NRK > Nyheter

Saturday, 01 October, 19:28

NRK - 24 maj 22 kl. 10:06

Skjerpa tiltalen

Under sin prosedyre skjerpa aktor Inger Myklebust tiltalen i saka mot mannen som er tiltalt for valdtekt og drap på Helen Luel Asefaw i Molde i november. Tidlegare har han i tillegg vore tiltalt for to drapsforsøk på ein annan åstad i nærleiken. Dette er no auka til tre drapsforsøk. Frå før var gjerningsmannen tiltalt for drapsforsøk på familiefaren og på 17-åringen som blei livstrugande skadd. No er han i tillegg tiltalt for drapsforsøk på eine sonen i familien, som saman med familiefaren til slutt klarte å overmanne gjerningsmannen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Inger Myklebust, Helen Luel Asefaw, Molde

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skjerpa, tiltalen
NRK - 09 mar 22 kl. 13:38

EU skjerpar sanksjonane

EU har bestemt å skjerpa sanksjonane mot Russland og Kviterussland. 146 medlem av overhuset i den russiske nasjonalforsamlinga, samt 14 oligarkar med forbindelsar til Kreml og slektningane deira er førte opp på sanksjonslista, skriv EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen på Twitter. EU vil også skjerpa kontrollen med pengeoverføringar i kryptovaluta og retta nye sanksjonar mot den maritime sektoren i Russland.

Klartale - 18 maj 22 kl. 10:30

Bråthen erkjente i retten straffskyld for både drap og angrep

– Jeg erkjenner straffskyld. For hele tiltalen, sa Espen Andersen Bråthen onsdag. Han hadde blitt spurt av Liv Synnøve Taralsrud om han erkjente straffskyld for hele eller deler av tiltalen.

Klartale - 18 maj 22 kl. 10:30

Spilte opptak fra ofre i frykt under rettssaken etter Kongsberg-drapene

– Jeg erkjenner straffskyld. For hele tiltalen, sa Espen Andersen Bråthen onsdag. Han hadde blitt spurt av Liv Synnøve Taralsrud om han erkjente straffskyld for hele eller deler av tiltalen.

NRK - 08 nov 21 kl. 14:59

Fastlege dømt for voldtekt

En fastlege er i Oslo tingrett dømt til fem år og seks måneder i fengsel for å ha voldtatt en pasient. Den tidligere legen ble dømt for samtlige punkter i tiltalen, som omhandler seksuell omgang med en bevisstløs person, misbruk av stilling og fremstillinger som seksualiserer barn, melder TV 2. Voldtekten han ble dømt for, skjedde ifølge tiltalen på mannens legekontor i juli 2018.

NRK - 18 maj 22 kl. 09:26

Bråthen erkjenner straffeskyld

Bråthen erkjenner straffeskyld for hele tiltalen. – Jeg erkjenner straffeskyld for hele tiltalen, sier han da han ble spurt om dette av dommeren etter tiltalen var lest opp av aktor..

NRK - 18 maj 22 kl. 09:26

Bråthen erkjenner straffskyld

Bråthen erkjenner straffskyld for hele tiltalen. – Jeg erkjenner straffskyld for hele tiltalen, sier han da han ble spurt om dette av dommeren etter tiltalen var lest opp av aktor..

NRK - 08 jun 22 kl. 11:12

Ber retten endre tiltale i Kongsberg-saken

Bistandsadvokat Haakon Fredrik Borgen startet prosedyren sin onsdag med å be tingretten endre tiltalen om grove trusler til drapsforsøk for fire av sine åtte klienter etter angrepene i Kongsberg i oktober i fjor. – Det er i loven tatt høyde for at det kan ha blitt begått feil da tiltalen ble tatt ut. Det er en sikkerhetsventil, og det ligger ikke noe kritikk mot påtalemyndigheten i det – ting kan ha endret seg underveis i saken, sa Borgen.

NRK - 05 jul 22 kl. 11:51

Tiltalt for drapsforsøk på kona

En mann i 40-åra fra Oslo er tiltalt for grov vold og drapsforsøk på kona si. Ifølge tiltalen skal mannen ha utsatt kona for vold, trusler og krenkende atferd over en periode på 26 år. Tiltalen for drapsforsøk ble tatt ut etter at mannen stakk kona i magen med kniv.

NRK - 11 aug 22 kl. 12:54

Tysk offiser for retten, tiltalt for spionasje for Russland

En 65 år gammel reserveoffiser i det tyske forsvaret møtte torsdag i retten i Düsseldorf, tiltalt for å ha spionert for Russland. Ifølge tiltalen forsynte mannen i årene 2014 til 2020 Russlands militære etterretningstjeneste GRU med sensitive dokumenter om det tyske forsvaret. 65-åringen skal også ha utlevert opplysninger om følgene av sanksjonene som ble innført mot Russland etter annekteringen av krim-halvøya i 2014, og om Nord Stream 2-rørledningen.

NRK - 24 sep 22 kl. 14:32

Mann tiltalt for voldtektsforsøk i fremmed ektepars seng

En mann i slutten av 20-årene er tiltalt for å ha brutt seg inn i en leilighet, hvor han la seg mellom et ektepar som sov og forsøkte å voldta kona. Rettssaken skulle opprinnelig ha gått i Oslo tingrett i mai, men ble utsatt til tirsdag, onsdag og torsdag den førstkommende uka. Ifølge tiltalen tok han seg inn i ekteparets leilighet på Veitvet i Oslo en gang etter klokka 3.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mann omkom på fjelltur i Troms

En mann i 30-årene omkom i ettermiddag under en fallulykke på tur til fjelltoppen Hamperokken på Breivikeidet i Tromsø. Politiet ble varslet like etter klokken 15 av øvrig turfølge og redningshelikopter ble umiddelbart sendt til stedet. Pårørende er varslet, skriver politiet på Twitter..

NRK - 30 minutter siden

Redningsaksjon på Karmøy etter båtvelt

To personer har kommet seg til land og står på et skjær etter at båten deres kantret på Karmøy i Rogaland. En redningsaksjon er igangsatt, og Hovedredningssentralen har sendt helikopter og skøyte til stedet..

NRK - 45 minutter siden

Frankrike vil sende artillerivåpen til Ukraina

Frankrike forbereder seg på å sende mellom seks og tolv selvdrevne artillerikjøretøy av typen Caecar. Disse tas fra en ordre som egentlig skulle til Danmark, skriver Le Monde. Våpenforsendelsen skal være resultat av forhandlinger mellom de tre regjeringene til Frankrike, Danmark og Ukraina..

NRK - 1 time siden

Frankrike nekter for innblanding i kupp

Den franske utenriksministeren benekter påstander fra kuppmaker Ibrahim Traore om at Burkina Fasos styrtede president Paul-Henri Damiba skal ha søkt tilflukt ved en fransk militærbase. Samtidig kommer FNs generalsekretær med en sterk fordømmelse av militærkuppet i det afrikanske landet..

NRK - 1 time siden

Motoffensiv på gang etter militærkupp i Burkina Faso

Burkina Fasos militære kuppmaker sier de har klart å roe situasjonen etter det ble løsnet skudd i hovedstaden. Den selverklærte lederen, Ibrahim Traore, knytter skytingen til det han kaller en motoffensiv fra den avsatte presidenten i landet, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Pågrep mann med kniv på kjøpesenter

Politiet har anholdt en mann som skal ha truet andre med kniv på et kjøpesenter i Gjøvik. Foreløpig er det ikke kjent at noen er skadet. Det melder politiet på Twitter..

NRK - 1 time siden

Justisministeren besøker grensen mot Russland

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) besøker Kirkenes søndag. Der skal hun se den norske grensa til Russland. Ved Jarfjord grensestasjon vil hun få en oppdatering fra Forsvaret, som på vegne av politiet utfører grensekontrollen.

NRK - 1 time siden

Nord Stream 2 lekker ikke lenger

Gassrørledningen Nord Stream 2 lekker ikke lenger under Østersjøen. Det har nå oppstått likevekt mellom trykket fra gassen og fra vannet, sier talsperson for selskapet, Ulrich Lissek, til nyhetsbyrået AFP. Det er altså fortsatt gass i ledningen..

NRK - 1 time siden

Kystvakten patruljerer rundt olje- og gassinstallasjoner

Regjeringen har skjerpet beredskapen i Norge og Forsvaret viser økt tilstedeværelse ved norsk infrastruktur for olje og gass. Kystvaktens fartøy patruljerer nå med økt årvåkenhet i nærhet til olje- og gassinstallasjoner både langs kysten og til havs. Det melder Kystvakten på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Barn blant de drepte nær Kupiansk

22 sivile, inkludert ti barn, ble funnet døde etter et artilleriangrep utført av russiske styrker på en konvoy med biler nær byen Kupiansk øst i Ukraina. Det melder Kharkiv-regionens påtalemakt ifølge CNN..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com