen satte årets første norgesrekord i friidrett da han svingte seg over 5,84 i stav under et universitetsstevne i Boston lørdag..

VG - 6 timer siden

Tom Verlaine er død

Television-frontfiguren ble 73..

VG - 7 timer siden

Havnaa med brutal knockoutseier

CHATEAU NEUF (VG) Kai Robin Havnaa (34) var avventende i to runder, men så smalt det voldsomt i tredje runde mot Hany Atiyo (39). Han tok sin 15. knockoutseier på 18.

VG - 7 timer siden

Torres imponerte med knockoutseier

CHATEAU NEUF (VG) Bernard Angelo Torres (26) imponerte i en meget fartsfylt kamp, og halvveis ut i den åttende og siste runden stoppet dommeren kampen for å spare Christian Avila (25) for mer juling..

VG - 8 timer siden

Danjuma scoret i Tottenham-debuten – Son med måldobbel

Arnaut Danjuma scoret kampens siste mål da Tottenham vant 3-0 på bortebane mot Preston i FA-cupen lørdag..

VG - 9 timer siden

Kilde reagerer på TV-bildene av lagkameraten: – Helt bak mål

Adrian Smiseth Sejersted skulle bare slå lens før han kastet seg ut i super-G-løypen i Cortina. Da klarte TV-produksjonen å streame hans edlere deler ut til tusenvis av seere..

VG - 9 timer siden

Kristian Kristensens kveld i «Hver gang vi møtes»: Se terningkastene

I sesongens fjerde runde av «Hver gang vi møtes» var harstadværingen Kristian Kristensen (30) hovedpersonen..

VG - 10 timer siden

Union best i Berlin-derbyet igjen – opptur for Hanche-Olsen

Union Berlin fortsetter å imponere i tysk Bundesliga og er på 2.-plass etter å ha slått byrival Hertha for femte gang på rad. Lørdag endte det 2-0..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com