NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:31

NRK - 19 dec 22 kl. 14:46

Skjerper straffen for dansk IS-kvinne

Husmorlivet i terrorgruppa IS fører til fire år i fengsel for en dansk kvinne (35), etter at straffen mandag ble skjerpet. Kvinnen ble i første rettsinstans dømt til fengsel i tre år, men etter en ankebehandling blir straffen skjerpet. Retten mener kvinnen ikke skal få fradrag i straffen for den tiden hun var i den beryktede al-Roj-leiren i Syria. Det mente dommerne som først behandlet saken, men lagmannsretten ser ingen grunn til et slikt straffefradrag. Retten viser til at kvinnen ikke ble tilbakeholdt i leiren som følge av den danske straffesaken.
Les mer på NRK


Les mer om:
IS, Roj, Syria, Danmark, Frederik Rasmussen, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skjerper, straffen, for, dansk, IS-kvinne
NRK - 21 aug 23 kl. 12:37

Lagmannsretten skjerper straffen for knivstikking på Skullerud

I mars ble en mann i 20-årene dømt til fem års fengsel for drapsforsøk etter en knivstikking i Oslo. Nå legger lagmannsretten seks måneder til straffen. Det var i januar 2022 at mannen i 20-årene angrep en annen mann under et slagsmål ved vaksinesenteret på Skullerud.

NRK - 11 okt 23 kl. 10:53

Skjerper straffen i Frogner-drapet

Lagmannsretten skjerper straffen for Frogner-drapet til 17 års fengsel. I tingretten ble tiltalte dømt til fengsel i 13 år og 6 måneder. Det sentrale spørsmålet for lagmannsretten var om drapet ble begått med overlegg.

NRK - 22 jun 23 kl. 14:35

Høyesterett skjerper straff for mann som oppbevarte stor mengde våpen

I en ny dom fra Høyesterett får en 50 år gammel mann skjerpet straff etter å ha oppbevart og solgt en stor mengde våpen og ammunisjon. Dommen fra Høyesterett gir veiledning om straffenivået for grove våpenlovbrudd i Norge. I Agder lagmannsrett ble mannen dømt til fengsel i to år og fikk 142 dagers fradrag for å ha sittet i varetekt.

NRK - 24 jul 23 kl. 07:25

Tyrkiske medier: Dansk mann pågrepet for drap på ekskone og datter

En dansk statsborger er ifølge tyrkiske medier pågrepet for drap på sin sjuårige datter og ekskone i Tyrkia lørdag. De to ble drept ved bassenget på et hotell i byen Nevsehir, rundt 28 mil sørøst for hovedstaden Ankara. En 53-årig dansk mann ble søndag pågrepet for drapene, skriver flere tyrkiske medier.

NRK - 07 okt 23 kl. 23:06

Skjerper reiserådene for Israel og Palestina

Utenriksdepartementet skjerper reiserådene som følge av den forverrede sikkerhetssituasjonen i Israel og i Palestina.Sikkerhetssituasjonen i Israel og Palestina er alvorlig og uforutsigbar etter at Hamas angrep Israel fra Gaza. Utenriksdepartementet skjerper reiserådet både for Israel og Palestina.

Aftenposten - 24 sep 22 kl. 19:21

Putin sparker general og skjerper straffene for desertører

Russland skjerper straffen for soldater som overgir seg frivillig, og for dem som nekter å krige..

NRK - 28 nov 22 kl. 02:50

Titusener i Vox-protest mot Spanias regjering

Titusener av tilhengere av det spanske ytre-høyrepartiet Vox samlet seg søndag i Madrid til en demonstrasjon mot statsminister Pedro Sánchez' regjering. Ifølge politiet samlet protesten 25.000 mennesker på Colón-plassen i sentrum av Madrid for å høre Vox-leder Santiago Abascal kalle den sosialdemokratiske regjeringen en regjering av forræderi, usikkerhet og ruin.

NRK - 20 apr 23 kl. 13:32

Skjerper straffen etter drapsforsøk

En mann er i lagmannsretten dømt til fengsel i seks år og ni måneder for drapsforsøk etter å ha knivstukket en mann på Grønland i Oslo i september 2021. Mannen i 20-årene ble i tingretten dømt til seks og et halvt års fengsel, men anket dommen til lagmannsretten. Nå har Borgarting lagmannsrett økt straffen med tre måneder.

NRK - 24 nov 22 kl. 23:59

Drapsdømt mener straffen på 17 års fengsel er for streng – anker dommen

En 30-år gammel mann som er dømt for drapet på Sunniva Borgen i Bergen, anker dommen på lengden på straffen. Forsvarer Torbjørn Sognefest og den tidligere kjæresten til Sunniva Borgen mener dommen er for streng. De sammenligner med hva som har vært vanlig rettspraksis i Norge tidligere.

NRK - 20 feb 23 kl. 19:28

Fikk halvert straffen

Agder lagmannsrett har redusert straffen for en 45 år gammel mann fra Sandefjord som i Vestfold tingrett ble dømt til to års fengsel for grove økonomiske forbrytelser i forbindelse med vinimport. Halve fengselsstraffen er nå gjort betinget. Hovedårsaken til den relativt milde straffen er at det har gått nesten ni år fra saken ble anmeldt til det foreligger dom..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 45 minutter siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 2 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 3 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 3 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 3 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com