NRK > Nyheter

Saturday, 18 September, 12:07

NRK - 15 sep 21 kl. 04:28

Skogbrann i California vokser

To skogbranner utløst av lynnedslag i nasjonalparken Sequoia i California har femdoblet seg i størrelse på ett døgn. De to brannene nærmer seg et område i nasjonalparken kalt Giant Forest, der det vokser over 2.000 sequoia-trær, de største trærne målt i volum på planeten. Ansatte i nasjonalparken og beboere i nærheten er blitt evakuert, skriver Los Angeles Times..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sequoia, California, Giant Forest, Los Angeles Times

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skogbranni , California, vokser
NRK - 19 aug 21 kl. 05:22

Skogbrann vokser i California

En skogbrann nær Sacramento i California har på ett døgn vokst seg åtte ganger større og dekker nå 218 kvadratkilometer. Minst to personer er fløyet til sykehus etter at brannen feide gjennom en liten by 80 kilometer fra delstatshovedstaden Sacramento. Tusener har blitt bedt om å forlate sine hjem idet brannen, som har fått navnet Caldor, raser ukontrollert gjennom Eldorado National Forest..

NRK - 13 sep 21 kl. 06:26

Biden erklærer krise i California

USAs president Joe Biden erklærer krise i delstaten California, som sidan 14. august i år har vore ramma av ein kraftig skogbrann. Det skriv Det kvite hus i ei pressemelding.

NRK - 19 aug 21 kl. 05:22

Skogbranner vokser i California

En skogbrann nær Sacramento i California har på ett døgn vokst seg åtte ganger større og dekker nå 218 kvadratkilometer. Minst to personer er fløyet til sykehus etter at brannen feide gjennom en liten by 80 kilometer fra delstatshovedstaden Sacramento. Tusener har blitt bedt om å forlate sine hjem idet brannen, som har fått navnet Caldor, raser ukontrollert gjennom Eldorado National Forest.

NRK - 11 jul 21 kl. 02:15

Ny hetebølge i California

Brannmannskaper kjemper mot en voldsom skogbrann som herjer i Nord-California under en ny hetebølge. 54,4 grader er målt i nasjonalparken Death Valley sør i California fredag, og meteorologene advarte om at det kunne bli like varmt lørdag. Enkelte mener dette er den varmeste temperaturen som er målt på troverdig vis på jorda.

NRK - 10 jul 21 kl. 21:51

Over 50 varmegrader i California

Fredag ble det målt 54 varmegrader i California – og det er meldt lignende rekordtemperaturer de amerikanske statene California og Nevada videre i helgen, skriver BBC. Brannvesenet i California, som jobber med å slukke ut skogbranner, sier det er så varmt at mye av vannet de slipper fra fly fordamper før det treffer bakken..

NRK - 15 jun 21 kl. 06:17

Geiter skal hindre skogbrann

I California har lokale myndigheter inngått et samarbeid med en geitebonde, og satt inn 2000 geiter som skal spise gress og løv for å forhindre skogbrann. 2020 var et rekordår for skogbranner i USA. 2021 er ventet å bli enda verre..

NRK - 17 jul 21 kl. 02:44

Lynnedslag startet skogbrann

Et lynnedslag startet trolig en enorm skogbrann i California i 2020, men det amerikanske skogvesenet sier en årsak ikke offisielt kan slås fast. Den såkalte Creek Fire i september svidde av 1.500 kvadratkilometer kilometer og spredte seg så raskt at flere hundre personer måtte evakueres med helikopter.

NRK - 09 aug 21 kl. 20:40

Landsby slukt av skogbrann i USA

Bilder viser det som er igjen av den lille byen Greenville i California, rasert av den store Dixie-brannen. Byen ble grunnlagt under det store gullrushet på midten av 1800-tallet. Inntil for få dager siden hadde den over 800 innbyggere.

NRK - 04 jun 21 kl. 10:19

Mange mammuttrær ødelagt i brann

Mellom 10 og 14 prosent av verdens mammuttrær ble ødelagt i en skogbrann i California i fjor sommer. Det viser en ny rapport fra nasjonalpark-vesenet, skriver CNN. Mammuttreet, også kjent som kjempesequoiatreet, kan bli nesten 100 meter høyt og mange tusen år gamle.

NRK - 17 jul 21 kl. 03:32

Flere evakueres fra skogbrann

Flere har fått beskjed om å evakuere fra hjemmene sine ettersom skogbrannene sør i Oregon og i California sprer seg. Den såkalte Bootleg-brannen nær Oregons grense mot California har vokst til over 970 kvadratkilometer, et område større enn New York City. Brannen er den desidert største aktive brannen i USA, og det er kun kontroll på 7 prosent av den.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Eksplosjoner i Afghanistan

Minst to mennesker er drept og 19 skadd i flere separate eksplosjoner i to provinser i Afghanistan lørdag, melder kilder til flere nyhetsbyråer. To kilder sier til nyhetsbyrået DPA at det er snakk om tre separate eksplosjoner i Jalalabad i Afghanistans østlige provins Nangarhar. Ifølge en av kildene skal minst en av eksplosjonene ha vært rettet mot et politikjøretøy hvor noen fra Taliban befant seg.

NRK - 45 minutter siden

USA vil møte Frankrike neste uke

USA håper de får diskutert striden med Frankrike om en ny sikkerhetsavtale med Australia ved FNs hovedforsamling neste uke. Det sier det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse lørdag. Talsmann Ned Price sier i uttalelsen at Frankrike er «en viktig partner og vår eldste allierte».

NRK - 1 time siden

India vaksinerte 22 millioner

India nådde ny rekord og vaksinerte 22 millioner mennesker mot covid-19 fredag. Myndighetene satte opp ekstra vaksinasjonssentre i stadioner, på kjøpesentre, klinikker og andre steder for å komme nærmere landets mål om å vaksinere 1,1, milliarder mennesker innen utgangen av året. Omtrent 788 millioner vaksinedoser er nå gitt, men andelen fullvaksinerte i landet ligger fortsatt på under 20 prosent.

NRK - 1 time siden

Munchmuseet sliter med klimaet

Munchmuseet sliter med klimaanlegget i det nye museet, og ønsker seg en reserveløsning. Men Plan- og bygningsetaten sier nei til forslaget. Det skriver Avisa Oslo.

NRK - 1 time siden

Mener Ropstad bør trekke seg

Adresseavisen har spurt alle KrFs lokallagsledere i Trøndelag om de mener Kjell Ingolf Ropstad kan fortsette som partileder. Meningene er delte blant de ti lokallagslederne som har svart avisa. – Jeg mener Ropstad skal trekke seg som partileder før landsstyremøtet.

NRK - 2 timer siden

Kvinne døde etter drapsforsøk

En 20 år gammel kvinne døde fredag etter at hun ble utsatt for massiv vold forrige søndag. Det var forrige søndag politiet rykket ut til en leilighet på Nyborg i Åsane i Bergen, og pågrep en mann for drapsforsøk på kvinnen..Hun ble svært alvorlig skadet, og sendt til Haukeland Universitetssykehus med ambulanse.

NRK - 2 timer siden

Erstatning etter bivirkninger

Norsk pasientskadeerstatning har fått 141 søknader om erstatning for bivirkninger etter koronavaksine. De fleste søknadene kommer fra helsearbeidere som har fått AstraZeneca-vaksine. Hodepine, blodpropp, smerter og utmattelse topper statistikken over bivirkninger.

NRK - 2 timer siden

20 nye smittetilfeller i Tromsø

Det siste døgnet har 20 personer testet positivt for covid-19 i Tromsø. Det opplyser kommunen i en pressemelding. Lørdag er til sammen 203 personer isolert på grunn av korona i byen og én person er innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge..

NRK - 2 timer siden

Reglene for etterlønn strammes inn

Framover skal Stortinget føre strengere kontroll ved utbetaling av etterlønn. De siste 50 årene har ordningen i stor grad vært tillitsbasert. – Ordningen har vært tillitsbasert på den måten at det er søkerne som har plikt til å gi opplysninger om annen inntekt, og levere de dokumenter som er nødvendige for at vi skal kunne vurdere om vedkommende har rett til ytelsen, sier stortingsdirektør Marianne Andreassen til Dagens Næringsliv.

NRK - 2 timer siden

Færre Birgitte-tips

Tipsmengden i Birgitte Tengs-saka er i ferd med å tørke ut. Dei siste dagane er det berre få nye tips som har kome inn, opplyser politiet. Denne veka har politiet avhøyrt fleire vitne, seier politiadvokat Fredrik Martin Soma til Dagbladet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt