NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 03:10

NRK - 23 sep 22 kl. 17:05

Skal ha gjenerobret landsby hvor det skulle holdes folkerettsstridig folkeavstemning

Ukraina hevder å ha gjenerobret en landsby i den østlige Donetsk-regionen, hevder en tjenestemann i den ukrainske hæren. Det skal ha skjedd samtidig som det pågår ufrie folkeavstemninger i de russisk-okkuperte områdene av Ukraina, om hvorvidt folk vil tilslutte seg Russland. Det skal være landsbyen Yatskivka i Donetsk-regionen, som er frigjort..
Les mer på NRK


Les mer om:
Donetsk, Ukraina, Russland, Yatskivka

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skalha , gjenerobret, landsby, hvordet skulle , holdes, folkerettsstridig, folkeavstemning
Klartale - 09 dec 22 kl. 12:17

Her er tipsene for den beste brettspilljulen

– Brettspill går jo ikke av moten, heldigvis, men de fikk enda mer bein å gå på under pandeminedstengningen, sier Remo Rehder som er gründeren bak forbrukeropplysningssiden Brettspillguiden – og en mann som har god oversikt når det gjelder spilltrender. Til spørsmålet om mer av den langsomme tiden, som vi fikk under koronanedstengingen, har gitt brettspill-oppsving – svarer han:– Alle var jo plutselig hjemme, og hele familien skulle forholde seg til hverandre over lengre tid. Det førte til et behov for å ha aktiviteter alle kunne være med på, og da viste brettspillene sin fortreffelighet – og salgstallene økte betraktelig.

NRK - 10 sep 22 kl. 00:24

Russland sender forsterkninger til Kharkiv-regionen

Russland sender forsterkninger til Kharkiv-regionen der Ukraina sier at de har gjenerobret flere titalls landsbyer som ledd i en ny offensiv. President Volodymyr Zelenskyj sa i sin kveldstale fredag at ukrainske styrker har befridd 30 områder fra russiske okkupasjonsstyrker. En russisk-innsatt tjenestemann i landsbyen Grakove, Viktor Gantsjev, sa fredag at det var harde kamper i nærheten av Balaklija, som ukrainerne hevder ble gjenerobret torsdag, men at russiske forsterkninger var kommet og kjempet imot.

NRK - 04 okt 22 kl. 18:24

Russland erkjenner tilbakeslag i Kherson

Det russiske forsvarsdepartementet erkjenner at ukrainske styrker har gjenerobret områder i Kherson fylke sør i Ukraina. Under en pressekonferanse i departementet tirsdag ble det vist kart der det framgikk at landsbyen Dudtsjanyj på vestbredden av elva Dnipro ikke lenger kontrolleres av russiske styrker. En høytstående tjenestemann i det ukrainske innenriksdepartementet opplyste samtidig at ukrainske styrker har gjenerobret over 50 landsbyer og bosetninger i Kherson fylke, melder det ukrainske nyhetsbyrået Interfax.

NRK - 21 okt 22 kl. 17:42

Ukraina: 88 byer og landsbyer gjenerobret i Kherson-regionen

Kontoret til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier fredag at 88 byer og landsbyer er gjenerobret i Kherson-regionen sør i landet. Ukrainske styrker har vært på offensiven i området de siste ukene. I forrige uke sa myndighetene i Kyiv at 75 byer og landsbyer var gjenerobret i regionen.

Klartale - 12 dec 22 kl. 00:08

Her er de beste brettspillene til jul

– Brettspill går jo aldri av moten. Heldigvis, men de ble enda mer populære under korona-pandemien. Det sier Remo Rehder.

NRK - 03 jun 22 kl. 21:11

– Ukraina har gjenerobret 20 prosent av Sievjerodonetsk

Ukrainske styrker har gjenerobret om lag 20 prosent av områdene som de hadde tapt i Sievjerodonetsk, sier guvernøren i Luhansk fylke fredag. – Mens situasjonen tidligere var vanskelig, prosentandelen som Russland holdt var rundt 70 prosent, så har vi nå presset dem tilbake med om lag 20 prosent, sa Luhansk-guvernør Serhij Hajdaj til ukrainsk TV fredag, ifølge Reuters. (NTB).

NRK - 08 sep 22 kl. 15:45

Ukraina: – Har gjenerobret over 20 landsbyer

Ukrainske myndigheter: – Har rykket fram 50 kilometer ved Kharkiv og gjenerobret over 20 landsbyer.

NRK - 11 sep 22 kl. 04:48

Ordfører: Izium er befridd

Ordføreren i Izium sier at den ukrainske byen er befridd i forbindelse med offensiven som ukrainske styrker innledet i Kharkiv-regionen. Ordfører Valerij Martsjenko sier til New York Times at de ukrainske styrkene har tatt kontroll over den strategisk viktige byen, som har vært okkupert av russerne siden i vår. Samtidig sier det russiske forsvarsdepartementet at de russiske styrkene har «omgruppert», det vil si trukket seg ut av deler av Kharkiv-regionen, inkludert byene Balaklija og Izium, for å forsterke fronten i Donetsk.

NRK - 12 sep 22 kl. 12:20

Kreml vil fortsette angrepene

– Russland vil fortsette den militære spesialoperasjonen til målet er nådd, sier en talsmann for president Vladimir Putin. Det er den første offisielle uttalelsen etter at et ukrainsk motangrep har ført til at flere tusen kvadratkilometer er gjenerobret. Russlands forsvarsdepartementet oppgir at russiske styrker angriper områder i Kharkiv-regionen som ukrainske styrker har gjenerobret de siste dagene, skriver NTB.

NRK - 12 sep 22 kl. 12:59

Ukraina sier de har gjenerobret 500 kvadratkilometer

Ukrainske styrker har gjenerobret 500 kvadratkilometer sør i landet i løpet av de siste to ukene, sier talsperson Natalia Humeniuk i det ukrainske forsvaret..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Over 15.000 bekreftet døde etter jordskjelvet

Minst 15.000 mennesker har så langt mistet livet i jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 1 time siden

Rekordomsetning for matbutikkene på svenskegrensa

Både Nordby Supermarket og Maximat hadde historisk høy omsetning den siste uka etter at de norske matvarebutikkene satte opp prisene. – Vi omsatte for 20–30 prosent mer enn samme uke i 2019. Det er snakk om mange, mange millioner kroner i økt omsetning, sier butikkansvarlig Patrik Zäll på Nordby Supermarket til Sarpsborg Arbeiderblad.

NRK - 1 time siden

Erkjenner skyld etter skyting i matbutikk

3 personer ble skutt og drept på en Walmart-butikk i El Paso i 2019. En 24 år gammel mann erkjenner straffskyld og at det var et rasistisk motivert angrep. Byen El Paso ligger i den amerikanske delstaten Texas og grenser til Mexico.

NRK - 2 timer siden

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda på grunn av uvær. Dette gjelder samtlige kjøretøy, skriver Vegtrafikksentralen vest på Twitter. Ny vurdering vil bli gjort klokka 10 på torsdag.

NRK - 2 timer siden

Twitter har problemer

Mikrobloggtjenesten Twitter opplever natt til torsdag problemer. Flere brukere sliter med å få tilgang til tjenesten. Twitter skriver i en uttalelse at de er klar over problemene og at de jobber med feilretting, skriver Reuters..

NRK - 2 timer siden

Takplater fra skole i Lakselv flyr

Brannvesenet i Finnmark har rykket ut til Lakselv ungdomsskole etter meldinger om at løse gjenstander kommer flygende rundt skolen. – Det er takplater som har blåst av skolen. Det er snakk om 70 til 100 kvadratmeter, sier vaktleder Kjartan Lunøe ved 110-sentralen i Finnmark til NTB.

NRK - 3 timer siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 4 timer siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 4 timer siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 4 timer siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com