Klartale > Nyheter

Saturday, 24 February, 14:00

Klartale - 30 nov 23 kl. 13:29

Skeive opplever mer vold og hat enn heterofile

Skeive opplever mer vold og seksuell vold enn heterofile. De opplever også mer hat-kriminalitet og hatefulle ytringer.Det viser Nasjonal trygghets-undersøkelse. De har spurt 25.000 nordmenn om de har vært utsatt for lovbrudd i 2022.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Nasjonal, LHB, Mette Løvgren, NOVA, OsloMet, Løvgren, Monica Lillebakken, NRK, Hatoum, Skeiv Verden

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skeive, opplever, mer, voldog , hat, enn, heterofile
NRK - 02 dec 23 kl. 12:55

Raid mot skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

NRK - 08 feb 24 kl. 16:37

36 millioner kroner i støtte til skeive organisasjoner

Regjeringen fordeler 36 millioner kroner til en rekke skeive organisasjoner og pridefestivaler, blant annet Fri, Skeiv Ungdom og Skeivt kristent nettverk. – Det burde være selvsagt at folk i Norge skal kunne leve frie og trygge liv. Men slik er det ikke for alle.

VG - 30 nov 23 kl. 13:15

Russland gjør skeive til «ekstremister»: – Alle skeive blir betraktet som kriminelle

Russisk høyesterett avgjorde torsdag at den internasjonale LHBT-bevegelsen skal erklæres som «ekstremistisk». – En kriminalisering av alle skeive, frykter ekspert..

NRK - 08 feb 24 kl. 15:07

Statsråden setter ned foten: Pride-gangfelt er ulovlige

Kommunene har ikke lov til å male regnbuefarger på fotgjengerfeltene for å vise solidaritet med skeive. – Jeg oppfordrer kommuner og fylkeskommuner til å markere mangfold og inkludering på annet vis, for eksempel ved bruk av flagg eller bannere i det offentlige rom, skriver samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i et svar på stortingsrepresentant Grunde Almeland fra Venstre. Almeland er provosert over at Statens vegvesen har gått ut og bedt om at det av sikkerhetshensyn blir tydeligere i lovverket at ingen har lov til å male regnbuefarger mellom de hvite stripene i fotgjengerfelt.

Klartale - 12 okt 23 kl. 06:00

Yngre kvinner er mer plaget enn eldre

– Skam og tabu knytte til kvinners underliv har alltid eksistert. Det sier Iselin Guttormsen til nyhetsbyrået NTB. Hun er influenser og sexolog.

Klartale - 27 nov 23 kl. 06:00

– Heldigvis var bussen fylt med kvinner

– Mange kvinner sier at hvis de jogger og ser en mann bak dem, vil de bevege seg raskere. Det sier Poloko Ntshwarang i Botswana til avisa Sunday Standard. Hun har doktorgrad og kan mye om likestilling og filosofi.

NRK - 09 jan 24 kl. 08:24

Nesten én av tre opplever at jobben går utover privatlivet

Nesten én av tre arbeidstakere opplever at jobben tar så mye tid eller energi at det går utover privatlivet. Dette er aller mest utbredt blant dem som jobber i undervisningsyrker og blant ledere i hotell, restaurant og varehandel, der nesten halvparten av de spurte sier at arbeidet går ut over privatlivet. Det viser tall fra Levekårsundersøkelsen om arbeidsmiljø 2022.

Klartale - 18 feb 24 kl. 06:00

Hvorfor gråter noen mer enn andre?

Har du hørt uttrykket «store gutter gråter ikke?» Det har blitt laget filmer og dokumentarer om temaet. Men er det sant?

NRK - 09 dec 23 kl. 05:35

FN-topp bekymret over meldinger om seksuell vold mot gisler

FNs spesialrepresentant Camilla Patten sier meldingene om seksuell vold mot gisler som holdes av Hamas gjør henne svært bekymret. Patten er generalsekretær Antonia Guterres' spesialutsending for seksualisert vold i konflikter. Hun sier i en pressemelding at hun er bekymret for de sivile som fortsatt holdes som gisler og ber om at de slippes fri umiddelbart og uten betingelser.

NRK - 18 dec 23 kl. 09:27

SSB: En av fem kvinner utsatt for voldt, trusler eller mobbing på jobb

I underkant av én av seks sysselsatte har opplevd å bli utsatt for enten vold, seksuell trakassering, trusler eller mobbing på jobb i løpet av det siste året. Enkelte yrkesgrupper skiller seg ut med høye andeler. Det viser Levekårsundersøkelsen om Arbeidsmiljø 2022.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 8 timer siden

To år siden Russland invaderte Ukraina

24. februar 2022 startet Russland et angrep på Ukraina. Nå har det gått to år.

Klartale - 21 timer siden

Aleksej Navalnyj utfordret Putin

Ljudmila Navalnaja fikk til slutt se sønnens døde kropp. Aleksej Navalnyj skal ha falt om mens han var ute og gikk nylig. Politikeren ble bare 47 år gammel.

Klartale - 22 timer siden

Folk skal markere støtte til Ukraina over hele landet

Hoved-markeringen skjer i Oslo utenfor Stortinget. Den starter med konsert og fotoutstilling. Etterpå blir det demonstrasjon.

Klartale - Igår: 13:27

Grått, vått og vindfullt

Mange starter vinterferien i helga. For andre er ferien over. Men de fleste kan vente seg dårlig vær.

Klartale - Igår: 12:58

Fjerner tjekkisk tortillachips fra butikkene

Chipsen er dekket med chilipulver. Den kommer i en eske formet som en kiste. På esken står det «RIP», som betyr «hvil i fred».

Klartale - Igår: 12:00

Israel kan bli nektet å delta i Eurovision

Israel skal være med i Eurovision Song Contest (ESC) med låta «October Rain». Eden Golan skal synge. Konkurransen er i mai.

Klartale - Igår: 10:30

Skal demonstrere mot diskriminering

Drammen vil kun ta imot flyktninger fra Ukraina. Det bestemte politikere i kommunen.Mange har reagert på vedtaket.

Klartale - Igår: 09:40

Svensk politi er bekymret

Rundt 14.000 personer er aktive i kriminelle nettverk. 2.

Klartale - Igår: 08:49

Vil gjøre det vanskeligere å røyke

Flere skal også skremmes fra å tenne den første røyken.Rundt 320.000 personer røyker daglig i Norge.

Klartale - Igår: 06:00

Rekordmange studerte i utlandet

Aldri før har flere norske studenter dratt på utveksling. Det er å studere ett eller flere semester i utlandet. I 2022 dro 7.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com