NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 16:55

NRK - 07 jun 23 kl. 03:26

Skal lede arbeidet med Sannhetskommisjonens rapport

Lubna Jaffery (Ap) skal lede Stortingets arbeid med Sannhetskommisjonens rapport. Rapporten ble overlevert Stortinget 1. juni. – Sannheten er at mange samer, kvener/norskfinner og skogfinner ikke har fått lov til å være den de er, med sin kultur, sitt språk og sin måte å leve på. Som stortingsrepresentant kjenner jeg på et spesielt ansvar for at dette er et resultat av en villet politikk, vedtatt av Stortinget, sier Jaffery.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jaffery, Stortingets, Sannhetskommisjonens, Stortinget, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skal, lede, arbeidetmed , Sannhetskommisjonens, rapport
NRK - 05 jun 23 kl. 19:32

Henrik Asheim skal lede Høyres programkomité

Høyre-nestleder Henrik Asheim skal lede arbeidet med å utvikle Høyres nye politikk. Mari Holm Lønseth blir nestleder i programkomiteen. De to er begge stortingsrepresentanter og under 40 år gamle.

NRK - 26 apr 23 kl. 15:46

Sannhetskommisjonens rapport skal leses opp på Nationaltheatret

1. juni i år leverer Sannhets- og forsoningskommisjonen sin rapport til Stortinget om den norske stats fornorskning av samer, kvener og skogfinner. Nå er det også bestemt at kommisjonens rapport skal fremføres i sin helhet på Nationaltheatret i Oslo samme dag som den offentliggjøres.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

Aftenposten - 08 jun 23 kl. 20:00

Sannhetskommisjonens rapport er både baktung og alderstung

Les kronikken..

NRK - 25 aug 23 kl. 12:59

Norge skal lede Nato-arbeid med forsvarsmateriell i Ukraina

Norge skal lede et Nato-arbeid for å vestliggjøre Ukrainas innkjøpspraksis av forsvarsmateriell, samt utvikle samarbeidet mellom allierte nasjoner og Ukraina. – Der har vært store utfordringer med korrupsjon innen forsvarskjøp i Ukraina, slår forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) fast i en pressemelding. – Helt siden Nato ba Norge om hjelp i 2014 har vi støttet Ukraina med å bygge inn integritet i lover, regler og prosedyrer for gode forsvarsinnkjøp, sier han videre.

NRK - 12 maj 23 kl. 10:26

Kystverket går vidare med Stad skipstunnel

I går blei det kjent at planane om Stad skipstunnel blir sett på vent fordi det blir ein del dyrare enn planlagt. Regjeringa har bede Kystverket om å gå ei runde for å sjå om tunnelen kan byggast til ein lågare kostnad. Kystverket skriv at dei går i gang med dette arbeidet.

NRK - 25 jul 23 kl. 13:12

Landbruksministeren skal besøke fugleinfluensaområdet i Vadsø

Landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) skal torsdag besøke Vadsø for å bli orientert om arbeidet med å rydde opp fugler som har dødd av fugleinfluensa. – Jeg har hele tiden blitt holdt løpende orientert om arbeidet av Mattilsynet, men vil nå gjerne få førstehånds kjennskap til situasjonen, sier Borch. Fugleinfluensa er de siste ukene blitt påvist flere steder i Finnmark, men Vadsø er hardest rammet.

NRK - 13 apr 23 kl. 11:07

Strømsparing på Slottet

Kongehuset har fått merke de høye strømprisene. Strømsparing har gitt resultater, men likevel steg strømutgiftene i fjor med 4,5 millioner kroner. Det kommer fram i kongehusets årsrapport for 2022.

E24 - 11 sep 23 kl. 18:35

Eide skal lede utslippsarbeid fram mot klimatoppmøtet

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) skal lede arbeidet med å oppnå større utslippsreduksjoner fram mot FNs klimatoppmøte i Dubai, som er i desember..

Klartale - 20 jun 23 kl. 13:06

Skal granske adopsjoner fra utlandet

Barn har blitt adoptert til Norge ulovlig. Flere har stått fram med sine historier i nyere tid. Regjeringen har laget et utvalg som skal granske disse adopsjonene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Mann siktet for drap i Porsgrunn i fjor er varetektsfengslet i fire uker

Mannen som denne uken ble pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne døde av brannskader i Porsgrunn i fjor, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen i 30-årene undergis brev- og besøksforbud og medieforbud i hele fengslingsperioden, samt fullstendig isolasjon de to første ukene. (NTB).

NRK - 30 minutter siden

Politiet i Agder: Varsler pressekonferanse i ettermiddag

I forbindelse med de mistenkelige dødsfallene i Vågsbygd i Kristiansand, holder Agder politidistrikt pressekonferanse klokka 18.00..

NRK - 15 minutter siden

Mann utsett for vald under skeiv konferanse på Island

Den skeive organisasjonen Samtökin`78 arrangerte denne veka ein nordisk konferanse for skeive rettar i Reykjavík. Mellom anna deltok alle dei nordiske likestillingsministrane på konferansen. I går kveld blei det meldt om ei valdshending i sentrum av Reykjavík.

NRK - 1 time siden

Sjekket ikke for kvikkleire før utbygging

Jordgrunnen der det store kvikkleirskredet på E6 i Sverige gikk natt til lørdag, ble aldri undersøkt for kvikkleire før veiutbyggingen ble satt i gang. Det viser dokumenter som den svenske avisen Dagens Nyheter har sett. Ifølge Statens geotekniska institut er det viktig å undersøke om det finner kvikkleire i områder der forutsetningene for det er til stede, før utbygginger settes i gang.

NRK - 1 time siden

AP: Soldaten Travis King skal være i amerikanske hender

To amerikanske myndighetskilder opplyser til nyhetsbyrået AP at soldaten Travis King, som krysset grensen til Nord-Korea i juli, nå er i amerikansk varetekt. King skal ha blitt overlevert til amerikanske myndigheter i Kina. Tidligere onsdag meldte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at King skulle utvises fra landet.

NRK - 2 timer siden

To personer funnet døde i Kristiansand

- To personer er bekreftet døde og saken behandles som mistenkelige dødsfall. Politiet har startet etterforskning, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt i en pressemelding. Det er ambulanse og flere patruljer på stedet, i tillegg til politiets kriminalteknikere.

NRK - 2 timer siden

Irland med rekordstort kokainbeslag

En aksjon rettet mot et Panama-registert lasteskip førte til at irske myndigheter har gjort sitt største kokainbeslag noensinne. Beslaget var på 2253 kilo kokain med en anslått verdi på 157 millioner euro, omtrent 1,7 milliarder kroner. Irske soldater gikk ombord på skipet ved å fire seg ned fra helikopter etter at det nektet å følge instrukser fra myndighetene, ifølge irsk politi.

NRK - 2 timer siden

Mann pågrepet etter knivstikking i Harstad natt til onsdag

En person er pågrepet etter en voldshendelse natt til onsdag i Harstad. Den første meldingen til politiet gikk ut på at en person var blitt stukket med kniv på en adresse i Harstad-området. Gjennom natten og formiddagen har politiet arbeidet for å få kontroll på den antatte gjerningspersonen, inkludert ulike gjennomførte etterforskningsskritt, avhør og åstedsundersøkelser, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 2 timer siden

Norsk statsborger arrestert i Sveits med 46 kilo khat

En mann i 50-årene ble tirsdag arrestert i Zürich i Sveits. Han ble tatt med 46 kilo khat på flyplassen i Zürich. Ifølge sveitsiske myndigheter hadde mannen reist fra Johannesburg i Sør-Afrika til Zürich, og var på vei videre til Barcelona i Spania.

NRK - 3 timer siden

Voldshendelse i Kristiansand: – Fremstår alvorlig

Politi og ambulanse har rykket ut til det som fremstår som en alvorlig voldshendelse på en adresse i Kristiansand. Det skriver politiet. Operasjonsleder Lars Hyberg sier at innholdet i melding og hva som møtte politiet på stedet gjør at de oppfatter hendelsen som alvorlig..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com