NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 13:31

NRK - 22 okt 21 kl. 12:40

Skal følge opp konflikter

I oktober 2020 fastslo Den norske kirke at prester må samarbeide uavhengig av kjønn. Nå har Bispemøtet drøftet vedtaket og gitt seg selv oppfølgingsansvar. – Biskopene har nå drøftet oppfølgingen av vedtaket fra i fjor. Ingen kan nekte å samarbeide på grunnlag av kjønn. Oppstår det arbeidsmiljøproblemer fordi en mannlig prest nekter å samarbeide med en kvinnelig prest, skal biskopen følge opp dette som en personalsak, sier den ledende biskopen i Den norske kirke, preses Olav Fykse Tveit..
Les mer på NRK


Les mer om:
Den, Bispemøtet, Olav Fykse Tveit

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skal, følge, opp, konflikter
NRK - 23 sep 21 kl. 21:02

– Klimaet kan forverre konflikter

Klimaendringene kan forverre konflikter i sårbare stater, advarte FNs generalsekretær António Guterres i Sikkerhetsrådet torsdag. FN-sjefen deltok på et møte i rådet om sammenhengen mellom sikkerhet og global oppvarming. – Effektene av klimaendringene er spesielt kraftige når de overlapper med sårbarhet og tidligere eller pågående konflikter, sa Guterres..

NRK - 13 sep 21 kl. 14:45

FN: Truer menneskerettighetene

Miljøproblemer er med på å forverre konflikter rundt om i verden, og kommer til å utgjøre den største trusselen mot menneskerettighetene, sa FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet under åpningen av en sesjon i FNs menneskerettsråd mandag. Forurensing, klimaendringene og tap av biologisk mangfold forsterker konflikter, spenninger og strukturelle ulikheter og tvinger folk inn i stadig mer sårbare situasjonen, ifølge menneskerettssjefen. – Etter hvert som disse miljøtruslene blir mer intense, vil de utgjøre den største utfordringene for menneskerettighetene i vår tid, sa Bachelet..

Klartale - 24 sep 21 kl. 08:53

Klimaendringer kan føre til at konflikter blir verre

Klimaendringene kan være med på at konflikter blir verre. Spesielt for land som er sårbare fra før av..

E24 - 30 sep 21 kl. 06:00

Tilbake på kontoret? Slik unngår du konflikter

Nå byttes hjemmekontoret ut med jakt på en ledig kontorplass hver morgen. Les ekspertenes tips om hvordan unngå opphetet krangling og dype konflikter på jobb..

Klartale - 13 okt 21 kl. 12:58

Klokka 14 skal han si hvordan de vil styre Norge

Både Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) hadde møte onsdag klokka ni. Stortingsgruppene skulle si om de var enige i at regjerings-plattformen var bra nok. Hos Ap tok det en time før det ble hørt jubel og applaus fra rommet der møtet var.

NRK - 13 sep 21 kl. 05:36

60 barn drept i Niger

Stadig flere barn blir ofre for dødelige angrep, vold og tvangsrekruttering av væpnede grupper i Niger, ifølge en rapport fra Amnesty International. Situasjonen er særlig gjeldende i konfliktrammede områder ved landets grenser mot Mali og Burkina Faso, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen. Over 60 barn er blitt drept av væpnede grupper i regionen Tillaberi nordvest i landet siden nyttår.

NRK - 11 aug 21 kl. 18:01

BBC avslører russiske leiesoldater

En ny etterforskning fra BBC avslører omfanget av den russiske leiesoldat-gruppen Wagners aktiviteter i Libya. Gjennom funnet av et nettbrett etterlatt av en av soldatene har BBC fått tilgang til en liste med sporbare kodenavn for soldatene, i tillegg til en «handleliste» for svært moderne militært utstyr. Eksperter hevder utstyret kun kan komme fra det russiske forsvaret, men Russland benekter en hver kobling til Wagner.

NRK - 25 aug 21 kl. 16:23

36 drept i Nigeria

Minst 36 personer ble drept og bygninger ødelagt da en landsby i det sentrale Nigeria ble angrepet tirsdag kveld. Drapsmennene skal ha gått fra hus til hus i landsbyen og drept innbyggere. Ifølge Reuters er etniske konflikter i området.

Klartale - 10 okt 21 kl. 06:00

Sier valget i Somalia blir utsatt nok en gang

Somalia skulle ha holdt valg i 2020. Folk skulle velge både president og en ny nasjonal-forsamling. Men de må vente på å få stemme.

NRK - 16 jul 21 kl. 15:48

Justisminister etterforskes

Frankrikes justisminister, Éric Dupond-Moretti, beskrevet av noen som «domstolenes troll», skal etterforskes for interessekonflikter. Det skriver nyhetskanalen BFM TV. Det er første gang en sittende justisminister etterforskes i Frankrike.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt