NRK > Nyheter

Thursday, 23 September, 05:19

NRK - 15 sep 21 kl. 07:51

Skal forske på flatehogst-utslipp

Det er usikkerhet om hvor store utslippene er etter snauhogst, og om de kan regnes som klimafarlige. Derfor skal forskere nå forsøke å finne ut hvor mye Co₂ som slippes løs når skogen flatehogges..
Les mer på NRK


Les mer om:
Co₂

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skal, forske, flatehogst-utslipp
NRK - 16 jul 21 kl. 11:40

Intet forbud mot flatehogst

I dag kom EU-kommisjonen med sitt forslag til skogstrategi. Det blir ikke noe forbud mot flatehogst, kun anbefalinger om å unngå det. En lekket versjon av strategien foreslo forbud mot flatehogst, fordi kommisjonen mener det ikke er bærekraftig.

NRK - 26 jul 21 kl. 07:30

Brenner ubrukt gass - store utslipp

Eramet i Porsgrunn slipper årlig ut CO2 tilsvarende utslipp fra 114.000 bensinbiler etter at avtalen med Yara om viderebruk av ovnsgass ble avsluttet i 2019. Siden mai 2019 har Eramet brent gassen etter at de to industrigigantene ikke ble enige om en ny avtale.

NRK - 25 aug 21 kl. 11:07

Maersk bygger åtte CO₂-frie skip

Den danske rederigiganten Maersk har inngått kontrakt om bygging av åtte nye containerskip. Skipene skal bygges av sørkoreanske Hyundai og være CO₂-nøytrale. De skal drives med biometanol og vil redusere Maersks CO₂-utslipp med én million tonn årlig.

NRK - 26 maj 21 kl. 15:34

Domstol: Shell må kutte utslipp

En domstol i Nederland har dømt oljegiganten Shell til å kutte sine klimagassutslipp. Det er miljøorganisasjonen Milieudefensie som har ført saken mot oljegiganten. I dommen heter det at Shell må kutte sine utslipp med 45 prosent innen 2030, sammenlignet med utslippsnivået i 2019.

E24 - 26 maj 21 kl. 15:51

Shell taper klimasak i retten - må kutte utslipp

Shell må redusere sine utslipp med 45 prosent innen 2030 etter en viktig dom i Nederland..

NRK - 04 jun 21 kl. 11:08

Nye flyruter gir større utslipp

De nye flyrutene som er innført etter at Hviterussland tvang et Ryanair-fly til å lande, fører til økte utslipp av drivhusgasser. Ifølge Euractiv har utslippene økt med 250 tonn CO₂ per dag etter at det blir brukt 79.000 kilo mer flydrivstoff per dag.

VG - 18 jul 21 kl. 03:12

Mange til sykehus etter kjemisk utslipp i fornøyelsespark

Flere rapporterte om pusteproblemer og kløe etter et utslipp eller lekkasje i en fornøyelsespark..

VG - 18 jul 21 kl. 03:12

Mange til sykehus etter kjemisk utslipp i fornøyelsespark

Flere rapporterte om pusteproblemer og kløe etter et utslipp eller lekkasje i en fornøyelsespark..

VG - 10 aug 21 kl. 09:06

Stort utslipp i Alta: Frykter 96.000 laks er død

Et utslipp på 15.000 liter klor har fått alvorlige konsekvenser for oppdrettsfisk på Simanes utenfor Alta..

NRK - 27 aug 21 kl. 06:54

Slipper trolig straff etter utslipp

Skipet som forurenset Oslofjorden med plastpellets, slipper trolig straff. Politiet henla saken fordi norsk lov ikke gjelder utslipp fra utenlandsk skip i utenlandsk farvann. Naturvernforbundet har klaget på henleggelsen, skriver Dagsavisen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

254 nye koronasmittede i Oslo

Det er registrert 254 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 57 færre enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 303 smittede per dag i hovedstaden..

NRK - 30 minutter siden

Utenriksministrene møtes torsdag

USAs utenriksminister Antony Blinken skal møte sin franske kollega Jean-Yves Le Drian torsdag, får AFP opplyst. Frankrike er rasende over en skrotet ubåtavtale. De to snakket sammen i forbindelse med et møte mellom de fem permanente medlemmene i FNs sikkerhetsråd onsdag, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 30 minutter siden

– Verden står overfor tre kriser

Klima, helse og økonomisk krise viser at internasjonalt samarbeid trengs, sa statsminister Erna Solberg (H) i sin tale til FNs hovedforsamling natt til torsdag. – Vi trenger å minne hverandre på vår kollektive styrke. FN ble født i en krisesituasjon, og fordi kriser har potensial til å øke samholdet og beslutningsevnen, må vi utnytte framdriften som er skapt og handle, oppfordret Solberg i den forhåndsinnspilte talen.

NRK - 45 minutter siden

Sprekker i nye flytog

I tre måneder har Flytogets nye togsett vært ute av trafikk på grunn av sprekker i togenes understell. Flytoget har ikke fått noen forklaring på hvorfor understellet har sprekker, skriver Aftenposten. Flytoget fikk levert de fire første av i alt åtte nye togsett i juni..

NRK - 1 time siden

Ubåtverft sender faktura

Frankrikes Naval Group sier verftet kommer til å sende en detaljert kostnadsoversikt til Australia i løpet av de neste ukene. Fakturaen kommer til å inneholde kostnadene det franske verftet forventer at myndighetene i Canberra betaler for å skrote ubåtavtalen..

NRK - 3 timer siden

Passasjersvikt kan gi rutekutt

Bruken av Ruters kollektivtilbud i Oslo og Akerhus falt kraftig under pandemien, og passasjertallene i høst er rundt 70 prosent av normalen. Det kan føre til rutekutt. Nedgangen i kollektivbruken har vedvart, selv om biltrafikken ser ut til å være tilbake som normalt, målt ut fra passeringstall i bomringene og Vegvesenets trafikktellinger, skriver Aftenposten..

NRK - 3 timer siden

USA godkjenner påfyllingsdose

USAs legemiddeltilsyn FDA godkjenner at Pfizer/Biontech-vaksinen kan gis som en ekstra dose til personer over 65 år og til folk i risikogrupper. Avgjørelsen kommer etter uker med intern uenighet innad i FDA. Beslutningen åpner for at personer over 65 år som har fått Pfizer/Biontech-vaksinen, kan få en påfyllingsdose minst seks måneder etter den andre dosen, skriver The New York Times..

NRK - 4 timer siden

Argentina har tilbakebetalt gjeld

Argentina betalte onsdag nærmere 1,9 milliarder dollar av sitt 44 milliarder dollar store lån til Det internasjonale pengefondet (IMF). Det gjeldstyngede søramerikanske landet fikk 44 milliarder av et i alt 56 milliarder dollar stort lån fra IMF..

NRK - 4 timer siden

799 nye koronasmittede

Det siste døgnet er det registrert 799 koronasmittede i Norge. Det er 170 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 737 koronasmittede per dag.

NRK - 5 timer siden

Mann pågrepet med kniv

En mann ble onsdag kveld pågrepet etter å ha vist frem en kniv i en butikk på Carl Bernes plass i Oslo. Mannen ble pågrepet uten dramatikk. Ingen personer er skadd, melder politiet i Oslo..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt