NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 13:33

NRK - 19 jul 23 kl. 13:30

Skogbrann ute av kontroll på Rhodos

På den greske øya Rhodos er en skogbrann ute av kontroll, melder KTG. Onsdag formiddag ga myndighetene ordre om evakuering av fire landsbyer og ett hotell. Også utenfor Athen raser to branner ute av kontroll..
Les mer på NRK


Les mer om:
Rhodos, KTG, Athen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skogbrann, uteav , kontroll, Rhodos
NRK - 28 jul 23 kl. 11:44

Tui sier de sender turister til Rhodos igjen

Reiseselskapet Tui sender turister fra blant annet Norge til Rhodos igjen. I en pressemelding viser Tui til at greske myndigheter sier skogbrannene er under kontroll. De kraftige skogbrannene sør på Rhodos gjorde at Tui stanset alle reiser til ferieøya denne uka.

NRK - 23 jul 23 kl. 08:54

Ving og Tui gjør som Apollo - kansellerer reiser

Reiseselskapene Ving og Tui har, i likhet med Apollo, også kansellert reiser til Rhodos. – De kundene som har bestilt hoteller i områder som er evakuert, har fått reisen sin kansellert, sier landssjef Marie-Anne Zachrisson i Ving til NRK søndag morgen. Ving har om lag 2500 gjester på Rhodos.

NRK - 22 jul 23 kl. 13:08

Skogbrann nærmer seg - ber folk evakuere fra områder på Rhodos

En skogbrann har blusset opp i Kiotari på Rhodos. Alle i området har fått beskjed om å evakuere umiddelbart, det skriver VG. Bilder fra sosiale medier viser røyk som velter over øya.

NRK - 25 jul 23 kl. 10:54

Norske turister på Rodos har fått hotellrom og tilbud om fly hjem

De tre store reisebyråene Tui, Ving og Apollo har klart å skaffe nye hotellrom og flyreiser hjem til sine kunder på Rhodos. Etter noen hektiske dager for de norske turistene på Rhodos har samtlige enten blitt fløyet hjem, fått plass på et fly hjem senere denne uka, eller fått et hotellrom på et trygt sted på øya. – Vi har i underkant av 150 norske gjester igjen som ble berørt av brannen på Rhodos.

NRK - 22 jul 23 kl. 13:08

Ber folk evakuere fra områder på Rhodos

En skogbrann har blusset opp i Kiotari på Rhodos. Alle i området må evakuere umiddelbart, det skriver VG. Bilder fra sosiale medier viser røyk som velter over øya.

NRK - 23 jul 23 kl. 08:54

Tui gjør som Apollo - kansellerer reiser

Reiseselskapet Tui har, i likhet med Apollo, også kansellert reiser til Rhodos. – Gjester som har bestilt hoteller i områder med brann eller brannfare, har fått turen sin innstilt. Men vi har ikke stanset generell flyvning til Rhodos, sier Tui.

Klartale - 26 jul 23 kl. 06:00

Hva gjør varmen med oss?

– Varmen kan være helseskadelig. Det sier Reidun Gangstø til Klar Tale. Hun er klimaforsker ved Meteorologisk institutt.

Klartale - 28 jul 23 kl. 13:10

Brannene er under kontroll

– På nåværende tidspunkt har vi ingen branner som sprer seg. Men vi jobber fortsatt for å slukke pågående branner. Det sier en talskvinne for gresk brannvesen til nyhetsbyrået AFP.

VG - 22 jul 23 kl. 12:51

Skogbrann blusset opp på Rhodos: – Det er ganske heftig

En skogbrann har blusset opp i Kiotari på Rhodos..

NRK - 23 jul 23 kl. 14:59

Flere selskaper kansellerer flyvninger til Rhodos

Det britiske lavprisflyselskapet Jet2 kansellerer alle flyvninger til Rhodos frem til 30. juli Selskapet har tidligere kansellert alle flyvninger og feriereiser til Rhodos til og med 23. juli, på grunn av skogbrannene på den greske ferieøya.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Iran: To i den iranske Revolusjonsgarden er drept av israelske angrep

Statlig media i Iran melder at to soldater i den iranske Revolusjonsgarden er drept etter et israelsk angrep i Syria. Det skriver flere nyhetsbyråer. Israel har startet hundrevis av luftangrep mot sin nordlige nabo siden Syrias borgerkrig startet i 2011.

NRK - 30 minutter siden

Raid mot skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

NRK - 1 time siden

Reuters: Nye hjelpesendinger på vei til Gazastripen

De første lastebilene med nødhjelp er på vei til Gazastripen siden våpenhvilen i området kollapset, opplyser kilder i Røde Halvmåne. Det er nyhetsbyrået Reuters som har snakket med kildene i hjelpeorganisasjonen. Lastebilene skal lørdag ha passert den egyptiske siden av grenseovergangen Rafah, før de skal undersøkes.

NRK - 1 time siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 1 time siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 1 time siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 1 time siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 2 timer siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 2 timer siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 2 timer siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com